18 april 2011

Vuxentid med barn?

Tänkte skriva och berätta om våran strategi för att få vuxentid fast Ludvig är med. I fredags bestämde vi oss för att äta ute, och när vi väljer att göra det så gör vi det utifrån att Ludvig är med, dvs vi väljer en resturang som passar att ha barn med på. Oftast väljer vi Ripan, just på grund av att det är väldigt barnvänligt och lite "roligare" att äta på än Max. :D Så i fredags valde vi att äta på Ripan, just denna fredag hade dom buffe med lite olika köttsorter, olika såser, potatisgratäng och stekt potatis samt flera olika sallader. Ludvig får oftast köttbullstallrik och den fixar dom "fort" så han får sin mat före vi får våran (om vi beställer). Till den följer olika grönsakstavar, morötter, paprika, gurka eller dylikt. (mycket uppskattat) Det finns även ett lekrum med massor av leksaker, vilket gör att man faktiskt får äta en stor del av måltiden själv medan barnet leker i godan ro, mätt och belåten redan. På Ripan finns även den mest goa och glada personalen, som gärna busar med barnet, kommer och frågar om man behöver något eller om det går bra, ja vad som helst. I fredags fick Ludvig en isglass, kanske inte så uppskattat av honom, men av oss som föräldrar. För något som är viktigt för mig är i alla fall att man inte känner att man stör, att man är välkommen och att det är barnvänligt så att jag kan njuta av måltiden utan att känna mig stressad över att Ludvig stör. Hur skapar ni vuxentid utan barnvakt?

1 kommentarer, klicka här för att kommentera!:

Namárië sa...

Vi kör nog ungefär som ni gör. Även fast det är dåligt med lekhörnor på restaurangerna i Norsjö och Skeå ;) Undrar om det har att göra med att vi spenderade mycket tid i Sthlm när jag var föräldraledig, så W är van vid folk? Han sitter nästan alltid snällt och äter sin mat och vi vuxna får prata.
På helgerna kör vi ibland så att den som lägger W tar hit en kompis efter nattning och tex ser film/spelar spel/ser sport, medan den andra går hem till kompisens sambo och gör samma sak. Dvs vänskapligt partnerbyte, haha! Skönt med tjej/killkväll ibland också så man får lite egentid. Men bara ibland ;)
Nya tips är alltid bra! :)