14 november 2011

Marängtårtan

Då ska jag försöka skriva ner receptet på marängtårtan, har tyvärr inget recept men nått sånt här gjorde jag.

Vispa 3 ägg och 2 - 3 dl socker. Blanda 1 dl flytande margarin med 1- 1½ dl havremjölk och kakaopulver efter smak. Blanda i detta till socker-äggblandningen. Tillsätt 3-3½ dl mjöl och 2 tsk bakpulver och lite salt.

Grädda tills färdig, kanske 30 minuter ungefär i en större form med löstagbar kant.


Fyllning: Tina fryst mango och annanas, ta ungefär 500 - 600 gram i en kastrull och värm med potatismjöl (det går även göra i micron, men kom ihåg att röra om då och då). Sen körde jag genom den med elvispen för att få den lite slätare. Låt svalna.

När kakan och fyllningen svalnat gör en marängsmet, lägg fyllningen på tårtan och täck med maräng, se till att inte fyllningen hamnar på de 2-3 cm ytterst på tårtan, annars smiter den ut. Klicka på marängen och grädda i ca 20 minuter. Servera gärna varm eller ljummen.

1 kommentarer, klicka här för att kommentera!:

Catti sa...

Alltså woooow vilken tårta! Måste ju prova!