22 februari 2011

Välling!

Gjorde lite efterforskningar igår om mjökfri välling och fick från dom flesta håll höra att den mjölkfria vällingen inte var någon hit, men så till slut fick jag ett super-tips som jag vill dela med mig av till er alla! Ludvig svepte flaskan utan att ens reagera över att han älskade välling var utbytt.

Vill ni slippa skummjölkspulver, tillsatser och annat junk som finns i färdig välling eller vill ni helt enkelt ge era barn en riktigt god välling? Råsmart har svaret!

Bovetevälling, 2 flaskor

2 dl kallt vatten
1 nypa kanel
2 msk bovetemjöl (Vi bytte ut det mot en fullkornsmjölsblandning vi hade hemma)
2 dl havremjölk
en skvätt kokos- eller rapsolja

Vispa ned bovetemjöl och kanel i kallt vatten. Koka upp och vispa då och då under uppkoket, för det klumpar sig lätt annars. Späd med havremjölk och droppa i lite olja inför servering. Mums!
Resterna spar du bara och värmer inför nästa vällingmål. Vällingen klarar sig 3-4 dagar i kylen, så gör gärna storkok!

1 kommentarer, klicka här för att kommentera!:

Namárië sa...

Perfekt! Förhoppningsvis blir L's lillmage bättre snart :)