21 december 2011

Tema

Julaftons tema, känns otroligt tydligt. Bilar, en glad och bestämd 2,5 åring. Besöket på MediaMarkt resulterade i slutklämmen av julklappshandlandet. Bara tre kluriga klappar kvar :)

20 december 2011

Julpyssel

Ludvig har julpysslat massor på sistone, bland annat en hel del julkort.

19 december 2011

Bilar bilar bilar bilar

Igår köpte Petter Ludvigs julklapp, ett stort set, eller egentligen två set och flera bilar från första CARS-filmen. Någon kommer jubla på julafton. Att moster och mormor kompletterar upp det med Blixten och bärgaren är helt fantastiskt. Han kommer att ha en helt fantastisk julafton bara mätt i julklappar, att den sen ska bli en helt fantastisk julafton på alla andra sätt kan jag också garantera.







17 december 2011

Tjoho, helg!

Lördag, jösses den här veckan har gått fort. Och nästa lär gå fortare anar jag.
Idag har vi julpysslat jag och Ludvig, julkort blev det i mängder, och lycklig var han. Jag också, är så glad att han tycker om att pyssla med mig.

Nu sover trollet och jag har massor jag vill/måste göra.
Baka mer lussebullar
Städa och diska undan
Duscha och fundera ut vad jag ska ha på mig ikväll
Party med Cam och Li, men i sneakers eftersom min fot fortfarande är öm.

"Vad matchar till en treåring?"

För nån vecka sen ringde min älskade mamma och sa "jag måste läsa nått för dig".

Det här var vad hon läste upp, en krönika av Gabriella Olsen:

"Barnrummet i Svenska Hjärtanradhuset ska få en uppfräschning. Jag tittar runt på inredningsbloggar för att få lite inspiration. Speciellt intressant att beskåda är den lite lyxigare varianten av barnrum, där färgtemat är vitt och ljusgrönt och temat är prinsar. Där matchar prinskronekuddarna prinskronetapeterna, som matchar matta med formen av en prinskrona, som matchar den egentillverkade lampan i form av en stjärna.
Men hallå? Jag skämtar ju såklart. I form av en prinskrona ska det ju vara. Hur tokigt skulle det inte se ut annars? Stackars barn. I hyllan står träleksakerna i ljust limegrönt dekorativt utspridda, sängen är bäddad med stärkta lakan med diskret prinskronmönster, och på stolen sitter en handbroderad leksaksprins med krona.

"Man måste ha ett tema. Jag tycker att det är viktigt att saker och ting matchar. Inredningen ska liksom matcha barnet", skriver den gravida bloggande mamman. "Och så gillar jag prinsar" tillägger hon, så att blinda eller korkade läsare inte ska missa dett viktiga faktum. "Dessutom älskar jag verkligen inredning, och barn och så", fortsätter hon. "Därför tog vi reda på könet, för annars hade det ju blivit ett prinsessrum, om det varit en tjej alltså. Men inte ljust limegrönt då, tror jag. Troligtvis hade det blivit hyacint för det är ju egentligen snyggare, men, men... Så nu är det bara att hoppas att den här lilla bäbisen är en prins, så han matchar rummet!"

Mycket att tänka på när det gäller barnrum, alltså. Just nu lutar det åt en tapet, helst i teflon, med små förtryckta sylt och chokladhänder. Det fräscha Jordskred möter Duplo-temat matchar nog accentfärgerna från crayola. Kanske tar vi upp höstens ständiga modefärg, snor, i någon detalj. Praktiskt och matchande. Check."

Känner igen mig i tanken, men samtidigt känner jag igen mig i önskan om ett "fint" rum, men det bor ju faktiskt ett barn i det, som både leker och härjar. :D En annan tanke kring krönikan är att den är VÄLDIGT lik ett inlägg av Ketchupmamman från 2009, eller vad säger ni?

Hur tänker ni kring barnrum?

15 december 2011

Halta-Lotta

Gjorde en fantastisk vurpa igår, en sån där, slår jag inte ihjäl mig nu så kommer jag minst behöva gipsa halva kroppen.
Som tur var gick det riktigt bra, svullen och ond fot, men den går bra att stödja på och är inte blå. Avvaktar och ser, men idag är det då bättre än vad det var igår :)

14 december 2011

Tomtelucian Ludvig

Här kommer lite Luciabilder från firandet på förskolan, har censurerat de bilder där andra barn syns då jag inte vet hur deras föräldrar ställer sig till publicering på bloggen. Om någon har något emot att dessa bilder finns upplagda skicka ett medelande, kommentar eller ring!

Ludvig tyckte väldigt mycket om sin Tomtelucia dräkt. Det viktiga var tydligen inte så mycket modellen utan det viktiga var tyget. Det är inte lätt att vara liten. Men han var mycket nöjd över att han glittrade och mamman vad rödlurvig hela dagen då tyget släppte ofattbart mycket. Jag är riktigt stolt över att jag lyckades med det här. Det enda jag inte blev nöjd med är den vita kragen, men å andra sidan så var klockan långt långt över tolvslaget då jag sydde den.

13 december 2011

Älskade vänner

Det går sällan en dag utan att jag tänker på våra fina vänner. Den här bilden är från när Anna, Tyra och Ella åt midag med oss för en vecka sedan. Om det än är så att vi bor i olika städer. hörs mycket sällan eller ses varenda dag så hoppas jag att alla våra fantastiska vänner vet hur mycket vi älskar dem otroligt mycket och att dom förgyller våra liv.

Släkt???????

Ibland undrar jag över vissa egenskaper Ludvig har. Han radar upp allt, bilar, saker, russin, allt! Men smörpaketet ser ut som en.arkeologisk utgrävning och smörgåsen ska ha ett tjockt lager med smör. Inte en enda av dessa egenskaper har han ärvt av mig kan jag säga :D

12 december 2011

Utdömd

Petter lämnade in våran gamla externa hårddisk på OC för att kolla om dom kunde rädda nått förra veckan. I dag ringde dom upp och det fanns inget att göra, om vi ville kunde dom skicka den vidare men då skulle det bli dyrt. Snyft. Men men inte så mycket att göra. Tur att vi framkallat så pass mycket bilder iaf :)

Konsten att behålla en man

Här ser ni bilder på mina senaste loppisfynd, en fantastisk diskhanduk, två par tjocksockar, en bok om akvarieväxter. Köpte även en liten julgran åt Ludvig, han blev mycket nöjd och har hängt upp både pumlor och dekorationer han fått i sin julkalender av mormor.

11 december 2011

Home sweet home







Baka baka

För två veckor sen bakade Ludvig pepparkakor, favoritformarna var "muffins" "kanin" och "hjärta". Många kakor blev det. Både i burken och i Ludvigs mage. :)

10 december 2011

Käk och leksaker

Sällan går det så smärtfritt att äta ute som det gör på ripan. Helt okej mat och mycket bra service OCH lekrum har dom :)


8 december 2011

Egentligen...

Har många blogginlägg som är påbörjade, bara s aknar bilder eller tvärtom bara saknar text som ligger och väntar på att bli utlagda, men som aldrig blir nått av verkar det som. Så ni får stå ut med dessa "tråkiga" inlägg nån dag till.

Igår fixade jag 3G routern, så nu har vi trådlöst i hela huset om än segt. Ska hitta bästa platsen att ställa den på så jag kan njuta lite av bättre uppkoppling sen.

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå så jag kan åka till en ev. praktikplats. Hoppas så innerligt på att få napp.

Ha en fin dag kära vänner

7 december 2011

Så...jäkla.... trött...

Natten har varit den sämsta natten på ja, över två år. Så här dåligt har Ludvig aldrig sovit. Inte vad jag kan minnas iaf. Eller rättare sagt, han har sovit bra men väldigt oroligt, vilket resulterat att vi vuxna, knappt sovit alls.


Jag är så jäkla trött..

5 december 2011

Godis

I helgen fick Ludvig sin första tablettask, konstigt men gott tyckte han.


2 december 2011

Frisk eller?

Idag är jag "frisk" men kroppen och huvudet är inte mina vänner. Hoppas att det gett med sig i morgon då vi ska till IKEA. Nu ska jag läsa lite, plocka undan här hemma, starta en tvättmaskin, sy lite och förbereda middagen. Kanske jag fixar en sats lussebullar/katter också?

Funderar på fredags-stek, eller kanske tacos, eller... hmmm.

1 december 2011

Sjukstuga

Blev sjuk igår afton och är mer eller mindre utslagen. Har just tagit mig ur soffan och hämtat smörgås. Huvudet bultar och hela kroppen är mör. Vill bara somna om igen.