12 augusti 2009

Ledsen liten kille

Senaste dagarna har vi haft en liten kille som ammat och ammat och ammat och kvällarna har varit kaos, han verkar ha ont i kroppen (växtvärk) och är konstant hungrig och till råga på allt så verkar inte min mjölk räcka till för han är så ledsen och magen knorrar 5 minuter efter avslutad amning, så nu har vi gett ett mål ersättning (30 - 50 ml) två kvällar i rad och han verkar nöjd. Ska prata med barnmorskan i morgon då vi ska dit. Känns både skönt och jobbigt med ersättningen måste jag säga :(

5 kommentarer, klicka här för att kommentera!:

Maria sa...

Hej på dig Sofia... kommer i håg hur det var trots att det är sååå länge sen nu!
Skulle tro att lilla Ludde är i en tillväxt period nu och att han äter ofta är nog för att öka produktionen av mjölk! Hoppas att det snart blir bättre :)

Kram

Namárië sa...

Hoppas Ludvig blir gladare framöver. Man känner sig så hjälplös när barn eller husdjur mår dåligt eftersom de inte kan uttrycka exakt vad som är fel.
Måste vara mysigt för Petter att kunna hjälpa till med matandet dock? Kan tänka mig att karlarna känner sig lite utanför ibland :)

Catti sa...

Låter som att han har ont i magen hörru! Prova minifom. :) Vöxtvärk har dom inte så mycket (eftersom dom är så mjuka i skelettet) och att han äter så mycket hela tiden KAN bero på att han har ont i magen också.. Knorret från magen är ofta gaser! :) Hoppas du kan fortsätta amma. KRAM PÅ ER!

Catti sa...

Ersättning är en himla bra grej! :) Och nu får ju P också vara med i leken lite mer. ;)

Maria sa...

Håller med, om magen kniper känner dom hunger och vill bara äta å äta, å då hinner int magen vila å då bli de mer knip... Minifom eller Cuplaton (effektivare än minifom och säljs på appo i finland)kan du ju pröva, de e ju int nå som skadar... De "slår" sönder luftbubblorna så de kniper mindre. Har haft dom på Liam då han hade kolik och nån gång på Måns :) Fungerat bra. Annars kan de ju va så att han "beställer" mer mjälk då han vill äta ofta. Men veeet, de sjukt jobbigt! Men går ju över.