Här kommer receptet:
8 tsk bakpulver
11 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 dl havregryn (tog fiberberikade)
3 dl flytande margarin/smält margarin
7 dl mjölk(eller vatten, som jag bakade på)
4 ägg
2 msk kanel (blandade säkert ihop mer, måttade inte då jag ville ha mer kanel än socker)
3 msk socker, eller brun farin
Ugnstemperatur 175°C. Receptet ger 12 stora muffins(för mig blev det 19 st).
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop fett, mjölk och ägg. Rör ner blandningen i skålen. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt, fyll formarna till 1/3(fyllde till hälften för jag ville ha lite höjd, men ska man sätta mer äpplen så går det inte sätta så mycket).
Blanda socker och kanel och vänd äppelklyftorna i blandningen. Tryck ner två klyftor i varje muffins. Jag satte lite pärlsocker ovanpå för dom såg lite tråkiga ut, tror att det skulle vara jättegott med någon hackad nöt som strössel :)
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
1 kommentarer, klicka här för att kommentera!:
Dom ser jättegoda ut!
Skicka en kommentar