29 november 2011

MUMS!

Igår kokade vi som sagt knäck, och vilken knäck det blev! Mums, den kommer göras mååånga gånger mer! Citron och pistageknäck är supergott!

Idag blir det mer julgodis och kanske tom lussekatter?

28 november 2011

Knäck

Ikväll kokar vi knäck med citron och pistagenötter :)


Struvor

Sitter och funderar på julen, på minnen och på vilka minnen jag vill skapa med Ludvig och Petter. Mycket som rör julen rör mat och bak och att göra det tillsammans. Baka lussekatter, pepparkakor, knäck, julgodis, mjukpepparkaka och struvor. Ikväll ska vi dessutom och handla. Känner på mig att det kommer bli en hel del bakgrejer i kundvagnen för jag längtar (tro det eller ej) efter att baka. ( Jag lovar att jag ångrar mig i samma sekund som jag börjar dock).

Vad brukar ni göra till jul?

Loppis!

Helgens loppisbesök gav Jackpott! Kom hem med massor av fina saker, vissa vet jag väl inte riktigt vart jag ska ha men det löser sig. ;) IRA burkar, juldukar (som nog ska bli kuddar) En söt räv-kudde åt Ludvig, två påslakanset åt Ludvig och sen två puzzelbitar som jag ska hitta på nått pyssel med :)

Saknad


Idag känns diktens slut så passande, snön omfamnar världen runt om mig och men allt känns ändå så tomt.

What??

Hörde just en polisradio på itu bibblan, en sån där dum ringsignal tänkte jag och tittade ut....
titta vid julgranen


Senare idag

Senare idag kommer det ett inlägg om helgen och bla begravningen och lite loppisfynd.
Nu sk jag bara ta mig till skolan och få nått vettigt gjort.

24 november 2011

Önskemål

Har fått några önskemål om ett "hemma hos oss" inlägg och jo det kommer. Tänkte försöka få ihop ett inom kort, men först måste jag få styra upp lite hemma efter månader av slöhet. Massor av tvätt på köksoffan och ja. En hel del vi planerat att göra inom kort. Bla ska vi ev på IKEA nästa helg! Längtar!!! :D Och sen blir det en överaskning för er alla i typ mitten av december, ja även dem som inte följer bloggen får chansen :)

Är sugen på att shoppa massor, men nu lite jobb faktiskt, sen lite fritid för inre välmående och sen åka ner till mamma och pappa.

23 november 2011

Julkänslor

Borde givetvis plugga eftersom morgondagens eftermiddag går bort till leverans åt Åsa och mentala förberedelser på fredagen. Men istället sitter jag och drömmer om julen, drömmer om att pynta, fixa och dona, baka och svepas in i julens dofter och lugn.

Ludvig och Nalle Böön

När Ludvig var mindre fick han en stor Nalle Böön av tant Frida som han gärna skjutsar runt hemma, härom kvällen hade vi dockvagnsrally en stund. Sen var Nalle Böön trött och behövde sova. Det var en envis Böön som bara tjorvade, klättrader ur vagnen och ville inte sova. Tutte hjälpte inte, inte bära och inte kramar heller. Ludvig fick köra länge länge länge innan Böön somnade

22 november 2011

Granris!

Idag ska jag pyssla på lite hemma efter att jag malt ner skolböckerna till spån ;)
Måste ordna till Ludvigs rum igen, vika ihop bäddsoffan och stoppa lite sängkläder i tvätten, vika tre maskiner tvätt och förflytta till sina rätta hem. Sen ska jag pyssla, sy och hämta granris från våran enda stackars lilla gran på gården.

Jag ska även lägga in lite bilder på lill-monstret under dagen från dock vagnsrallyt vi hade igår.

21 november 2011

It's a piggy dag

Grisig dag helt enkelt, är sjuk. Har suttit i soffan, legat i soffan, suttit i soffan, legat i soffan, ja om vart annat hela dagen. Har funderat på julen, på allt jag vill göra, allt jag vill visa Ludvig.
Julpynta Pyssla Knäck Pepparkakor Snö Julgran Ljuslingor Adventstjärnor Glitter Lussekatter Levande Ljus Apelsiner med Nejlikor Julmusik Röda Sidenband Glögg Vackra Paket Adventskalender Tjocksockar Julgodis

Tror jag ska tjuvbörja lite...

Samlare?

Har egentligen aldrig sett mig själv som en samlare, inte Petter heller. Men nog är vi samlare alltid. Ja det är nog tur att ekonomin inte tillåter oss att samla på något dyrt.

Retroinredning är väl det vi har gemensamt.
Sen älskar jag ju en massa annat, Keramik av Mari Simmulsson, Gröna Anna, gamla böcker och tidningar, ramar, lampor och barnvagnar.

Petter är väl inte riktigt lika knäpp, eller jo han samlar ju på båtmotorer. :D

Sad news

Tråkiga nyheter för kära vänner. Tänker på er och hoppas att allt löser sig.

19 november 2011

Lovely!

Först av allt vill jag säga välkommen till lilla Elvira som föddes i onsdags morse och ett stort grattis till Frida och André. Sen vill jag säga välkommen till Ida och Davids lilla bebis och ett stort grattis till dom stolta föräldrarna! :)

Och det nästan bästa, jag klarade Anatomikursen!!! :D

17 november 2011

Home sweet home!


Det var så fantastiskt skönt att komma hem igår i lagom tid. Fick njuta av min fina familj igår kväll och bara ta det lugnt. Idag har jag pluggat hemma, min dugga är klar och jag har städat lite och tagit det lugnt.

I morgon åker vi till stan och ska vara med Catti och Alfon på Leos Lekland och härja, sen ska vi hem och så kommer Farmor Christina och är med Ludvig för Petter och jag ska till boden på julfest och sova på hotell. Otroligt skönt ska det bli, efter den här kursen känns det verkligen som att vi behöver lugn och ro och rå om varandra. Önskar bara det var lite oftare :)


16 november 2011

Skärmar

Skärmar överallt, trött i huvudet och längtar hem. Smet efter fm lektioner, då hinner jag hem i tid och jag slipper ha hämtning.

Nu ska jag fortsätta se filmen. Först blev det Kings Speech nu är det nån komedi :)



15 november 2011

Garlic Pepper Burger

Dagen blev som förväntat intensiv med två föreläsningar före lunch, en efter och sen en labb. Nåja, lärorikt var det och vi hittade även ett litet fel mellan olika information i socialstyrelsens statistik databaser. Även i SCB, se se, alltid finns det felmarginaler. Även om det nu rörde sig om heeeela 13 människor. :)

När vi slutade så drog vi ner på stan och klasskompisarna checkade in på vandrarhemmet och så gick vi in till stan. Handlade en julklapp åt Tyra och sen mötte vi upp en annan klasskompis och gick på Allstar och åt middag. En Garlic Pepper Burger blev det för mig, helt okej faktiskt, lite för välstekt för min smak kanske, men det händer ju även den bäste ;)

Nu ska jag surfa lite och drömma lite om tatueringar och planera lite för morgondagen.
Hörs i morgon! Puss och kram!

Morgonprommis

Tog en promenad istället för bussen, soligt och kallt och otroligt mysigt.


The begining

Dags för skola upp och hoppa, hitta busshållplats, glömde väskan. Nej jag vet faktiskt inte. Ny dag idag, statistik står på schemat, ser väl inte mest framemot det utan det ska bli jäkligt kul att träffa klassen igen, det är ju ett bra tag sen sist. Vi pratade om att käka lite middag ikväll, ska bli riktigt roligt, vi har ju som inte haft tillfälle att umgås nått egentligen. Eller rättare sagt jag har haft annat för mig på de andra kurstillfällena.


Har lite ont i halsen och hoppas att det ska vara övergående och inte bli någon fullfjädrad förkylning, har inte tid, inte ork och framför allt inte imunförsvaret för att ta mig genom det utan att däcka totalt. Ska bli spännande att se vad dagen har att erbjuda, ha en fantastik dag allihopa!

Saknar mina fina!

14 november 2011

Framme!

Framme och lite mer possitiv om än Murphy hängde med mig nästan ända fram till Fredriks dörr. Jäklafan att man inte litar på sin egen intuition och lokalsinne. Frågade busschaufören om en hållplats var närmast nått i stil med "Visst är det här närmare hit, än den här?!" Nej, den där är närmare.

Nåja det blev en skön promenad efter ca fem timmar på bussen så det gjorde ju egentligen ingenting och efter en vecka utan träningen så behövs det ju faktiskt också. Nu har jag slagit mig ned i soffan, kopplat in datorn och satt mobilen på laddning så nu är jag back on track.

Ha en fin kväll! Hörs i morgon :)

On the road again

Nu är jag på väg mot björkarnas stad, Umeå. Känns konstigt den här gången, brukar vanligtvis längta tok mycket efter att få komma ner och träffa alla klasskompisar och vänner. Men inte idag, kanske är dagens virrvarr. Jag vet inte. Saknar redan Petter och Ludvig och jag har inte passerat Skellefteå än. Funderar på om det kan vara det att jag i princip bara hinner hem innan vi ska iväg till Boden utan junior. Nåja. Ska trots allt mitt opepp bli roligt att komma ner.

Efter skolan idag åkte jag till stan för att köpa nya jeans, hittade inte mina favoriter, men ack väl ett par som får duga. Rätt tvätt iaf, modellen är väl liiiite för hög i midjan men det överlever jag garanterat. Med följde även en hårfärg som jag någon gång under veckan ska försöka få i mitt hår. 2 cm utväxt börjar irritera mig. Nej fy vad negativ jag var idag.

Nu ska jag läsa mina tidningar, blev Tattoo Life och Plaza Interiör. Hörs sen!

Murphy?

Have you met my friend Murphy? No? Here you go then, you can keep him! :)

Murphys lag gäller idag, inte ett rätt blir det för mig. Stökigt i morse, stressigt, Ludvig ramlade och slog sig upprepade gånger. Jeansen sprack när jag satte mig i bilen, ja dom var ju helt slut så vad förväntade jag mig. Ludvig ville inte pussa hejdå (mammahjärtat grät lite extra efter som jag ska åka bort) Missade bussen till skolan. Min tuschpenna slutade fungera.

Nu äter jag en smörgås och funderar på vad som ska ske här näst, kanske jag kan förbereda mig?

Marängtårtan

Då ska jag försöka skriva ner receptet på marängtårtan, har tyvärr inget recept men nått sånt här gjorde jag.

Vispa 3 ägg och 2 - 3 dl socker. Blanda 1 dl flytande margarin med 1- 1½ dl havremjölk och kakaopulver efter smak. Blanda i detta till socker-äggblandningen. Tillsätt 3-3½ dl mjöl och 2 tsk bakpulver och lite salt.

Grädda tills färdig, kanske 30 minuter ungefär i en större form med löstagbar kant.


Fyllning: Tina fryst mango och annanas, ta ungefär 500 - 600 gram i en kastrull och värm med potatismjöl (det går även göra i micron, men kom ihåg att röra om då och då). Sen körde jag genom den med elvispen för att få den lite slätare. Låt svalna.

När kakan och fyllningen svalnat gör en marängsmet, lägg fyllningen på tårtan och täck med maräng, se till att inte fyllningen hamnar på de 2-3 cm ytterst på tårtan, annars smiter den ut. Klicka på marängen och grädda i ca 20 minuter. Servera gärna varm eller ljummen.

13 november 2011

Farsdagstårta

I morse slängde jag och Ludvig ihop en chokladtårta med mango och annansfyllning och marängtopping... Mmmm


Lugnt och stilla

Mycket lugnt och stilla här hemma denna söndagmorgon. Ludvig är feberfri så igår kväll, men fortfarande kvar  i mys-mode. Petter var på byapubben igår och mår nog som han förtjänar. Haha...


12 november 2011

Varm lördag

Igår när vi hämtade Ludvig var han slut, inte så konstigt för det var även jag och Petter, det har varit fullt ös HELA veckan. När vi kom hem myste vi i soffan medan den hemgjorda pizzan gräddades i ugnen. Men när vi satte oss för att äta insåg vi att Ludvig inte mådde så bra, efter många minuter i både min och Petters famn tog vi tempen. 39,3. Kvällen igår blev väldigt lugn med chips, grönsaker och dipp.

I morse låg tempen på 38,9 och sjönk sedan till 38 med lite febernedsättande. Nu myser vi vuxna i soffan och väntar på att junior ska vakna. Sen ska vi åka och handla lite mer febernedsättande och sen kanske en sväng till nån leksaksaffär.

Lugn helg blir det verkligen :)

Snö?

Nej, ingen snö.... Ge mig snö, knarrande vit kall vacker snö...


Vagnsskynken

Fritidspyssel :)



11 november 2011

Jäkla blogger-app!

Har försökt lägga ut 4 inlägg senaste dagarna via appen och det funkar inte. Nu är jag less. Ska försöka fixa lite mer tidsinställda inlägg. :)

4 november 2011

Fredagsmys

Fredagsmys på jobbet, sen kilade jag upp och hämtade Ludvig som blev överlycklig då jag sa att vi skulle åka buss till stan. Mötte upp Petter och så åt vi pizza tillsammans. Lite handling och nu sitter vi och tittar på tv och väntar på att bastun ska bli nog varm :)

Önskar er alla en fantastisk helg!



3 november 2011

Söndagsmys!

I söndags var vi med familjen Ohlsson-Lindgren hela dagen, ungarna härjade och lekte, vi åt korvstroganoff och bulgur, det tittades på film, mystes på och på aftonen gick vi ned till gula huset på prärien och lagade och åt en supergod middag med helstekt ytterfläskfilé och rostade rotfrukter. Till det gjordes en sallad men lite allt möjligt i och så färska champinjoner. Det är fantastiskt att ha så goda vänner så nära.

2 november 2011

Kvällprojekt!

- Laga middag och äta
Är riktigt sugen på plättar eller ugnspankaka egentligen, men har nog för lite ägg hemma.

- Mysa med min älskade familj
Har saknat dem så otroligt mycket idag, vill bara snusa på dem och säga att jag älskar dem!

- Delbyta vatten hos Mimmi
Det börjar vara dags nu, men med det nya filtret så blir inte vattnet lika synligt smutsigt och därför glömmer jag bort det.

- Sy och sätta öljetter
Tihihi, inte många som vet om mitt projekt. På fredag är det leverans så då får ni veta vad jag pysslar med nere i min håla!

- Packa jobb och träningsväska till i morgon
Lite eget jobb på morgonen, sen tentaplugg och sen jobb på Flundran! Det ska bli så roligt att få hänga med ungdomarna på deras höstlov.

Over and out! Det blir nog inget fler blogginlägg ikväll. Men i morgon kommer det ett om helgmyset med familjen Ohlsson-Lindgren!

Ego-torsdag!

Min kära vän och granne Anna har i morgon Ego-torsdag. Ett litet kort sms frågade om jag ville hänga med. Det värmde otroligt mycket och jag stuvande om lite i planerna. I morgon blir det träning och middag med min fina vän. Det ska bli riktigt roligt och det är alltid så otroligt energigivande att umgås med henne. Är så glad att henne som vän.

Just nu sitter jag och fördriver tid, har gjort några test, lämnat in det sista inför tentan och nu är det laddning och lite inläsning som gäller resten av veckan. På tisdag är det dags för tenta.

Energi

Andas och väljer det som ger mig energi, det som stärker mig. I handling och i tanke. Väljer och sorterar, vad vill jag, vad orkar jag, vad är viktigt. Det innebär kanske i nuet att något blir bortprioriterat som är viktigt för dig, för i nuet väljer jag vad som är viktigt för mig.


Kanske kliver jag på nån tå, kanske på en hel fot. Idag tänker jag inte bry mig, troligvis inte i morgon heller. Den här tiden är min tid, och jag behöver den. Jag behöver inte lägga min energi på sådant som inte är viktigt för mig och mitt liv, jag behöver inte dela med mig av den, jag behöver den själv.

Minnen


Fina Ludvig på gammelmorfars solsäng. Är så glad att den står hemma hos oss, att den är räddad. Att Ludvig får en liten chans att skapa liknande minnen på den som jag har fått göra. Mysiga stunder med människor man älskar, fika med saft och kanelbullar. Sova under ett badlakarn utomhus.

1 november 2011

Sovkompisar!

Vem har sagt att en Monster Truck inte duger lika bra som Ella eller en nalle? Eller kanske en serietidning, eller en bok, eller tre kuddar eller en duplo-uppfinning eller.... and it goes on and on and on and on...

Just nu sover Ludvig med lite olika saker varje natt. I natt var det två tidningar, monstertrucken, Ella, en brandbil och en räddningsbil och Bärgaren och två kuddar.

Havannas dop

I söndags döptes lilla Havanna, ett vackert dop med nära och kära runt om.
Ludvig härjade på som vanligt och det bjöds på både tårta och god mat.
Tack för en trevlig dag Åsa och Fredrik!

Ludvig och kläder

Ludvig har ända sen han blev ca 1½ varit rätt bestämt med att han vill välja vad han har på sig, oftast funkar det vad vi föräldrar väljer. På sistone har det dock vägt åt andra hållet. NEJ! Itte ha! Igår blev det tillslut tvångspåklädning då inget dög, pyjamas skulle han ha och ja, det är ungefär där min gräns går. Grinandes skrikandes blev ungen på så sätt tvungen att ha en kanin-tröja då han ville ha en kisse (Hello Kitty) tröja (efter djupa samtal). Det fanns nämligen ingen ren sådan i garderoben. Det dög inte med kisse-sockar, nej absolut inte! Kissen skulle han ha på tröjan.

Phu! Det märks att han är släkt med mig och Petter, tjurig och medveten om vad han själv vill ha, kom inte och sätt dig på mig! I morse gick det smidigare faktiskt, dagens önskemål var en bil-tröja och en sådan fanns ren, denna gången med en VW buss på. FILMORE, hojtade BILAR-fantasten våran och klädde sig glatt. Idag dög tom kisse-sockarna! Byxor tjorvade vi på om ett tag, men det löste sig rätt smärtfritt. Mamman fick på honom lekvänliga byxor, Ludvig ville egentligen ha ett par byxor som är lite för stora i midjan och som därför lätt åker av vid lek.