16 april 2012

Det handlar om leklust!

Leklust är ett av de företag som faktiskt tänker utanför normer och förväntningar, och det handlar ju faktiskt om leklust inte kön. Leksaker är leksaker och varför ska barn enbart få leksaker utifrån sitt kön och de förväntningar vi har på barnet?
FÖR?
Varför får inte en flicka leksaksbilar fast mamma kör bil? Varför får inte en pojke ett kök att laga mat i trots att pappa gör det? Varför får flickor prinsess-utklädningskläder och inte en spindelmannen dräkt? Varför får pojkar inte pippi-utklädningskläder utan en sjörövarkostym? Varför möjliggör vi inte att spindelmannen sköter bebisen medan prinsessan lagar sparkbilen? Varför står inte pojken framför spegeln och borstar håret i reklamen?
FÖR?
För att den lilla 1åringen inte visat intresse för det ännu? För att vi inte vill att vårat barn ska bli mobbat? För att en flicka inte tycker om spindelmannen? För att en pojke inte ska ha prinsesskläder? För att en flicka inte kan låtsas laga bilen? För att en pojke inte kan leka att han bakar? För att spindelmannen inte kör barnvagn? För att prinsessor inte mekar i bilar?

0 kommentarer, klicka här för att kommentera!: