10 februari 2011

Färgen är blå

Igår åkte vi lite tidigare och hämtade Ludvig på fsk.
Pratade bland annat med hans fröknar om han ätande och vikten av att han MÅSTE äta (även om han inte vill tyvärr) för att livet på ön ska bli enklare för både honom och oss.
Dom gånger vi får veta att han ätit dåligt (alla mäter efter olika mått) så ser vi till att proppa i honom på kvällstid, men dom dagar han sägs ha ätit bra så gör vi ju inte det. Och på natten märks det om han inte ätit nog. Han sover dåligt (oroligt), och vaknar och vill äta. Eller vaknar extremt tidigt på morgonen och vill äta (OBS definitionen extremt tidigt hos oss är före 4 eftersom väckaren alltid ringer strax efter 5).

Igår fick vi veta att han ätit dåligt vilket innebar att han fick spagetti och köttfärssås med ketchup till middag, paprika och tomat (favoriten). Till kvällsmat fick han sedan en stor vällingflaska och en banan.
Jag själv tycker inte om att tvinga i någon mat, det skapar inte bra vanor och mönster. Men i det läge vi varit i sen Ludvig var bebis så är det så att vi måste se till att han får i sig en viss mängd mat varje dag för annars sover han inte som han ska och han går inte upp i vikt.

Åter till rubriken, då vi hämtat Ludvig så åkte vi till Happy Homes (Beckers) för att handla färgen, så nu står 10 liter putsfärg i våran källare. Varför det blev putsfärg är för att silikat är svårt att bryta i klara färger och om det ska brytas så måste detta göras i stockholm. Om man har en källare som INTE är mycket fuktig utan bara lite så funkar det tydligen med en putsfärg för utomhusbruk. Jippi!

2 kommentarer, klicka här för att kommentera!:

Anonym sa...

Kul att det löste sig med färgen! :)

Och nä, jag misstänkte att du mest menade att du ville ha ett normalviktigt barn, inte ett tjockt ett! ;)
Men det låter väldigt jobbigt det där med att han äter för lite, huvva. :(

Catti sa...

Jobbigt med maten alltså, hoppas dom får i honom mer på dagis! Lilla spinkisen :)