29 april 2012

Sunny day


28 april 2012

På plats :)

Och redan fattig ;)


Fyndat

Fyndade en lite drakdräkt ikväll i behov av lite tråd och nål...
Den är redan älskad.

Mot Arcus!

Så var vi på väg, lovely! Vi ses väl på Arcus idag? F16 står jag på :)


27 april 2012

På arcus


Värmande!

Alla har vi hört om hur en person med samma namn, Margareta Winberg blev inbjuden till regeringsmiddag.
Detta blogginlägg om händelsen är riktigt  klockren: http://ajour.se/7-anledningar-till-varfor-jag-alskar-hur-sverige-hanterade-margareta-winberg-missen/

Shoppinglistan!

Har skrivit klart shoppinglistan för morgondagen nu...

Pippi-kläder, både utklädning och vanliga :)
T-shirts i glada färger
Röda sandaler i strl 26-27
Pippi-DVD:er
Pussel 40 bitar
Gungor i plast
Sällskapsspel
Pysselgrejer
Tyg
Care bears/Krambjörnar! :D

Ludvig rekommenderar!

Som ni alla vet så är Ludvig en läslus/bokmal och han har givetvis sina favoriter. För några veckor sedan köpte jag en gallrad bok på bibblan i jättefint skick. Tyvärr är den nu nästan sönderbläddrad, vi läser nämlige UppfinnarJohanna och skrämselmaskinen flera gånger per dag. Kan starkt rekommendera boken till alla föräldrar och barn i åldern 3-5 år. Boken är skriven av Ann-Christine Magnusson  och Lovisa Lesse har illustrerat den! 


Läs mer om boken >>>>>  här <<<<

På lördag

Packar, prismärker, lastar och planerar. Men än inte i mål. I morgon förhoppningsvis :D

26 april 2012

Prismärkning

Igår satt jag och klurade på prismärkning, "skyltning" och annat trevligt. En hel IKEA-påse med barnkläder är iaf märkt nu och det väntar en hel till. Sen ska allt sorteras och donas med :)

25 april 2012

Snäckor

Hittade två små snäckor i det lilla karet, förökar sig tydligen lätt så vi får hålla lite koll i övrigt verkar dom vara nyttiga för karet :)

Feministen, hur tänkte hon där?

I aftonbladet finner man följande läsning: http://www.aftonbladet.se/debatt/article14627792.ab

Och jag kan inte låta bli att reagera, visst har vi inte kommit så långt som många av oss önskar med jämställdhet, men det innebär inte att man kan avfärda folks personlighet och personliga önskemål som att de blivit kränkta och formade i en roll. Visst måste vi ifrågasätta våra beteenden och önskningar för att veta varför vi vill saker, är det för att vi förväntas göra dem, för att vi vill "vara" på ett visst sätt eller är det för att det är en personlig önskan?

Jag älskar att pyssla, jag älskar att sy, jag älskar att baka och förbannat jag är duktig på det! Innebär det att jag då inte ska få göra det för att det är vad sedan gamla tider förväntas av mig?
Vad jag saknar i debatten och den jämförelse Birgitta Stenberg missar att göra är de män som väljer att vara hemma med sina barn, som är föräldralediga som väljer att VAB:a och sköta hemmet till lika stor del som kvinnor gjort tidigare.

"Kvinnokampen" som hon uttrycker det är viktig, jag skulle dock vilja kalla det jämställdhetskampen, jag skulle vilja att vi valde att ifrågasätta beteenden istället för att klanka ned på dem.

Jag väljer att baka och sy och pyssla, jag drömmer om att gå ned i arbetstid för att kunna vara mer med min familj men jag drömmer samtidigt om en karriär. Det gör Petter också, han vill också pyssla på hemma, gå ned i arbetstid. Så vad skiljer våra önskningar åt? Att han är man och därmed är hans önskan enligt Birgitta okej, men att jag är kvinna gör att min önskan inte är det?

Visst tittar man historiskt på det så har hon en poäng, men det fria valet måste ändå få finnas i jämställdhetens namn och alla intressen måste få plats i det. Annars måste vi sluta kalla oss feminister.

Fyndande!

Lillasyster, jag och mamma på Arcus förra våren!
(Kanske man skulle bli blond igen?)

Schemalagt inlägg

Idag är en tung dag

Idag är en tung tung tung dag i mitt hjärta. Mina tankar är inte på plats i mig utan flera mil härifrån hos Fatima och hennes familj i Umeå, eller rättare sagt hos fina lilla Isayah som har en lång och jobbig dag framför sig. Mina tankar är hos hans fina familj som i detta läge inget annat kan göra än att vänta ochlägga det viktigaste i sitt liv i någon annans händer. Det går inte föreställa sig. Ni är så starka och fantastiska Fatima och Delcio!

Idag är mina tankar hos er, mina böner och all min kärlek! <3

Musikens makt!

De senaste åren har musikfestivalen Musikens makt hållits på Gültsaudden i Luleå. En fantastisk festival för både vuxna och barn. En dag av glädje och sommarkänslor!
I år har den största sponsorn hoppat av och Musikens makt behöver ny sponsorer för att kunna genomföras och jag hoppas innerligt att det blir så.

Läs mer här: NSD.se

Hur mycket?

Hur mycket ska man ta med sig till Arcus fyndmarknad egentligen? Igår packade vi ihop en hel del grejer till Arcus, massor av barnkläder, barnskor, leksaker, keramik, lampor, barnstol och annat smått och gott... 

Men räcker det?

24 april 2012

Arcus

Ikväll är det sista rycket i källaren, alla klädlådor ska gås genom och i morgon ska allt märkas, påsar ska införskaffas och växel likaså! Arcus here we come!

Sälja:
Barnkläder
Barnskor
Bebisleksaker
Inredningsprylar
Trehjuling
Gåvagn
Lampor

Köpa:
Pippi-kläder i 104
T-shirts i 98
Pussel ca 40 bitar
Tåg och räls till järnvägen

Morgonpussel

Hemma hos oss lägger vi morgonpussel, inte bokstavligt talat utan mer metaforiskt. Vi pusslar ihop måsten och behov för att hinna med allt som behövs och ändå komma i tid utan att behöva kliva upp före 5. 

Så här ser vårat morgonpussel ut:
05:25 - Väckaren ringer
05:40 - Måste vi senast kliva upp
05:55 - Ludvig är vaken och frukosten på bordet, jag duschar
06:15 - Frukosten är uppäten, Petter går ut med Oliver. Jag gör mig och Ludvig klara
06:25 - Alla klädda och klara, väskorna packade, ut genom dörren.

Tyvärr så funkar inte tidsplanen alltid så bra, men i teorin funkar den skitsmidigt :P


Känslor i en liten kropp

På senaste tiden har det varit många känslor i den lilla kroppen, massor av vilja och väldigt lite koncentration och fokus. Det innebär att Ludvig inte har varken velat eller klarat av att lyssna, tuffat fram som ett godståg. Många timmar har vi sammanlagt suttit och kramats över små saker som blivit så stora, som att en pusselbit försvunnit och vi inte kunnat hitta den, att det inte fanns gurka hemma, att jag kokat ris till middagen istället för potatis och att vi inte lyssnat på varandra i stridens hetta.

Det är fantastiskt att se vilja och motivation utvecklas och hans viljestyrka kommer att föra honom långt i livet. Nu börjar den mest intensiva perioden gå över och det går äntligen prata om saker igen utan att han känner sig felbehandlad eller sviken. För det är dom känslorna som svallat i den lilla kroppen. En förklaring och ett nej kring en farlig sak. "Klättra inte på Olle när han inte vill så ingen av er gör sig illa" har resulterat i enorma floder med tårar medan vi vuxna försökt trösta och prata, bekräfta att vi vet att han inte är ute efter att göra honom illa och att man får mysa och kramas, men att det måste vara på bådas villkor. Tårar i mängder ramlar länge efteråt.

Så lugnet verkar vara åter. Någon slags stabilitet i vilja, koncentration och förståelse och känslor har infunnit sig i vardagen och även om han blir ledsen över att allt inte alltid blir som han vill så kan vi nu tala om det och lösa det tillsammans på ett smidigt sätt.

I en annan värld

Idag befinner jag mig i CSS:ens värld och kommer nog att befinna mig här några timmar, roligt, tråkigt, jobbigt och nödvändigt. 

Puss på er alla!

23 april 2012

Kvällsbus

Efter middag och bak gick vi ut och sparkade fotboll, Ludvig passade på att ha dragkamp med Oliver och båda vägrade ge sig. Tjurig tjurigare tjurigast

Baka sa ungen

Mamma, jag vill baka! Så lät det efter middagen och trötta mamma kände inte för det och varken ägg, smör eller jäst fanns hemma. Så vi bakade med Play doh istället, och det blev både bullar och kakor, godis och pizza.

Bananmuffins


Ni är några som bett om receptet på bananmuffinsarna och jag ska försöka berätta hur jag gör dem eftersom jag mycket sällan följer recept.

Till denna muffinsats använde jag ungefär
4 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
Vaniljpulver/vaniljstång efter smak (går även bra med vanilinsocker)
3 små mogna bananer (gärna med skal som börjat bli lite svart så dom är riktigt söta och mjuka)
3 – 4dl vetemjöl
½ tsk salt
200 -250 gram smör

”frostingen”
1 dl kokos
½ burk koksmjölk
Koka ihop till en ”massa”

150 gram smör
1 dl florsocker

Rör ihop, mixa slätare om så önskas, ställ kallt

Som sagt eftersom jag går mycket på känn så är det jättesvårt med recept. Hoppas detta funkar för er :)

Albin - OK!

Nu har sotaren varit här och inspekterat, allt fick en stor OK-stämpel i baken och det känns så skönt!
Visserligen är det mycket som ska göras om, men det är skönt att veta att nuvarande system är godkänt och ser bra ut :)

Inspektion

Idag ska murstock och panna inspekteras, lite nervösa är vi men samtidigt inte eftersom det kommer se stora förändringar på den fronten inom kort. Murstocken ska renoveras upptill, och pannan ska bytas ut.

22 april 2012

Dagens ord

Dagens ord är sannerligen vänskap, vänskapen som våra vänner och grannar känner då dom lånar ut sina barn åt oss. Vänskapen som alla tre barnen känner och även jag till dem. Ludvig somnade direkt huvudet landade på kudden pratandes om Tyra och Ella och jag sitter här med ett leende på läpparna. Tack kära vänner för att vi fick dela en så fin dag med era fantastiska barn, det värmde verkligen att bli tillfrågad <3

Söndagsmuffins


























Idag blev det lite bakning innan mellis, bananmuffins med cocosfrosting
(min absoluta favorit näst efter lemon curd). 

Mysigt besök

Idag har vi haft fördelen att få mysa med Tyra och Ella. Vi har fikat och spelat yatzy, byggt pussel, duplo, och kojor. Nu sitter dom tre busiga och tittar på Doktor Snuggels. Det verkar behövligt med lite nedvarvning efter en eftermiddag med så mycket bus. :)


Delivery!

Levererade 10 färgglada skynken till Hafva i fredags och till min glädje så sålde Åsa 2 st bara i fredags!
Så glad att mina "skapelser" är uppskattade av er. 

Igår!

I fredags lyckades jag glömma min väska på Hafva hos Åsa. Givetvis, alltid glömmer jag nått på något sätt. Igår åkte vi till kronan och kilade runt lite där. Sen åkte vi till Hertsön och badade och myste på. Lunch på JV grillen blev det sen och titta lite på tåg. Medan Petter var på sitt läkarbesök passade jag och Ludvig på att besöka Kupan och systembolaget. :)

På kvällen bjöd familjen Lindgren på middag och mycket trevligt sällskap, spel och alltid lika gott humör. Somnade med ett leende på läpparna!
Tack för igår kära vänner!

21 april 2012

Mysig lördag

Myser med tre busiga, glada och goa ungar på prärien <3

Biltema

Busigt på biltema!

Not sunday today...

Nej ingen sol idag, perfekt dag för bad tyckte vi (och halva Luleå). Men otroligt mysigt ändå.

Ikväll blir det middag hos familjen Lindgren. Vin är inhandlat och humöret är på topp!


Och vinnaren är...

Eftersom jag så smidigt lämnat min dator i stan så lovar jag er ett bättre inlägg ikväll då jag hämtat den...

Men jag kan avslöja att jag dragit en vinnare i tävlingen och den som vinner det hemliga paketet är (klicka här) !!

Grattis till vinsten och ett stort tack till alla som var med och tävlade!

20 april 2012

Pyssel

Pyssel igen givetvis.
Tänkte berätta hur man gör Nalle Phu "stand alone" figurerna. Väldigt simpelt egentligen. Börja med skriva ut en figur, i detta fall skrev vi ut Känguru och Ior (ganska små utskrifter ca 10-12 cm höga max). Måla dem och "smycka" dem. Rita "band" vid sidan av, ca 1- 1,5 cm breda och ca 5 cm långa. Klipp två klipp i vardera "ände" av banden. på ena sidan upp och andra nere. Se till att det är lika långt mellan jacken. Fäst ihop till en ring och så har du en stående figur. Om man väljer en bredare figur, ex ior så är det bra att göra längre "band" så att figuren står stadigt.  Man kan även klistra figurer på bitar av toapapper/hushållspappersrullar. Man klipper av en ring som är ca 1-2 cm som blir "bas" för figuren :)

God morgon!

Ni vet när man försover sig så där fruktansvärt fruktansvärt otroligt mycket? Det är jävligt irriterande och kan ju förstöra en hel dag. Så försov vi oss idag och när Ludvig vaknade var han tok-grinig. Men innan bilen lämnat gården 20 minuter senare var det solsken och skratt.

TGIF!

19 april 2012

Kvällens sista projekt

I morgon är det leverans!

Mitt kvällspyssel

Sitter och syr dom sista skynkena, har slagit in det hemliga paketet och barnet sover. En bra kväll! Glöm nu inte att tävla :)

Kvällspyssel

Ludvig kvällspysslar hos farmor :)


18 april 2012

Pluggo!

Eftersom det är 10!!! år sedan jag gjorde nått "vettigt" vid datorn så måste kunskaperna friska upp avsevärt. Tror att boken längst ner är den mest passande i detta läge ;)


Så var det ordning och reda igen!

Ludvig är tillbaka på förskolan, rutinerna är återställda! Phu!
Jag sitter och gruvar mig inför webbdesignkursen, men nu ska jag komma igång! Så är det bara!
Vad gör ni alla idag?

När jeansen är som skönast

När jeansen är som skönast är det nästan alltid en tidsfråga innan dom för evigt måste pensioneras. Dagens jeans är sådana älskade favoriter.


17 april 2012

För tre år sedan...

För ganska exakt tre år sedan skrev jag så här:



Ja, framifrån syns det ju inte så mycket, från sidan börjar det ÄNTLIGEN
(jag vet att jag kommer få äta upp det).
Det är 10 veckor kvar, känns lite konstigt.

Lutande boktornet

Har ett lutande boktorn framför mig, idag blir det inte bloggat förrän i kväll troligtvis. Ha en fantastisk dag kära läsare och glöm inte att tävla!

16 april 2012

Hihihih


Kan inte låta bli att sätta mål, älskar att tävla. Nu tävlar jag ju utan motståndare egentligen för Li vet ju inte att jag siktar på att ta mig om henne inom kort...  Hihihi

Har ni någon knäpp grej ni gör? Jag tävlar, i allt, allt är en tävling och allt kan vinnas. :D

Det handlar om leklust!

Leklust är ett av de företag som faktiskt tänker utanför normer och förväntningar, och det handlar ju faktiskt om leklust inte kön. Leksaker är leksaker och varför ska barn enbart få leksaker utifrån sitt kön och de förväntningar vi har på barnet?
FÖR?
Varför får inte en flicka leksaksbilar fast mamma kör bil? Varför får inte en pojke ett kök att laga mat i trots att pappa gör det? Varför får flickor prinsess-utklädningskläder och inte en spindelmannen dräkt? Varför får pojkar inte pippi-utklädningskläder utan en sjörövarkostym? Varför möjliggör vi inte att spindelmannen sköter bebisen medan prinsessan lagar sparkbilen? Varför står inte pojken framför spegeln och borstar håret i reklamen?
FÖR?
För att den lilla 1åringen inte visat intresse för det ännu? För att vi inte vill att vårat barn ska bli mobbat? För att en flicka inte tycker om spindelmannen? För att en pojke inte ska ha prinsesskläder? För att en flicka inte kan låtsas laga bilen? För att en pojke inte kan leka att han bakar? För att spindelmannen inte kör barnvagn? För att prinsessor inte mekar i bilar?

JAAAAAAA!

Halleluja moment! 

Sommarjobb - Check!
Lönediskussion - Check!
Inkomst i sommar - Check!
Nöjd Sofia - Check!

Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleeeeelujaaaaa!

Tävlingen!

Påminner er om tävlingen här på bloggen om ett hemligt, men ack så roligt paket. Paketet passar alla och kommer till viss del påverkas av vem som vinner ;). Så klicka dig vidare och tävla, ett finfint paket kan bli ditt!

>>>>>Tävla här!<<<<<<

I nytt ljus

Jag älskar våren och hur den förändrar allting, hur man får se saker i nytt ljus. Så som vårat vardagsrum, som en längre tid känts trött och tråkigt. Som här en dag då jag satt i Ludvigs rum kändes helt perfekt, harmoniskt och personligt. Så är det även med allt annat i livet när våren kommer, för mig i alla fall. Jag ser på arbete på ett annat sätt, fritid, jag planerar om saker och gör nya scheman. Jag ser livet i ett nytt ljus helt enkelt och det är så inspirerande.

Google youself

Det finns något väldigt egocentriskt och roligt som jag älskar... att  googla mig själv... Här har vi några bilder som dyker upp då man googlar mig. Vad finner du när du googlar dig själv?

15 april 2012

Projekt 1, 2 och 3!

Ikväll har jag givetvis projektkväll, som nästan alla söndagar.
Dessa är ikväll:

1. Vattenbyte och städning hos Mimmi
2. Städa syrummet
3. Sy några vagnsskynken

Puss och hej, vi hör i morgon!

Glöm inte att tävla >>>>Klicka här <<<<<<

Favoriter!

Igår blev vi bjudna på middag av Anna, mumsig kycklingsallad som Linda fixat ihop! Barnen lekte och härjade, tittade på film och det var så roligt för Ludvig att få leka med kompisar igen! Idag har vi bara tagit det lugnt och i princip inte gjort något annat än slöat. Otroligt härligt! Nu ska vi snart åka till Ludvigs farfar och hans sambo för att äta palt och umgås. Perfekt avslut på en härlig helg!

KAN SJÄLV!

Phu, det har varit en kan själv dag idag. Kan själv det kan själv det... Och visst kan han. Men ibland passar det kanske inte alltid att göra allt själv. Tålamodet tog slut lagom till lunch då barnet bestämde sig för att han inte skulle ha varm mat, utan kall...

14 april 2012

TÄVLING!

Då var det dags för lite tävling! 
Kopiera bild och text nedan för och publicera detta i din blogg. Alternativt dela länken på facebook.

Jag är med och tävlar om ett hemligt paket hos Huset på ön!
Vill du också vara med? Klicka på bilden och följ sedan instruktionerna!
LYCKA TILL!


Favoriter

Bland det bästa vi önskat och köpt är Fisher Price-leksakerna, Ludvig älskar dem och efter som allt passar ihop, dvs alla dockor passar i alla fordon och både i flygplatsen och djurparken och huset så skapas det otroliga lekmöjligheter. Igår så var dockhuset en förskola och på gården hade klassen samling och sjöng "vi sätter oss i ringen". Tyvärr har jag inga bilder från det då jag var tvungen att hålla koll på katten och elefanten så dom inte skulle smita iväg.

13 april 2012

Klackarna i taket

Älskar dom här härliga somriga skorna från Lola Ramona, dom finns på brandos.se!
Nu ska jag bara fixa mig ett jobb så jag kan köpa dem :D

40 154

Så då var 40 000 nått och lite till! I morgon lördag presenterar jag en tävling om ett hemligt paket!
Den kommer att gå ut på att ni får svara på några frågor, samt länka till tävlingen i er blogg eller på facebook.

Morgonstund

Ludvig sov i vår säng i natt, nära nära låg han och det kändes bra att han saknat oss. Sovmorgon tog han också :)


12 april 2012

Min koppa

Min lilla lilla koppa är hemma! Kliig och hostig, snorig och febrig. Trött och ledsen men samtidigt vid gott mod. I morgon ska jag ringa vårdcentralen då han haft hög feber i 6 dagar. Inte för att dom kan göra nått, men då har vi iaf talat med någon. Tavegyl är guds gåva till småbarnsföräldrar förresten. Tveka inte att be om det när era små får vattkoppor, vilken skillnad. I natt ligger Ludvig nere hos oss och sover. Kanske jag smyger upp till mamma om det blir trångt i sängen nere. Är så innerligt tacksam att mamma kan VAB:a åt oss :)

100 kvar

Nu är det bara 100 unika läsare som saknas till 40 000. Ikväll ska jag mysa med Ludvig och planera tävlingen. Först ska jag dock inhandla nån liten firre till akvariet :)

Djurhållning

Dagens arga inlägg! :D

Djurhållning, djurhållning är INTE att göra minsta möjliga för djuret utan mesta möjliga. Man kan INTE lita på djuraffärerna, tyvärr. Om en djuraffär säger att 2 cm fisk/1 liter vatten är lämpligt så lita inte på dem. En guldfisk på ska INTE bo i en guldfiskskål, i frihet kan den bli 50 cm lång och i fångenskap 30 cm. I skål dör den inom något år. En 20 cm mal ska INTE bo i ett 40 liters akvarium. 

Man måste läsa på innan man skaffar djur, man kan inte lita på att man får den information man behöver, man måste söka den!

Snart 40 000 besökare

Inom kort har bloggen haft 40 000 unika besökare, det tänker jag fira med en liten tävling. Berättar mer sen :)

11 april 2012

Borde väl...

- Städa i Ludvigs rum
- Sy lite grann
- Börja sortera grejer inför Arcus
- Klura ut vad vi ska äta till middag i morgon
- Mata djuren
- Ta en promenad.

Detaljer till köket

Älskar kollage och använder den som inspiration, just nu vill jag köpa massor av fina färgglada saker till mitt hem, men verkligheten smyger ikapp och jag vet ju att jag måste vara försiktig med ekonomin eftersom jag ännu inte har ett fast jobb. Men drömma ska man ändå göra!

Att våga erkänna...

Rätt ofta funderar jag över reaktionerna jag får när jag säger att jag inte vill ha fler barn, eller rättare sagt jag vill inte vara gravid igen. Är det inte mitt beslut som person om jag vill känna så? Varför anser så många att det ens är något dom har rätt att ha en åsikt kring? Varför tror du att jag skulle ändra min åsikt kring något som rör min kropp bara för att du känner annars än mig?

Nu vet ni nära vänner och familj att det troligtvis kommer att bli ett barn till i vår familj. Det är en ren kompromiss och handlar om en uppoffring från min sida. Men det innebär inte att jag vill vara gravid igen, jag vill att Ludvig får ett syskon och jag vill föda ett barn till. Jag kommer inte att vara den som tar föräldraledigheten med det barnet, ja du hörde rätt, vi kommer att välja att flaskmata vårat barn. Petter kommer att vara föräldraledig med det barnet. Nej, jag kommer inte få anknytningsproblem med bebisen, nej det är inte onaturligt, inte för oss. Det är vårat val för det är det som passar oss bäst. Jag trivdes inte med att vara föräldraledig, jag vill jobba.

"Det är väl klart du vill ha fler barn" "Det är ju inte säkert att det blir likadant igen" "Man känner sig säkrare med andra barnet". Jag känner mig inte osäker i min föräldraroll, jag känner mig himla trygg, och det är just av den anledningen jag känner att jag ens vågar tala om det här ämnet. Jag vet att det inte är säkert att en framtida graviditet blir lika hemsk som min förra. Jag baserar givetvis mina antaganden inför en kommande på det som varit och ett "worst-case-scenario". Dum vore jag annars anser jag. Att konstant må illa i 9 månader kräver en del personlig styrka, massor av hjälp från nära och kära, kunskap och framför allt så kräver det en målbild som är 9 månader bort. Detta innebär att det INTE är ett lätt beslut att fatta. Och ingen som inte varit där själv vet hur det är. 3 månaders morgonillamående går inte jämföra med hyperemisis gravidarum, flera veckor på sjukhus, högt blodtryck på grund av att kroppen är helt slutkörd. Nej, det är en hälsorisk jag tar den dagen jag väljer att bli gravid igen. Jag förstår att det är svårt att förstå, jag kräver inte det, vad jag kräver är att man lyssnar och faktiskt tänker efter, för mig är det inte "bara att" skaffa ett barn även om jag anser i efterhand att det var värt det.

Mimmi!

Tänkte återigen presentera Mimmi, våran sköldpadda. Här ser ni Mimmi i sitt 115 liter stora akvarium. Mimmi är handtam men kommer inte frivilligt när man sätter ner handen i akvariumet. Mimmi tycker om att bli kliad i "nacken" och gnider nacken mot fingret ungefär som katter gör.

Min prickikorv


God morgon!

Sitter och har lite magknip, älskade Ludvig vill jag krama och ta hand om, känner mig maktlös då han är dålig och jag inte kan hjälpa. Nu ska jag på skolan och fortsätta på uppsatsen. Puss på er alla!

10 april 2012

Aprilväder!

Riktigt trevligt väder idag.... Suck! Nu är jag iaf snart på jobbet, alla telefonsamtal är avklarade för dagen. Nu ska jag bara njuta! Önskar er alla en härlig tisdag!


Telefonterror

Först ringa vårdcentralen, få recept. Sen ringa Kronansdroghandel, få direktnummer. Sen ringa apotek, lämna rätt till uthämtning. PHU!
Nu ska jag ringa försäkringskassan och lösa det och sen ska jag till jobbet. Tror jag kommer somna i bussen om jag fortsätter i den här takten :D

9 april 2012

God natt

Blev få inlägg idag, men men... Dagen avslutades med hamburgare på grillen, kaffe i Töre och nu mys i soffan. I morgon jobbar jag på Zkatan :)

Nytt kar

20 liter med hemsk inredning, nästa projekt. Nu ska jag städa hos Mimmi och i Ludvigs rum, och sen fortsätta mysa i mjukisar. :)


Tomt och tyst

Ludvig stannade som sagt hos mina föräldrar och det är himla tyst och tomt hemma. Önskar att jag var med honom och fick krama och pussa på honom, det är inte roligt att ha honom borta då han är sjuk. Inte för att han lider, tvärt om, han har det så bra som han bara kan (om inte bättre ) men jag saknar honom...

8 april 2012

Påsken i bilder

Helgen har helt fantastisk. Tyvärr fick vi lämna Ludvig kvar med vattkoppor :( 
Längtar till vi ses igen till helgen. Är otroligt tacksam för mina fantastiska föräldrar
som ställer upp och VAB:ar åt oss under den här hektiska perioden.
ÄLSKAR ER!

Världens bästa!

Vattkoppiga ungen har världens bästa mormor och morfar, här hos dom får han stanna resten av veckan medan mamma och pappa jobbar och försöker lösa nästas barnvakt. Än så länge bara några få koppor och vi hoppas det blir en lindrig och snabb sväng det här. Puss på er alla! Skriver mer ikväll!

7 april 2012

To old?

Hur gammal sa du att du trodde jag var sa du?
9 år 14 september...
Inte en chans!

Påskägg

Efter lunchen idag fick Ludvig sitt "lilla" påskägg av mormor och morfar, vilken LYCKA!