30 juni 2015

Hägnan

Idag möttes ett gäng glada föräldrar och blivande föräldrar på Hägnan för att umgås, leka och nörda lite.
Jag kan inte beskriva hur glad jag är att ha hittat denna föräldragrupp. Alla så olika, alla så lika. Underbara människor!

28 juni 2015

Helgen

En sån underbar helg vi haft i Umeå med familjen.  Wheels, hotellmys, middag på Taormina, cruising, hotellfrukost, parkhäng, loppisar och allt där mellan. Helt underbart!

26 juni 2015

Långpromenad med vagn

När jag väntade Gabriel drömde jag om långpromenader med vagn. Inte anade jag att han skulle bli det barn jag skulle bära nära långt över året. Jag kan räkna gångerna han åkt retrovagn på fingrarna. I helgen tänkte jag dock att vi skulle få upp ett finger till (tro dock inte att bärdonen får stanna hemma) då vi åker på bilträff.
Min fina Emmaljunga!

24 juni 2015

Längtan och planer

Efter en underbar helg så åkte mamma hem i tisdags. Önskar att vi bodde närmare varandra och även barnen önskar att dom bodde närmare mormor och morfar. Barnen fick fina kläder från polarn och pyret och från Hafva. Nu längtar vi efter sol så att vi får använda sommarkläder också.  Vi röjde ur mitt syrum för att Gabriel så småningom ska få ett eget rum.

Idag har vi lekt ute och sedan hade vi finbesök av Marina med kids och sen på eftermiddagen så fortsatte vi i källaren. 
I morgon väntar besök av Evelina och Ella.

20 juni 2015

Underbar midsommarhelg

Midsommarfirande i hamnen med älskade mamma och pappa. Fantastiskt väder, massor av vänner och bekanta och massor av fina bilar. Vi åkte sedan hem och grillade och åt gott.  På kvällen kom familjen Granberg på besök och vi satt ute och myste vid brasan. Idag blev det tivoli, utelek och mys med familjen.  Fantastisk helg! 💖

18 juni 2015

Snor och sjalar

I flera dagar, ja i över en vecka har förkylning ockuperat vårt hus. Nu ser vi ljuset i tunneln och idag vågade vi oss iväg på äventyr med bärdonsgruppen I norrbotten. Vi myste vid kyrkan under ett vackert träd, sjalarna vajade i vinden och solen sken.  Barnen lekte och busade medan vi föräldrar provade knyt och gosade sjalar och selar. Hoppas på att hösten bjuder på bättre ekonomi så jag kan köpa mig ytterligare en vacker sjal.
Är du intresserad av att lära dig mer om bärande,  om sjalar och ergonomiska selar så häng med oss och möt en värld av möjligheter.

12 juni 2015

"Spara"-lådor

Jag är så tacksam att mina föräldrar sparat så mycket av våra gamla barnkläder. Både Gabriel och Ludvig har använt kläder som jag själv haft som liten. Nu börjar det vars dags att bestämma hur vi ska göra, Ludvig kliver upp i 122 och Gabriel 86/92.
Så här sitter jag på hallgolvet i källaren och sorterar kläder, två lådor åt Ludvig med kläder och två åt Gabriel och så en låda med kläder åt Gabriel att växa i. Och två fulla IKEA-påsar som jag måste fundera mer på...

Varför går tiden så fort? Varför växer dom som ogräs?

11 juni 2015

Nej tack!

Efter en skitdålig natt,  Gabriel grinade till 3, Ludvig vaknade 20 minuter senare och tyckte att det var morgon och sen satte den förkylda väckarklockan igång igen så känee vi inte för att göra något vettigt idag. Hade en kompis åt Ludvig på besök på förmiddagen  och sen åt vi mellis hos grannarna.

Nu sitter jag i soffan, Gabriel sover sedan en timme, middagen står kvar på bordet. Tjoho! 😴

10 juni 2015

Prisa gudarna...

Här kommer skatteåterbäringen!
Och så var den slut!

Inte riktigt men vi körde all in på stan idag. Barnen fick sig en ny pool, jag köpte ett par sandaler,  målarböcker, färgpennor, foundation, hämtade ett stort paket från H&m, köpte en midjeväska till selen, fixade lite födelsedagspresenter och njöt av att ha pengar! 

9 juni 2015

Sol och medvind

Solen,  solen, solen har lyst på oss idag. Vi har börjat rensa ogräs här och där. Gabriel har fått plats på vårt förstaval så vi slipper tokpussla till hösten. Aviet till mitt H&M-paket har äntligen kommit och senast på fredag kommer skatteåterbäringen!

Låt nu resten av dagen fortsätta på samma visa!

8 juni 2015

En bra bärdag!

Idag startade dagen tidigt, vi hastade sedan till bussen och lämnade storebror på förskolan. Vi gick sedan en promenad, handlade och träffade på en igelkott. Vi gjorde ett snabbt besök på jobbet, gjorde några ärenden och besökte en vän på jobbet. Just då blev junior trött och vi snurrade om selen till magen för en tupplur. Jag gjorde klart mina ärenden och när Gabriel vaknat så gick vi och åt lunch på Max. Den ungen kan verkligen äta... sen åkte vi och tittade på Ludvigs avslutning pp förskolan och hälsade på Gabriels blivande avdelningen. 

Idag har alltså Tulan fått jobba hårt och vi älskar den verkligen mer för varje dag.

7 juni 2015

Vänskap

Gårdagen avslutades med vänskap,  jag tittade på äldsta sonen och en av hans älskade vänner lekandes,  pratandes,  omfamnandes kvällen,  tiden, känslan... ja allt. I kväll hade vi goda vänner på middagsbesök,  barnen lekte medan vi vuxna åt norrländsk pullad gris och drack ett gott vin. Nu sitter jag med ett tomt vinglas i soffan och tittar på en dokumentär om Laleh och laddar för morgondagen.

Vänskap är verkligen något särskilt, värme, trygghet, närhet, kärlek till någon som man valt att ha nära, någon som är i ens liv helt frivilligt, helt ärligt.

6 juni 2015

Nationaldagen

Dagen började med sovmorgon - tack barnen! Sen hängde Ludvig med en kompis till lekparken och vi förberedde för dagen.
Vi lunch åkte vi till Luleå för barnteater på Norrbottens Museum. Vi fikade sen i stadsparken, hoppade hoppborg,  käkade varmkorv, fick ballongdjur och så avslutade vi med Smedjans godisregn.

Nu laddar vi om för födelsedagsfest. Barnen sover gott i bilen och vi har gjort klart det som ska grillas till middag.

5 juni 2015

Bastupremiär

Gabriel har haft bastupremiär ikväll, oftast bastar Ludvig och Petter efter han somnat men idag lyckades vi tajma bastu och vaken bebis.
Gabriel bastade som om han aldrig gjort annat.

Ser fram emot fler bastukvällar med familjen.

I höstas - nu

När jag slutade skriva i höstas så lämnade jag verkligen bloggen. Jag har knappt tänkt på den under den här tiden. Så vad har hänt? Ja förutom att barnen blivit större och vi blivit äldre?

Vi har gjort en tvättstuga i källaren
Petter har bytt jobb
Jag gick på föräldraledighet
Vi har köpt ny bil

Ja, utöver det så ser livet typ precis ut som i höstas.

Gabriel är nu 13 månader, har gått sedan han var 10 månader. Han har 2 tänder och älskar mat. Han pratar jämt, nyfiken på allt. Han älskar att dansa och lyssna på musik. Han älskar inte barnvagnen men det funkar kortare stunder. Gladast är han om han får åka i sjalen eller selen på ryggen.

Sommar?

Gräset må vara grönt, fingrarna må vara skitiga,  barnen leker utomhus, cyklar och får skrubbsår... men sommar är det inte än. Kom nu sommaren, jag är leds på alla dessa kläder som fortfarande behövs när man ska vara utomhus.

3 juni 2015

Tid

Tänkte att jag skulle uppdatera idag,  efter 9 månaders tystnad. Tid finns det så gott om, men det finns allt för mycket att lägga tiden på.
Ikväll har vi varit på promenad, Ludvig cyklade - Japp, koden är knäckt. Gabriel satt i sjalen på min rygg. Vi gick till hamnen och njöt av den friska luften. Tänk att det är en hel sommar kvar innan ledigheten är slut.