27 augusti 2014

Rensning

I förra veckan rev jag ut halva  förrådet i källaren, alla barnkläder och skor, bärsele, babynest, andningslarm och babygym, allt! Nu ska det rensas här hemma!

Det ser ut som en krigszon här hemma men allt eftersom saker säljs så känns det bättre.

21 augusti 2014

Som ogräs växer dom!

Jag hänger inte med, fick en mindre chock i förrgår. Petter kom till stan med Ludvig och Gabriel hade då på sig ett klädset som han fått av sin mormor i strl. 74(!!!!) Herregud, vart tog min bebis vägen?! Han snurrar och vänder sig, tycker om banangröt,  drar 68-74 i kläder, sitter fint matstolen, tuggar och gnagar på allt som kommer i närheten av hans händer/mun. Och i förrgår blev han 4 månader.

Ludvigs ben och armar växer och liknar mer spagetti än något annat, långa och smala. Byxor blir för korta och armarna slår ut glas på glas och lyder inte sin ägare särskilt ofta.

Men även om barnen blir större och äldre så har man ju själv inte åldrats en dag, eller?

18 augusti 2014

Vardag

Ofta så lägger man inte ut bilder på sitt stök, jag tänkte dock försöka bli bättre på det... Välkommen till mitt kök!

17 augusti 2014

Projekt sittdel

När vi köpte Gabriel vagn i vintras så följde även en sittdel med, min tanke var alltid att köpa en ny då färgen inte alls föll  mig i saken. Nu efter sommaren och alla utgifter kring vitvaror och diverse så finns inte ekonomin att köpa en ny då vi har en stående. Istället så har jag åter igen gett mig på ett omklädningsprojekt...

16 augusti 2014

Färg på jobbet

Eftersom landstingets lokaler är tämligen enfärgade (beiga) har jag sen jag bytte jobb funderat mycket på hur jag ska få mitt kontor att verkligen bli mitt. I veckan bytte dock en kollega rum och över blev en fin gammal lampa. Samma afton fick jag nys om vart husets gamla gardiner förvarades och där fanns allt från -70 och framåt. Nu ska jag fortsätta gorma och leta, för finns det så här fina saker så finns det garanterat mer i någon gömma.

Kitschade till det med roliga vykort från IKEA och en frän gammal batmanbil.

Nästa vecka ska jag nog gå på upptäcktsfärd och leta förråd!

15 augusti 2014

Tid

Efter en vecka med massor av skoj och utmaningar ligger jag på sängen och lyssnar på ljuden i huset. Ludvig ser på barnprogram på tv. Gabriel sover i sin säng. Petter och Oliver är ute och busar. Jag känner mig trött och lycklig, arbetsveckan har varit toppen, vi har umgåtts med goda vänner och njutit av sommarens (kanske) sista dagar.

Gabriel snurrar åt alla håll, vänder sig från rygg till mage och tvärtom. Ludvig frågade om ev veckopeng vid middagen. Tänk vad tiden går fort, tänk vad mycket som händer på så kort tid.

Önskar er alla en underbar helg, Njut!

13 augusti 2014

Att vänta

När jag satt på mjölkbryggan vår ute vid vägen och väntade på Anders i morse kom jag att fundera på just väntandet.

Varför har vi idag så svårt att njuta av väntan, så svårt att vänta över huvudtaget. Information är bara ett knapptryck bort, räkna kan mobilen, Google har alla svar och ja, alla stressar vi på något sätt framåt hela tiden utan att stanna i nuet och vara nöjd.

I morse var jag så nöjd, i solen, på mjölkbryggan, i min fina klänning, bara väntandes, bara sittande.

11 augusti 2014

En helt vanlig måndag

Att tycka om sitt jobb är så himla roligt. Idag har jag skolat in en ny kollega, håller på att förbereda utbildningsmiljön för VAS-utbildningen jag ska hålla i på fredag. I morgon ska jag och en kollega jobba med väntelistan och på torsdag kör jag nästa i skolning.

Efter jobbet plockade Petter upp mig och så åkte vi åkte ut till fd motormetropolen och kollade upp lite grejer till Oldsen. Efter det åkte vi till stenudden och tittade på bilar och bilar och ännu mer bilar!

Äventyr

Igår var en otroligt rolig och fullspäckad dag.
Vi började med sovmorgon och började sen packa bilen. Då kom grannarna med sin nya lilla stjärna, så fantastisk fin!
Vi packade klart och åkte till Piteå för att gå på Nolia.
Vi gick nästan hela området och drömde om allt från ny säng till coola bilar och fyrhjulingar men gick där ifrån med langos och smakprover i magen. Ludvig fick en ny ficklampa och en plastring.
När vi kom hem laddade vi om och gick iväg på 1:års kalas. Där blev det massor av skratt, gott fika och lek.
Dagen avslutades med grillade hamburgare och besök av familjen Granberg. Grabbarna lekte och stojade till mitti natten och Catti och jag surrade bort många timmar. ❤

9 augusti 2014

Blåbärspannkaka

1 liter havremjölk/mandelmjölk/mjölk
7 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
6 dl blåbär
1/2 dl smör/kokosolja/annan olja/

Smöj plåten, blanda ihop ingredienser, häll på plåten och grädda till färdig i 200 grader (ca 45 minuter)

Blåbär

För andra gången den här veckan har jag stått krokig i blåbärsriset. Denna gång FF följde Ludvig med och trots att han satt och åt ur hinken II stället för att fylla den så fick vi ihop 6 dl på mindre än en timme. Till middag blir det blåbärspannkaka med gräddglass(Auto correct ville översätta gräddglass till frätskada)!

Värme

En kväll fylld av kärlek, sommarvärme och vänskap.
Barnen har myst  och ätit godis, förundrats över dimman, byggt musfällor,  letat fossiler och lek.
Inget annat ord än värme passar att beskriva kvällen med, värme på alla möjliga sätt. ❤

7 augusti 2014

Mina hjärtan

En nystart

Det är otroligt länge sedan jag blogga, över ett år sedan och så mycket har hänt. Bland det största är väl att jag numer är mamma till 2 underbara gossar och har fått fast tjänst på Närpsykiatrin.

Jag ska försöka återuppta mitt bloggande och försöka hitta motivationen till att skriva igen.