27 april 2011

Hjärtevännen

Idag firar vi att Ludvig varit hjärtfrisk i 6 månader, en stor händelse tycker vi. För 2 år och 2 månader sen fick vi en chock som vi gärna sluppit, men i slutändan är glada över att ha fått för det har lärt oss att alltid ta en dag i taget och värdera den högt.

Rutin-Ul hade läkarna svårt att konstatera att allt var som det skulle med Ludvigs hjärta, dagen efter fick vi träffa Dag, hjärtspecialist från Umeå som konstaterade en "soft spot" som han kallade det, dvs en mjuk vävnad som på ultraljudet ser ut som en vit fladdrande grej i hjärtat. Det konstaterades (så långt det gick) att fläcken inte påverkade hjärtat alls men troligtvis kunde innebära något litet så som ett blåsljud. Följande månader följde besök på specialistmödravården, återkoller med Dag och även kontroller efter förlossningen (som inte visade något blåsljud) och när Ludvig var någon månad, samt då han var 6 månader och i höstas gjordes sista kontrollen som då visade att fläcken växt bort. En riktigt fantastisk dag!

Vi vill tacka ALLA som var med oss under den här tiden, Dag och Ingela, alla på barnmottagningen, förlossningen, SMVC och även fantastiska Siv på Björkskatans BVC. Ni var ett otroligt stöd och utan er hade det blivit en mycket jobbig tid. Tack till alla vänner och våra familjer!

0 kommentarer, klicka här för att kommentera!: