30 augusti 2011

Mysiga dagar!

Dom senaste dagarna har varit så otroligt mysiga, vilken av slutning på sommarlovet!
Söndagen spenderades med fina familjen Ohlsson-Lindgren, mys och bus, renstek till middag och rostade rotfrukter. Och så lite japansk whisky på det. Mumma!
Måndagen spenderades även den med Ohlsson-Lindgrens, ungarna badade ute-pool i badrummet och vi myste på ända till kvällen.
Idag kom fina faster/gudmor Åsa och Havanna på besök, stannade på lunch gjorde dom också. Sen när Ludvig vaknat bar det av på storhandling, och paketpostning. När vi kom hem packade vi upp och åkte till Maria för att fira henne på födelsedagen. Och vilket fika! Mums! Innan vi skulle fara ick Ludvig rida en lite snutt på Orri.
I morgon ska Ludvig få rida på Orri, sen ska jag köra tillbaka moppen och sen åker jag och Li och hämtar Mimsans nya hagkompis :)
Torsdag och fredag har Ludvig "inskolning" på förskolan och så ska vi mysa på stan :)

Nu sover äntligen junior och jag ska ta och mysa i soffan med lite ljus och en te-kopp :)

27 augusti 2011

Heading home

På väg hem nu, på ett sätt skönt, ett annat jobbigt då det är länge tills vi ses igen. Vi har haft det supermysigt, bara njutit. Ikväll kanske vi besöker Boden. :)

26 augusti 2011

Down in the south

På besök i Kåge för att hämta hem junioren som hälsat på mormor och morfar. Gjort lite tygfynd och div på loppisar idag. Fyndade även en helt oanvänd jacka (lappen satt tom kvar) men den är lite "fel" färg på mig då den är väldigt blekt beige. Nåja, en färglad mössa, vantar och sjal fixar den biffen :)

I morgon är det marknad på travet, kommer att sälja lite grejer tillsammans med kära mamma och pappa, bla en dockvagn, barnvagn, askkopp och lite blandade småleksaker, my little ponny och div. Skulle egentligen behöva rensa mer, men gud vad ångest man får av att kasta saker som väcker vackra barndomsminnen av vänner man knappt längre träffar :(

Saknar er <3

24 augusti 2011

Slut!

Har hållit på med lite nödvändigheter idag, vi har kört skrot och sopor till återvinningen. I morgon blir tredje dagen på rensningen, riktigt skönt! Har kollat lite på att ev. starta eget att ha vid sidan av studierna och det går framåt. Har sytt lite mer, planerat lite mer och drömt lite mer. Men jag känner mig trött och slut och inte riktigt kry. I morgon som sagt kör vi sista skrotlasset och sen åker vi till Piteå för att hämta en bok som jag behöver till skolan och sen vidare ner till Mamma och pappa :)


Förväntningar på föräldraskap

Läste min kära svägerska Åsa's blogg ikväll och fastnade för ett ämne hon skrev om, förväntningar på ens eget föräldraskap. Vad man förväntar sig av sig själv, eller inte. Eller hur man tror att man ska vara som förälder.

Jag förväntade mig älska föräldraledighet, långtidsamma och bära Ludvig i sele. Jag förväntade mig vara en mamma som gör allt för att barnet inte ska gråta, som är väldigt pedagogisk men samtidigt konsekvent.

Jag är en mamma som inte trivs med föräldraledighet, som gav ersättning och snabbt bytte sele mot sjal. Jag är en mamma som låter barnet vara ledset, argt och glatt som hellre talar om känslorna än försöker förebygga dem. Jag är en mamma som väljer att inte kriga om maten, äter han så äter han, men har klumpar i magen varje gång han väljer att inte göra det. Jag låter Ludvig äta kräm till frukost, lunch, mellis och middag, likväl som potatis. Bara han äter... Men som samtidigt inte serverar olika mat när vi alla äter samtidigt, äter han inte det som serveras, ja då får det vara.

Men vissa saker är ju givetvis som jag förväntade mig, däribland genustänk och second-handshopping.

Det är otroligt intressant att titta tillbaka på sina förväntningar på sig själv innan man fick barn.

Omväxling!


Ja, I'm hooked. Det här var roligt och enkelt. :) Att vi råkade ha en super-symaskin hemma känns bra. Har gjort ett tredje draperi/skynke/gardin till vagnen och har idéer om många många fler.

Nr.2

Blodad tand, eller vad det nu är man säger då man vill göra något mer mer mer mer mer och mer! Har gjort draperi nr.2 nu och jag sitter redan och spånar på vilket det tredje ska bli. Åh så roligt det här var, och lätt... Kanske nått man ska ha som bisyssla till studierna?


Vad tycker ni, blev det här snyggt eller är det för murrigt?

23 augusti 2011

Barnvagnsdrapperi!

Sydde ett barnvagnsdrapperi då jag kom hem efter dagens äventyr och besök hos Åsa på Hafva. Har redan ett vagnsskynke till vagnen, men fisig som man är i smaken och DIY-nörd så testade jag att sy ett själv. Riktigt roligt var det och ett projekt som inte alls tog så lång tid. Så här blev det då det är monterat på vagnen :)


22 augusti 2011

Rensning påbörjad

Fy sjutton för att rensa garderoben, framförallt Luddes. Tacksam är jag över att mamma fyllde på den igår. För kvar ligger bara några baströjor och urtvättade byxor... 86 bye bye Ikväll flyttar nytt och fint in!


Fantastiska mamma!

Mina älskade föräldrar var på besök i helgen, gud vad jag saknat dom! Ludvig verkade också ha saknat dem mycket. Helgen sprang förbi i lugn och ro, mys och trevlig samvaro. På söndag kom även svärmor på besök och åt middag med oss.

Min fantastiska mamma uppdaterade även Ludvigs garderob som under sommarmånaderna sinat till en knapp vattenpöl med kläder. Nu ska nytt och fräscht in i garderoben och sen ska ni få se en bild. Nu ska jag rensa ut det gamla, utslitna och urvuxna plaggen och hänga in allt det fina!

I övrigt rensar vi lite här hemma, min fina AWN barnvagn ska säljas, bärselen, Ludvigs gamla vinterskor åkte på tradera och nu under början av veckan kanske jag får till nån liten mer rensning. Finns en hel del leksaker och grejer som inte längre används.

20 augusti 2011

Lördagsmys

Idag myser vi bara. Inga måsten, ingen stress, bara lugn och ro. På morgonen har Farbror Putte hälsat på, Ludvig har målat. Vi har ätit fisk och potatis och nu sitter vi och tittar på barnprogram. En riktig myspys!

Ikväll åker vi nog till Musikens Makt och lyssnar på lite bra musik.


18 augusti 2011

Tömd!

Oftast känner jag mig positiv och full av energi och glädje. Just nu känns det bara som att jag råkar ut för energitjuvar. Trött känner jag mig, omotiverad och less. Jag borde peppa inför skolstarten men hittar inte viljan eller energin. Får helt enkelt ta tag i det till veckan.

Men jag känner att jag behöver påfyllning, påfyllning av energi helt enkelt. Påfyllning av glädje och vänskap.

Over and out, nu väntar kudden

13 augusti 2011

Sommaren lider mot sitt slut..

Nu är sommaren snart slut, en fantastisk sommar tar slut och en fantastisk höst börjar.
En höst med älskade vänner, mysiga middagar och vardagslunk. Sena kvällar med far och fläng byts mot mysiga hemmakvällar med värmeljus. Skolan börjar om, min första lön för sommaren kommer. En massa vänner och bekanta får sina efterlängtade bebisar, ja. Även om jag kommer sakna sommarens värme, så ser jag framemot hösten och vintern :)

5 augusti 2011

Sjalbarnet.

Sörjer verklingen, hela sommaren har passerat utan att vi använt oss av våran fina Mei Thai som jag sydde förra våren, då efter Ludvigs mått. Nu är den för liten och jag sörjer. Bärstol hatar jag innerligt och Ludvig likaså, barnvagn passar inte alls oss vissa gånger. Måste hitta på nått, antingen sy en ny sjal, en likadan efter hans mått nu (han vill ha sin hög så han kan vila huvudet, annars hade det inte varit nått problem.) Eller köpa en annan eller sy en annan. Men jag sörjer, älskade våran sjal. :(