29 april 2011

Påsk i Kåge











Vi hade en jättefin och mysig påskhelg i Skellefteå, men god mat, familjemys, promenader och även några små utflykter. Sovmorgon var inte heller helt fel! Tack för en otroligt fin påsk mamma och pappa! Här kommer några bilder. Och gissa? Vi klarade oss från parasiten :)

Mycket spännande...

Har fått två spännande mail idag, ett blir definitivt av då det inte kräver nått av mig. Men det andra har jag bett om lite betänktetid, känns väldigt intressant dock och utmanande. En spark i rätt riktning för att få det sista gjort på övervåningen som ligger efter.

Till veckan börjar jag även min praktik, det ser jag verkligen fram emot. Ska skriva lite blogginlägg nu, bla ett om påsken, ett om senaste ändringen i Ludvigs sovrum, dom senaste fynden och ett om dagens äventyr med Karin och Hugo.

Ha en underbar valborg kära vänner!

28 april 2011

Att göra-lista

Den är enorm.... massiv.... tung... Blä.
Måste måste måste måste måste (eller inte?)
Nej jag vill inte, fast jag vill, fast inte fast. Blä.

Nåja, det blir nog bra.

27 april 2011

Påskpyssel

På skärtorsdagen påskpysslade vi hos bästa grannarna Ohlsson-Lindgren, Linda, Eddie och Emelie kom också och det var supermysigt. Trots att vi inte trodde att vi hade några pysselgrejer så löste det hela sig med lite kompletteringshandling av Linda och barnen. På eftermiddagen anslöt sig även fäderna och vi grillade pinnbröd ute på gården. På aftonen packade vi in alla barnen och åkte till den lokala grillen (persön) och åt pizza tillsammans hela bunten. Här kommer lite bilder från dagen!









Dansa min docka!


Har inte skrivit på länge så därför har jag många "gamla" inlägg på lager så jag tänkte börja bakifrån med ett inlägg om förra veckan då jag och Ludvig var hemma och pysslade på. Fick två underbara tyger från bästa Anna som jag sydde en tunika av åt Tyra och en scafs åt Ludvig.

Ludvig ville ha tunikan och fick prova den och han tyckte den var så fin och dansade runt hela huset, så nu ska jag sy en åt honom också för det var med tårar i ögonen och löfte om att han skulle få en egen som den fick tas av.

Hjärtevännen

Idag firar vi att Ludvig varit hjärtfrisk i 6 månader, en stor händelse tycker vi. För 2 år och 2 månader sen fick vi en chock som vi gärna sluppit, men i slutändan är glada över att ha fått för det har lärt oss att alltid ta en dag i taget och värdera den högt.

Rutin-Ul hade läkarna svårt att konstatera att allt var som det skulle med Ludvigs hjärta, dagen efter fick vi träffa Dag, hjärtspecialist från Umeå som konstaterade en "soft spot" som han kallade det, dvs en mjuk vävnad som på ultraljudet ser ut som en vit fladdrande grej i hjärtat. Det konstaterades (så långt det gick) att fläcken inte påverkade hjärtat alls men troligtvis kunde innebära något litet så som ett blåsljud. Följande månader följde besök på specialistmödravården, återkoller med Dag och även kontroller efter förlossningen (som inte visade något blåsljud) och när Ludvig var någon månad, samt då han var 6 månader och i höstas gjordes sista kontrollen som då visade att fläcken växt bort. En riktigt fantastisk dag!

Vi vill tacka ALLA som var med oss under den här tiden, Dag och Ingela, alla på barnmottagningen, förlossningen, SMVC och även fantastiska Siv på Björkskatans BVC. Ni var ett otroligt stöd och utan er hade det blivit en mycket jobbig tid. Tack till alla vänner och våra familjer!

20 april 2011

Kluven

Jag är väldigt kluven över påskhelgen i Skellefteå, ingen parasit har hittats, men smittskyddsinsitutet tror ändå på den då flera patienter diagnostiserats med den. Det lutar iaf starkt mot att vi åker, men ja, är det inte en parasit och jag utsätter Ludvig för nått smittsamt så kommer jag att må väldigt dåligt. Så jag hoppas att smittskyddsinstitutet har rätt och att magkänslan stämmer för på fredag åker vi ner...

På torsdag

På torsdag kommer provsvaren från vattenverket i Skellefteå, om det visar sig att parasiten finns där så åker vi ner över påsken eftersom mamma och pappa har eget vatten. (Finns ett litet ultimatum också, men det ordnar sig nog).

Vad ska ni göra under påsken?

19 april 2011

Positiv?

Nej allt annat!
Farmor har haft "magsjuka" sen förra helgen och nu talas det om en eventuell parasit, vatten ska kokas och utredningar sker. Känns inte roligt att åka ner till detta äckelpäckel. Glad att mamma och pappa har eget vatten, väldigt glad. Men är det virus eller nått annat smittsamt. Hell no, vi stannar i Luleå känner jag spontant.

Till alla blivande föräldrar

Har så otroligt många runt om mig som väntar barn just nu att jag vill bara säga GRATTIS!
Grattis till det finaste, bästa, underbarast, jobbigaste, mest påfrestande och mest fantastiska ni kommer att någonsin uppleva. Ni kommer aldrig skratta och grina så mycket som ni kommer göra dom närmaste två åren. Ni kommer att få njuta mer och testa ert tålamod mer än ni någonsin gjort. Ni kommer att vara så stolta som ni bara kan vara, och samtidigt fundera hur sjutton ska vi orka.

Det är inte säkert att ni kommer älska ert barn från första början, det är inte så för alla. Det är inte heller säkert att föräldraledigheten är så fantastisk som ni föreställt er. Men oddsen är högre att ni faktiskt kommer tycka att det är helt underbart. Det är inte säkert att amningen funkar, men det är ingen fara. Det är inte säkert att mamman ens vill amma när det kommer till kritan. Det viktiga är att veta att det är så ibland och det är viktigt att hitta det som funkar bäst för er. Aint momma happy, aint nobody happy. Hörselproppar är bra när öronen blöder och inget tröstar, det sparar lite energi åt trötta föräldrar som ska orka vagga och vyssja sina barn tills lugnet lägger sig.

Tänk positivt, fokusera längre fram och njut av dom stunder ni vill/kan njuta av. Låt ingen tala om för er hur ni ska känna eller vara. Det är ni som är föräldrar, men välj att lyssna och sortera de kunskaper som andra ger er i olika fack som ni sen kan använda om det passar. Kom ihåg att fortsätta leva ditt liv, erat liv, ett vuxenliv fast ni får barn. Det innebär inte barnvakt utan att faktiskt komma ihåg sig själv och varandra. Gör roliga saker, passar inte barnvagnen att ta med på det ni vill, använd sjal. Hörselkåpor är perfekt då man vill gå på konsert eller på ett stökigt kalas. Se möjligheter istället för svårigheter.

Grattis!

18 april 2011

Pimp my ride

I söndags hade Brändön besök av Pimp my ride, eller rättare sagt "Paint by Mom". Resultatet blev riktigt läckert med mörklå basecoat och sen ett tunt lager silvermetallic över, nu saknas bara lite feta rims och en cykelstång, vad tror ni om ett signalhorn?

Sauna!

Som vissa vet så håller vi på med vår bastu för fullt. Den blir vedeldad och jag längtar så otrolig mycket till sommarens första bad! Här kommer lite bilder!



Vuxentid med barn?

Tänkte skriva och berätta om våran strategi för att få vuxentid fast Ludvig är med. I fredags bestämde vi oss för att äta ute, och när vi väljer att göra det så gör vi det utifrån att Ludvig är med, dvs vi väljer en resturang som passar att ha barn med på. Oftast väljer vi Ripan, just på grund av att det är väldigt barnvänligt och lite "roligare" att äta på än Max. :D Så i fredags valde vi att äta på Ripan, just denna fredag hade dom buffe med lite olika köttsorter, olika såser, potatisgratäng och stekt potatis samt flera olika sallader. Ludvig får oftast köttbullstallrik och den fixar dom "fort" så han får sin mat före vi får våran (om vi beställer). Till den följer olika grönsakstavar, morötter, paprika, gurka eller dylikt. (mycket uppskattat) Det finns även ett lekrum med massor av leksaker, vilket gör att man faktiskt får äta en stor del av måltiden själv medan barnet leker i godan ro, mätt och belåten redan. På Ripan finns även den mest goa och glada personalen, som gärna busar med barnet, kommer och frågar om man behöver något eller om det går bra, ja vad som helst. I fredags fick Ludvig en isglass, kanske inte så uppskattat av honom, men av oss som föräldrar. För något som är viktigt för mig är i alla fall att man inte känner att man stör, att man är välkommen och att det är barnvänligt så att jag kan njuta av måltiden utan att känna mig stressad över att Ludvig stör. Hur skapar ni vuxentid utan barnvakt?

14 april 2011

Uppsagd

Har glömt berätta för er att jag i måndags var på möte angående min övertalighet och nu är jag uppsagd på grund av arbetsbrist. Har två månaders uppsägningstid så den 11 juni slutar jag på socialförvaltningen för att sen kalla mig själv arbetslös. Känns konstigt då jag egentligen aldrig varit arbetslös, har alltid haft jobb någonstans.

Skellefteå kommun, IOGT-NTO, Telefonförsäljare, Finnerödja, ICA, Personal Care, Din Förlängda Arm, Socialförvaltningen och nu arbetslös för första gången i mitt liv. Har aldrig tänkt på hur stor del av livet som jobbet upptar och vilken del av ens identitet det skapar. Även om man som jag varit föräldraledig och studieledig.

Kanske det nu blir så att jag i sommar försöker göra något eget? Har mycket idéer och funderingar och vissa av dom är nog inte helt orimliga. Något som känns riktigt bra är iaf att det inte är jag som förlorar mest på det här utan socialförvaltningen, kompetent, engagerad och duktig personal kan man aldrig få för mycket av. Att jag nu dessutom utbildar mig till vårdadministratör väckte nog många tankar och om jag någon gång kommer tillbaka dit så är det ju inte längre som assistent utan som en på kontoret. Lämnade mötet med telefonummer och mail till personalkonsulten som lät väldigt positiv till en framtid där med mitt nya yrke.

Dagisvagnar är populära!

Igår kväll satte jag ut våran dagisvagn på blocket, det har ringt, smsats och mailats i massor. Så ska ni sälja extra vagn billigt, gör det nu. Vi satte ut våran för 300 kr och vi hade nog lätt fått 500 för den inser vi nu. Men men, huvudsaken är att vi slipper ha den ståendes i källaren.
I morgon kommer första och tittar på den och tar dom den så flyttar den till Kalix :)

En helt vanlig torsdag

Ja så var det torsdag, en vanlig torsdag fylld med tankar och funderingar. Ont i knäet efter en halkning. Träningen ligger på is. Funderar på stora och små bekymmer. Äter min banan. Är sugen på en smörgås. Till lunch blir det fisk. Ludvig har börjat pussas massor. Det gillar föräldrarna. Måste köpa smärtstillande. Träffade finaste flickorna och fikade igår. Gjorde en bra budget. Tycker inte om boken organisationsteori. Vill helst sova. Bastubygge i helgen. Snart påsk. I morgon tar vi ledigt. Då ska vi umgås med fina vänner. Over and out

13 april 2011

Sommarbudget

Sitter och håller på med sommarens budget och det känns jättebra, fick ett oroande samtal från min chef i morse om att lönekontoret räknat fel på min lön och att det bara fanns 14 semesterdagar att ta ut. PANIK!
Satte mig för att gå genom min ekonomi, kollade upp om jag hade föräldradagar kvar, skatteåterbäringen, CSN, ja ALLT. I slutändan, men 50 lägsta nivådagar så gick det ihop. Tack o lov.


Gör ni budget? Eller kör ni på känn?

Jag hatar!

Jag hatar hatar hatar att köpa nya Bh:ar, att prova och fråga och drälla och mäta och gorma. Jag vill ha typ C-kup, vill nån ha min F -G? Jag vill kunna köpa en snygg axelbandslös BH och använda en snygg axelbandslös klänning. Men nej, visste ni att det är toksvårt att hitta en axelbandslös BH som gör jobbet och sitter där den ska?

12 april 2011

Boy don't cry...

...eller? suck

Funderingar på presenter

Funderar lite på Ludvigs kommande födelsedag, den är dock 3 månader bort, men ni som känner mig vet hur jag är med planering av sånt här och att jag äääälskar kalas!

Till Ludvig kommer vi troligtvis INTE önska några mindre leksaker, han har mycket leksaker just nu som passar bra till hans ålder och därför känns det onödigt. Vad vi hittills kommit fram till är:

Gungställning
Rutschkana
Pool
Små trädgårdsmöbler
CD-skivor

11 april 2011

Buskompisar!

Lördagen passerade i effektivitetens tecken, Petter och snickaren började riva i blivande bastun och jag och Ludvig lekte och busade. Jag klippte ner Oliver ordentligt och sen tog jag och Ludvig årets första cykeltur. Innan middagen åkte Petter och Ludvig till Jula och köpte golvbrunnar till bastun. Middag blev en skinkstek med curlyfries (jag vet super nyttigt) rostade morötter och vitlöksbröd med ailoi. Men guuuuuuud så gott det blev! På lördagen tog vi det bara lugnt och helt plötsligt stod bästaste grannarna på bron och ville ha leksällskap och det fick dom, hela långa dagen! Petter och snickaren spenderade dagen i bastun och Ludvig och jag lekte, åt mumsig mat och hade det jättefint med Anna, Tyra, Ella, Johannes, Marie och pojkarna, Linda, Eddie och Mio. Efter all lek var vi alla vrålhungriga så familjen Lindgren- Ohlsson kom upp och åt viltskavswok med oss. En underbar helg helt enkelt med ett svettigt slut på Step med Anna!