30 september 2011

Fredagsmys.

Tom och Jerry och lite snacks. Kan det bli bättre?


Helg!

På några timmar är det helg. Fantastiska helg! Den här helgen har vi dock inga direkta planer, de senaste helgerna har varit fulla av roliga planer och jag känner mig lätt vilsen inför den här. VAD SKA VI GÖRA? Haha, knäppa, spontana vi har haft så fullsmetade helger på sistone att jag känner mig vilse då det kommer en helt tom. Kan inte låta bli att fundera på om vi ska åka och bada eller åka till leos eller nått någon dag. Alla möjligheter har vi!

Här kommer lite bilder från förra helgen då jag både hann med middag och utgång med fina flickorna. En lördag med familjemys och loppisbesök och sen en söndag med hela tjocka släkten då mormor fyllt 80 år.

29 september 2011

Kommunikation

Just nu är det tungt mellan förskolan och oss. Vi saknar möjligheter till det dom önskar att vi hade gjort och tyvärr är det så det ser ut.
Ludvig har varit förkyld senaste veckorna, varit hemma 1 vecka, sen två dagar på förskolan, sen ringde fsk en dag och frågade om vi kunde hämta tidigare, det gjorde vi. Dagen efter fick han feber på fsk, hämtade då och han var hemma resten av dagen + dagen efter. Veckans två sista dagar var han på fsk, trött men frisk (vi hämtade då så tidigt vi kunde båda dagarna). Detta pga att jag hade inlämning + tenta och Petter var ensam och överhopad på jobbet. Ingen barnvakt fanns att tillgå och situationen var helt enkelt forcerad och det kändes jättetråkigt.

Det känns jättejobbigt att det är som det är, men det är inget vi kan göra åt i dagsläget då jag inte kan VAB:a. Missar jag den här kursens obligatoriska moment, som är 3-4 st i veckan så får jag inte godkänt och får därmed inte fortsätta studera kommande kurser. Och så har jag tappat ett helt år i skolan pga 1-2 veckor. Förra veckan satt jag dyngförkyld på skolan och i veckan har jag nackspärr från helvetet, Petter är på jobbet trots dubbelsidig tennisarmbåge. Men vad ska man göra då inga altenativ finns?!!

Jag förstår den kritik förskolan framför och jag kan inte säga att jag är nöjd med hur det måste vara, men tyvärr är det så att det är och hur hemskt det än är så är det ett val dom får lov att acceptera att vi gör. Vi hade innerligt hoppats på lite förståelse för situationen, och för det svåra val vi tvingas göra då det "skiter sig". Att lämna Ludvig på fsk trots att han är trött är inte lätt, det är inte lätt att ta emot samtalet att han inte orkar som vanligt och veta att han var trött på morgonen också men att INGEN hade möjlighet att stanna hemma och ingen barnvakt som ställde upp/hade möjlighet.

Så vad gör man? Hur gör man? Grinar man illa och hoppas att ens barn förlåter en för dom två-tre dagarna som blir tunga för dom eller tappar man potentiellt ett helt år i skolan? Hoppas att man inte blir sedd som barnplågare av personalen. Det kanske låter som ett enkelt val, klart man är hemma när barnen inte är pigga. Det är inte enkelt. Det är så inihelvette svårt att det inte går förklara när så mycket mer står på spel.

Hade tänkt skriva ett positivt inlägg idag, men det blev visst ett inlägg om hur svårt det är att väga saker mot varandra då man egentligen inte ens kan det. Jag hoppas nu att ingen av Ludvigs fröknar känner sig uthängda, det är inte meningen. Min mening med inlägget var enbart att lätta mitt hjärta över de val vi önskar att vi slapp göra.

--------
Uppdatering, efter samtal med försäkringskassan får jag veta att vi inte ens hade haft rätt att ta ut VAB för dom dagarna han var på fsk då det efter 7 dagar krävs läkarintyg för sjukdomen. Svårt att tro att vi fått läkarintyg då han var frisk men trött. Mamma hjärtat gör fortfarande ont över beslutet, men finner lite rätt på sin sida.

28 september 2011

Start?

Har inte skrivit mycket på sistone, fantasin, motivationen och tiden har lyst med sin frånvaro. Sitter på skolan och gnager i mig Bent I Lindskogs Medicinsk Terminologi och är djup tacksam över mina lärare i gymnasiet som inte lät oss slacka efter. Fick mig tom lite beröm efter sista inlämningen på att jag hade bra flyt i språket, om än gramatiken halkat efter och jag lagt till mig med lite olater. Bara bita ihop och rätta till inför nästa inlämning.

Har varit en fantastisk fasansfull tid här på senaste, orkar inte dra det negativa. Men det kommer nån dag garanterat :D

Vill även passa på att säga hej till Gustav, Loke, Nana's lilla och Josefin och Daniels lilla.
Nu väntar vi bara på resten av gänget, Frida, Anna, Frida, Katarina och Ida :) Värsta babyboomen!

23 september 2011

Ms Krax-a-lot

Så då var veckans alla skoluppgifter avklarade, känns prima! Nu ska jag läsa lite svenska och sen käka lunch med Petter och efter det göra klart veckans plugg. Ikväll blir det mys med fintjejerna och sen ska vi dansa som galningar och bara njuuuuuuuuuta av helgen!

21 september 2011

Universitetsnivå

Som jag skrev tidigare så har vi sjukt mycket i skolan, men tack o lov inte bara tråkiga uppgifter denna vecka utan uppgifter som man faktiskt kan spexa till lite. Uppgiften som ska in på fredag gick ut på att rita ut lite muskler, leder, ben och även hudens olika lager. Så här gjorde jag mitt arbete som jag ska skicka in i kväll. Sen väntar bara en uppgift i engelska innan provet på fredag.

Ont idag!

Har ont i fötterna idag efter prommisen med Li igår, ca 10,6 km avverkade vi. Det gick kanske inte så fort, men det kommer. Huvudsaker var ju att vi hade trevligt och faktiskt motionerade. Nu är det skolarbete 3000 tom fredag och på fredag ska vi brudar passa på att ha en helt fantastisk kväll, vad vi exakt hittar på vet jag inte. Men det kan inte blir dåligt då det är jag Li och Camilla i samma rum :D

Nu är det dags att återuppväcka dola konstnärstalanger och rita lite nakna damer till min lärare :D Hahahaha :D

20 september 2011

Veckan..,

Den här veckan känns pissig, veckan innan lön, veckan då det bara regnar, veckan med massor av skoljobb, tre i engelska och ett i svenska. Förkylning i hemmet, Ludvig var sjuk från mitten av förra veckan och snorar fortfarande lite. Själv känner jag mig som en zombie men är inte jätteförkyld. Värst är astman.

Petter blir snart ensam på jobbet då arbetskollegan går på föräldraledighet, traktorn gick sönder (men tack o lov gick även laga). Vi behöver både tvätta, städa och handla.

Sitter på skolan och ritar nakna damer till skolarbetet, gillar att folk måste kolla två gånger då dom ser vad man ritar. Kanske jag skulle rita en karl också med stånd? Kanske inte läraren uppskattar, men han sa att man kunde göra uppgiften rolig :D

Nästa vecka ska bli bättre. Måste bli bättre!

19 september 2011

Det här...

Det här med hösten, ja säger bara nej tack! Sommar, sommar vill jag ha, varmt och skönt och inga förbannade förkylningar och astma-känningar hela tiden på grund av den kalla luften och förkylningen. Nej jag vill ha sommar! SOMMAR NU!



Sitter på skolan och försöker koncentrera mig, går dåligt, Ludvig ville inte till förskolan i morse, ja någon dag ska ju vara den första. Han ville vara hos faster Åsa med Johannes och Havanna. Inte lätt att förklara för liten att han inte kan vara där varje dag.

17 september 2011

Dum jävla idé!

Idag var jag riktigt korkad! Har varit rosslig senaste veckorna och därför inte tränat, för det går inte med astman, då blir jag både dålig i den och jättesjuk. Har dock inte medicinerat mer än jag brukar för astman då jag ansett att den var under kontroll så länge jag inte ansträngt mig och förkylningen har inte haft någon större påverkan.

Just det, idag bestämde jag mig, i den iskalla klara luften att ta en cykeltur med Ludvig. Iväg i hög fart. Ehm hurm, just det... direkt slog det igen, inte helt men så det blev obehagligt. Hem från Staffansvägen fick Petter köra oss, för cyklar så där igen, det gör jag inte förrän astman är under kontroll igen. Jävla dumheter, låtsas om att man inte har astma och är förkyld = riktigt dåligt! Så redan ikväll blir det PEF:en och räkna ut hur mycket jag måste höja dosen. Låg ca 100 under vart jag brukar ligga nu när jag kom hem.

16 september 2011

God morgon!

TGIF! Snart helg! Bara ta sig genom dagen nu!

Först plugga inför duggan.
Sen givetvis skriva duggan.
Hämta Ludvig på fsk.
Handla lite.
Lämna Ludvig hos faster/gudmor och kusinerna för övernattning.
Sen BF, gomiddag och kanske lite bio, och framför allt SOV MORGON!


Nu ska jag banka skallen mot lite prefix och suffix :) Elektropop får vara morgonen plåga i öronen :D

15 september 2011

Mama gone bad!

Igår var jag en sån där "dålig" mamma som man lovar sig själv att aldrig vara innan man får barn. Ludvig bodde på mig, skrek på mig, hängde i mig, grät på mig, klättrade på mig, torkade snor på mig, ja han skulle tom sitta i mitt knä då jag gick på toa. Och kroppskontakten fick för allt i världen inte brytas, inte ens för lunchtuppluren. Nej nej. Som ett litet klistermärke var han hela dagen.

När vi skulle äta middag fortsatte det, need I say att jag inte var en bra mamma. Nej fy fan då var jag less, låt ungen skrika, skit i om han äter, klättrar på stolen, ligger på golvet och får ett hysterisk utbrott - bara jag får äta min mat utan en unge i knäet.

Dream, dream, dream, dream...

Sitter på skolan och längtar efter lönen, efter en fantastiskt fin efterlängtad lön som ska ge mig lite materiella saker. Så som nya skor, kanske nått nytt klädesplagg. Jag ska unna mig själv något. JAG, MIG, MIN, MITT.

Hihihi :D

Invigning!

Vill bara tipsa om att den 5 Oktober så invigs CityTräffen 30+.
CityTräffen är en mötespunkt för vuxna med NPF, tex. ADHD, ADD, Asbergers syndrom, Tourettes syndrom och tvångssyndrom-OCD.

För mer info se : http://ct30plus.blogspot.com

14 september 2011

Kompetent unge!

Inser att jag har en rätt kompetent 2åring här hemma. Sitter som ni säkert förstått hemma idag och pluggar då Ludvig fortfarande är sjuk, eller ja. Han är feberfri, men har ingen ork och har ett enormt närhetsbehov.

Han kom nyss med bönsalladen från kylskåpet och berättade att han ville äta mellis. Kändes först hemskt, men sen. Varför?!! Han var ju jätteduktig som kände att han var hungrig och visste vad han skulle göra åt det! Herrejösses, man ska ju bli stolt i stället.

Så nu är jag stolt istället för att ha dåligt samvete för eg. ingenting :)

Det sämsta...

Det sämsta med att dom gjort om playhouse Disney är att dom visar ännu mera skit. Jake och Piraterna, ett barnprogram som aldrig borde fått sändas. Suck!


13 september 2011

Kvällsfika

Ludvigs kvällsfika blev det fantastiska kombinationen en halv galiamelon och en halv flaska tunn tunn tunn välling...


Planering

Funderar över veckan hur jag ska lösa studier, sjukt barn och ja resten av livet.
Intressant minst sagt! Nåja det får lov att lösa sig, på fredag har vi dugga och jag hoppas innerligt att Ludvig är frisk då annars blir det fler problem att lösa då vi troligtvis måste ha barnvakt då.

Nu ska jag schvischa vidare mot bussen, hem mot middagen och sen bänka mig vid böckerna för att få nått gjort om jag måste vara hemma i morgon :)

Sjukling!

Har en liten sjukling hemma, igår hade han feber, var snuvig och hostig så jag stannade hemma med honom och försökte multitaska. Need I say att det inte gick jättebra, men men. Gjorde bort engelska testet i fredags så jag var ändå ganska lugn.


Idag sitter jag och kämpar på med Plan, Axlar, Lägen och rörelser. Allt annat har känts ganska lätt och på testet från i fredags fick jag 25/30 ca 80% alltså. Härligt!


Tänkte lägga in en bild från gårdagens våffelgräddning, för vad är bättre än våfflor med glass och fruktsallad då man är hemma och är sjuk?

Lilleman är dessutom överlycklig över mammas barnfilms-samling som nu blivit intressant, igår såg vi Toy story 3, Kogänget och Hugo Djungeldjuret. Och någon fler var det säkert också.


I morse verkade han piggare men när jag pratade med Petter kring 11 så hade Ludvig somnat i soffan en timme tidigare så, ja kanske inte så mycket piggare som vi hade hoppats på.

11 september 2011

Sjutton gubbar!

Igår var det gillning som gällde här hemma på gården, 13 vuxna och 4 barn, tre hundar och en katt myste i köket till god mat, goda drycker och fantastiskt sällskap. Barnen lekte och tittade på film, då och då hittade vi även vuxna bänkade framför Bilar och Nalle Phu. Rom och Cola blandades, vinflaskor tömdes, såser, sallader, kött och rotfrukter hamnade sakta men säkert i hungriga magar.

Kvällen avslutades med några tappra få ute vid grillen där falukorv blev efterätten. Några bastubad och kalla innan dusch och säng. Och som någon sa igår, det märks dagen efter om man hade roligt kvällen före, och det gör det.

Tack älskade vänner för att ni kom igår!

9 september 2011

Ludvig säger hej!

För någon dag sen fotade jag Ludvig med den lilla kameran och då kom fråga, mamma kiva mig? Dessa blogg-ungar eller hur Åsa?

Så nu ska jag skriva om Ludvig-sötisen och lägga ut bilden (som tyvärr är tagen med kompaktkameran) när han lekte på golvet.


> Ludvig är nu 2 år, väldigt aktiv och tyvärr äter fortfarande väldigt lite, om än det nu är lite bättre än i vanliga fall. Springer hellre än går. ca 90 cm lång och väger kring 11 kg.

> Strl 92 på kläder, förrutsatt att det finns justerbar resår, är slimfit eller har snören i byxorna annars 86 eller leggings.

> Pratar jämt, återberättar inte så mycket än men rabblar namnen på dem han träffat under dagen och kan återberätta väldigt korta grejer.


> Hemma leker han med alla typer av leksaker, men just nu är det mycket bilar och mjukisdjur och dockvagnar. Vill gärna hjälpa till med matlagning på gott och ont.


> Stänger dörrar för dom får inte vara öppna.

> Har svårt att komma till ro på kvällarna om han längtar mycket till morgonen efter, många gånger blir det både läsning, vattendrickning, kissning, tända/släcka lampan och lyssna på musik innan pirret gått över.


> Är reserverad mot människor han inte träffat på länge.


> Känner igen siffrorna 3, 4 , 5 från blöjpaketet och 8 från en tröja och sin bo(ks)tav i vissa fall.


> Har mycket känslor, väldigt mycket känslor och därför blir nej och inte nu jobbigt då han så gärna vill nått.


> Går på pottan när han har ro att göra det, oftast bara på kvällen innan läggning.


> Tycker numera om glass, men absolut inte läsk eller bubbelvatten. Mat, frukt och grönsaker med olika konsistenser tex. hård yta och mjukare innandömme är lite obehagligt.

Go och glad som vanligt, mamma och pappas solsken!

Kvällsbaket

Gårdagens kvällbak blev riktigt lyckat, nästa gång gör jag på en hel sats.

Så här såg morgonens frukostbord ut:






Ikväll ska vi förbereda inför morgondagens trevligheter, kära vänner på besök och grillning (ja, ni som känner mig vet att jag grillar i alla väder - alla årstider, nästan iaf)

TGIF

Fredag, fantastiska fredag!
Sitter på skolan och känner mig riktigt duktig, har gjort bort uppgifterna i engelska och dessutom vårat första test som vi har till på måndag att färdigställa! YES!
Svenskan går det lite sämre med, men det var kopiöst mycket mer att göra där, men men vi har till på fredag nästa vecka att lära oss det här momentet och då ska vi skriva dugga på det. "prov"-duggan gick bra, blev inget VG men väl ett g så jag är väl på god väg att lära mig det här.

Fantastiska ord som medialis, profundus, abduktion, pronation, ligamentum och sist men inte nodus lymphaticus. Terminologin är rolig, men hjärnan är som tuggummi efter en lång sommar med mycket slappande :D

Thank God It's Friday!

8 september 2011

Kvällspyssel

Har lite matbröd på jäsning, smak = experiment delux. Persilja, lite andra kryddor och honung. Spännande!

7 september 2011

Ofattbart

Har varit nere i källaren ikväll och gått genom Ludvigs gamla kläder för att hitta hans första overall. Tänk att dom varit så små, kan tyvärr inte känna att jag saknar det. Tycker att det är fantastiskt skönt med en tvååring, om än han är obstinat och väldigt mycket i kontakt med sina känslor så är det betydligt härligare en en 2 månaders :D

Men att dom varit så små, det har man ju som glömt :)

Efterlysning!!

Nu närmar sig den vackra vita vintern (vägrar nämna sl*sk*t före) och nästan alla Ludvigs vinterkläder är införskaffade. Saknas bara vinterskor och en rejäl vintermössa. Dom enda fina fodrade vintermössorna jag hittar är dock Elodie Details, tyvärr saknar dom knäppning under hakan och jag har inte hört nått om hur dom är i typ 30 minus (som det tyvärr är här uppe då och då på vintern).

Har ni några tips? Söker en mönstrad vintermössa alltså, det viktigaste är att den passar till en lila och en grön overall. Eller nej det är väl inte viktigt, vi kan sätta ett eller där mellan. Blommig, rutig randig. Tipsa mig!

Blir annars att köpa en vintermössa och på nått sätt klä om!

Dagen so far....

Dagen började bra, mys med flickorna Lindgren-Ohlsson, skola, föreläsning, lunch med yngsta och äldsta Ohlsson-Lindgren tjejerna och fina Linda. Nu åter till studierna och ja, kanske man skulle fundera på att bli lite klokare innan man gav sig på det här ämnet???!

Suck vad man är trög efter sommaren.

6 september 2011

Oh how i love CSN!

Den 29:de lämnade jag min studieförsäkran till CSN, fick då veta att jag skulle få pengar inom två dagar. Super tänkte jag!
På fredag fm har inga pengar kommit in så jag ringde för att kolla vad som blivit fel och fick då veta att skolan inte skickat in min registrering. SUCK! Vidare ringde jag till skolan och typ 4 samtal senare fick jag äntligen tag i en människa som kunde svara på min fråga. Skolan hade inte skickat in min registrering.

Ringde CSN nu och en väldigt trevlig telefonist talade om för mig att han fått min registrering igår afton och att pengarna var överförda och skulle finnas på mitt konto i morgon. Tack o lov!

Dagens planer!

Idag känner jag mig så där sentimental och ja, höstig. Som att jag vill krypa ner i soffan med en kopp te, mörkchoklad, värmeljus, under en filt och titta på någon typisk snyftfilm.

Men nej, jag har andra planer ikväll! Måste ta tag i mig själv och mitt hem.

Sortera tvätt
Sortera papper
Städa studierummet
Rensa för att sen lämna en kartong för återbruk
Sen, sen kanske jag ska mysa i soffan :D

By the way, snor och kraxmänniskan är nu i bibblan. Sitter tack o lov inte vid mig idag. :D

Satan i gatan!!!

Sitter på skolan och inser hur mycket vi ska lära oss till på måndag, HERRE JÖSSES!
Engelskan känner jag mig rätt klar med, men Svenskan är typ 300 ord mot Engelskans 24. Haha
Å andra sidan hade vi några andra uppgifter på engelskan också, men jag har då iaf gjort bort allt utom en där. På tal om den sista så måste jag ta mig till stan och köpa en mic till datorn, finns nämligen en inbygd, men den är allt annat än bra...

För tillfället har jag tagit en liten paus i pluggandet och sitter och drömmer om vackra tyger, framtiden och allt annat roligt som inte innefattar studier, studiemedel och annat tråkigt :D

5 september 2011

En ny...

En ny termin, en ny dag, en nystart, en ny kurs, en ny bok, en ny lärare, en ny höst, en ny vecka.
Nytt helt enkelt, så känns det, nytt och fräscht. Känns som att jag borde haka på men efter 3 månader mer eller mindre hemma med en föräldraledig och den andra arbetslös/föräldraledig/vickande så tillåter inte ekonomin några större uppfräschningar.  Har en lång lista över saker jag ska ha/göra då septemberlönen kommer in.

Nya fodrade stövlar!
Nya kläder och fina strumpbyxor!
Nya BH:ar!
Nya träningsskor, mina är helt slut!
Ny beställning av Linas Matkasse!

Ja nytt helt enkelt, jag älskar nytt, jag behöver nytt! Längtar till skolan är över, längtar till jobb och en normal ekonomi, längtar efter körkort och bil efter att inte behöva tänka "budget" när jag ser något jag vill ha. NYTT!

Juni 2011

Träning!

Åh vad det känns bra det här! Känner mig stark och stolt, känner mig produktiv och det är härligt!
Idag har jag redan betat av långt mer än vi hade på schemat, lunchat med syster och även börjat fundera över hur jag ska lägga upp mina egna studier och det känns prima! Tror det underlättar en hel del att man både läst svenska engelska spanska och franska när man ska läsa terminologin även om orden är främst latin/grekiska men dom känns bekanta och överaskande nog än så länge rätt bra! Hoppas på att det här fortsätter i samma andra för då kommer jag nog att klara det här utan fantastiska Ida vid min sida.

Tyvärr är hon idag ersatt av en snörvlande, kraxande, äppelsmaskande människa som dessutom pratar för sig själv. Funderar, ska jag sträcka henne en näsduk så jag slipper lyssna på hur hon gång på gång drar in snoret??

1 september 2011

Första dagen

Idag var första dagen på vardagen, eller nästan. Petter började jobba, och jag och Ludvig var till förskolan och hälsade på för att göra övergången lite mjukare. Det gick ganska bra, tror det kan bli tungt på måndag nån timme innan lunch och sen kanske sovningen blir lite rörig, men det får funka :) Tur att vi har fantastiska pedagoger. :)

Gick på stan med fina Frida efter det och efter middagen kom herr Lindgren och flickorna på besök en stund. Nu sitter jag i soffan och är rastlös... Funderar på att våldgästa någon av mina vänner. :)

Hittade by the way ett par grymt snygga fodrade stövlar idag som jag ska köpa för nästa lön! :)