27 oktober 2010

Angående studiemedelslagen

Eftersom jag skrivit mycket om hur lagändringen i juli påverkat mig så tänkte jag förklara lite vad lagen går ut på och hur det kan påverka andra.

I höst har 4 gånger fler fått avslag på sin studiemedelsansökan på grund av att lagen skärpts.
Dom enda godkända anledningarna till att få sakna poäng är bland annat dödsfall och sjukdom.
Numera tas det inte i beaktning om man tex. bytt utbildning.

Lagen innebär även att om du studerade för 10 år sedan och hoppade av eller inte fullföljde kursen så att du saknar poäng så får du inte godkänt studiemedel om du inte har en godkänd anledning till avsaknaden.

Översynen av lagen påbörjas i början av nästa år, men när en ändring kan vara möjlig är än inte klart.

4 kommentarer, klicka här för att kommentera!:

ida sa...

Det känns ju som att det kanske var på tiden att dom såg över hur studiemedel fördelas, men att något gick väldigt fel på vägen. Just nu när arbetslösheten är enorm och a-kassorna ogenomträngliga så verkligen BER dom ju om att soc. ska överbelastas!
Det är ju tur att du kunde lösa det på ett annat sätt utan problem iaf!

Sofia sa...

Det var väldigt bra att lagen gjordes om! Det var alldeles för lätt att komma undan, men en andra chans, flexibilitet och dyl är viktigt för hela samhället :)

Catti sa...

Okej! Då förstår jag. Men tycker ju verkligen att dina resultat du kommer med nu borde ses som att du är "seriös" i det här. Knäppt ändå att inte handläggarna kan vara lite mer personliga tycker jag. Och verkligen se till individen. Kram

Catti sa...

Hoppas iallafall att din överklagan går igenom!

Idag har Alfon bara 38,3 i feber. ;) Vi har varit ute hela fm ändå och han är precis som vanligt. Det är bara när han får 40 grader som det märks på honom. Nu ska vi klä på oss och så ska han få sova i vagnen i detta underbara väder. Så härlig luft idag!