30 maj 2011

Dag 1

Idag var dag 1 på Projekt Kalsong, blev väl inte direkt någon träning utan det bara flöt på. Ludvig kissade på toan innan vi gick ut vid 9, fick blöja på sig, kissade vid 11 när vi kom in. Sen kissade han i blöjan till läggdags och innan han skulle gå och lägga sig kissade han på toan igen.

Så dag 1: 3 kissningar på toan

I morgon blir det inte direkt någon vanlig dag så vi får se vad resultatet blir, två toakissningar borde inte vara helt omöjligt.

29 maj 2011

Luleå Cruising

I går var det som sagt Key Town Meet på Biltemas parkering men många fina bilar, och tyvärr som allid rätt många inte så läckra. Men smaken är ju som baken...


Efter utställningen åkte vi och hälsade på fina Catti, Anders och Alfon och sen åkte vi på stan till ca 23. Sjukt trött var jag när vi kom hem. PRO, oh yes.

















































































Mors dag

Idag är det morsdag och den började så fint med att Ludvig kom och väckte oss 08:27. Så länge har vi ALDRIG fått sova för liten. Tänk 2 år och han har alltid vaknat kring 5-7 tiden. Både Petter och jag var helt utsövda och pojkarna tassade upp och gjorde frukost.
Mys mys mys att komma upp till dukat bord!

Nu sover Ludvig, Petter stökar på ute, jag bakar muffins (ja vad har det tagit åt mig?!!!!) Det var tänkt att några kompisar med barn skulle komma idag, men ingen kunde tillslut så det blev tomt hus. Nå nä inte riktigt, Micke har varit hit på en kopp kaffe och snickarn har jobbat med bastun.
Ikväll ska vi äta hemmagjorda köttfärsbiffar och bara ta det lugnt och njuta av helgens sista kväll, sen kommer bilder från gårdagens utställning och cruising, det var faktiskt ingen hit och jag hoppas innerligt att nästa helgs cruising i Skellefteå blir flera hundra gånger bättre! Så nu vet ni, ut och snurra den 4:e!!!!

Ha en underbar morsdag kära vänner!

28 maj 2011

Lule cruising has begun

Redan kö och vi har inte ens tagit oss från biltema. Nåja vi får ju titta på fina bilar. :)



27 maj 2011

Inofficiellt sommarlov!

Nu är rapporten inskickad och magen känns lite så där orolig som den är just efter att man tryckt "lämna in".

Nu har vi sommarlov, dom kommande veckorna är fullbokade i princip och jag ska försöka njuta av ledigheten och att inte känna rastlöshet. Njuta av sol och bad, vänskap, kärlek och familjen.

Avslutning.

Den här dagen är en fin avslutning på ett långt år med mycket mycket roligt och nyttigt. Det har varit en fantastiskt år, kämpigt, struligt och med många skratt. Skolan hade jag inte saknat, men mitt liv som Sofia, mitt liv som någon annan än Mamma. Nu har jag inte haft det särskilt jobbigt då Petter varit lika mycket förälder som jag, men jag har nog ett större behov av egentid och rutiner än de flesta.


Idag skriver jag sista meningarna på rapporten, fixar fotnoter, källförteckning och sen skickar jag in den. Lunch blir troligtvis favorit sushi, men först lite Zumba på Inpuls för att komma igång med den träning som legat på is under kursens sista tre hektiska veckor.



I dag är helt enkelt en fantastisk dag och en hel fantastisk sommar med lek och bus!

26 maj 2011

Morgonens läsning

Sitter på skolan och är trött, både psykiskt och fysiskt. Jag behöver sommarlov, men för att få sommarlov måste jag först få tummen ur och skriva klart dom två sista sidorna. Istället sitter jag och läser. Har snart läst ut en hel bok. Tyvärr handlar den inte om organisationsteorier.

25 maj 2011

Presenter

Flera födelsedagar har kommit och gått, väntar på Li's present, har köpt pappas och halva mammas present. Har fortfarande inte kommit på vad Hanna hjärtat ska få.

Jag gillar födelsedagar, presenter och firanden, men att handla presenter utan ekonomi är som att fönstershoppa. Aptråkigt att inte kunna köpa exakt det man vill...

24 maj 2011

Trädgården tar form


Alla fröer är som sagt planterade, smultron och blommor. Rabattrensning står på schemat och potatissättning. Måste göra klart rabatten som jag påbörjade förra hösten måste fyllas och fixas.


Fick ett sms av fina Frida idag också som berättade att hon hade en kompis som skulle göra sig av med plattor så snart har vi kanske fixat en uteplats på "baksidan". Sitter och längtar till barndomens somrar och när jag ser på mina somrar ser jag mormor och morfars stuga, båtturer, kanelbullar, falukorv och oboy (ja tillsammans) Och att sola med morfar på baksidan av paradiset. (Paradiset är mormor och morfars stuga)

Önskar att jag hade lika fina solsängar som morfar och mormor hade, så hittar någon sånna, hojta till. Retro campingset för barn hämtar vi nere i Holmsund i Juli, men solsängar. I miss.

Besvärligt och härligt!

Ibland är det besvärligt, eller oftast, när man har med kommunen att göra. Nu är allt löst efter många turer fram och tillbaka och jag ska jobba e.m den 7 juni! Helt fantastiskt känns det verkligen och jag längtar så efter ungdomarna!

Det är över 2 år sen jag var där "på riktigt" med mitt gamla jobb och det känns som en evighet sen, när jag flyttade hit till Luleå blev mitt jobb en del av mitt liv och givetvis kändes det jobbigt att tappa den delen då jag blev sjukskriven under graviditeten med Ludvig. Nu är jag dock på väg tillbaka och kommer troligtvis få komma och jobba fler gånger under sommaren/hösten/vintern/våren då dom behöver vikarie med kort varsel.

Tänk vad underbart ett litet telefonsamtal kan vara!

Bokmal?

Önskar att det kund komma en bokmal och slurpa i sig alla skolböcker... Så jag kan ta sommarlov....


23 maj 2011

Jord under naglarna!

Planterade alla fröer igår, längtar så tills det börjar gro. Ska köpa väv åt dem så det blir lite gynnsammare miljö för stackarna. Jordgubbsplantorna verkar ta sig och sättpotatis ska vi sätta senare i veckan! Oh vad jag längtar!

Rensade lite ogräs och bröt av min trädgårdsspade, suck! Så nu måste jag skaffa en ny sån också så jag kan bli av med lite malplacerade växter. Har även insett att mina fina marktäckare har fått sällskap av klöver, massor av klöver och dom växer i plantorna så till nästa år ska alla marktäckare grävas upp och kaseras. SORG! Dom som var så fina förra sommaren.

Idag sitter jag och pillar bort jord under naglarna :)

22 maj 2011

Kvällsplaner

Ludvig har just somnat, sitter och ser trädgårdstoppen och drömmer om att våran trädgård ska blir stor och lummig och vacker. Krävs dock mycket mer träd och buskar innan det blir bra för det är så kargt och öde just nu, men vi har planerat träd träd och åter träd men det kommer ju. Tålamod.

Ikväll ska jag plantera våra fröer, jordgubbsplantorna är planterade redan och nu hoppas vi på att alla klarar sig fin fint.
Om någon har plattor av något slag över så hör av er, jag har inga krav på vad det är för sort eller skick, vill att våran trädgård ska få lite mer liv :) Rosor är också något jag längtar efter. :)

21 maj 2011

Vackert ekipage!

Fotade Li och Mimosa under deras ridlektion i onsdags, ett otroligt vackert ekipage med karisma och utstrålning. Nästa gång hoppas jag på vacker kvälls-sol!


Fina småpicassos!

I torsdags då Ludvig var hemma hade vi som jag berättat besök av Anna och flickorna, när Anna sen skulle gå ville Tyra stanna ett tag och leka och så blev det. Tyra och Ludvig är inte alltid så kompatibla just nu och det är lite tråkigt men jag tror dom växer i sin vänskap igen. Ibland är dom dock dom vanliga fina kompisarna och då kan det se ut så här:

Fantastiska och underbara små konstnärer!

Så här i slutet...




Nu är snart maj slut, snart är tiden för att färdigställa rapporten slut, snart är skolan slut, snart är pengarna slut och snart är dagistiderna slut.
Jag sitter och drömmer om vackra klänningar och kjolar, tittar på min garderob och sörjer lite, varför är den så färglös? Jag använder ju nästan alltid färg, varför envisas jag då att köpa svarta kläder och tråkiga mönster (jag använder ju dem aldrig ändå)? Funderar på att åka till stan idag för att botanisera på affärer och hitta några kjolar och tröjor som är jag, kanske någon klänning också men det har jag ändå rätt många av. Hoppas att lönen för maj (för jag får faktiskt lön den här månaden) överaskar mig och hamnar på över 12 000 kr. Men jag betvivlar det starkt...



Det här har jag spanat in på Lindex:









Jag har förresten eventuellt lite vik. på gång, säger inte vart men det känns positivt att få jobba någon dag här och där nu under sommaren och sen även under hösten vintern och våren. Det är ett helt fantastiskt jobb med fina arbetskamrater och en underbar miljö som man inte kan undkomma att växa i.

20 maj 2011

Bad mommy/good mommy

Åh! Idag njuter jag, sitter på skolan med mina böcker om organisationsteori och bara andas in torrluften och lyssnar på sorlet. Åh! Fantastiskt!
Tom böckerna är intressanta idag, riktigt intressanta, produktiv känner jag mig ända ut i tånaglarna!

Har varit hemma med Ludvig tis ons tors då han varit sjuk sen i söndags, måndag fick Petter ta (och idag), men jag åkte inte till skolan utan satt hemma med böckerna (dåligt val) i måndags.

Till saken hör det att jag är inte urtypen av hemmafru, jag blir less, uttråkad, rastlös och misstrivs. Hur fantastisk och fin och underbar Ludvig än är så är det inte jag och det passar inte mig. Jag trivs inte med att dammsuga, skura, diska, tvätta och dona på hemma, orkar inte leka dagarna i ända, byta blöjor från 6-17, torka snor och vara enbart mamma. Anna, min kära vän och bästa granne har hälsat på både onsdag och torsdag och det var varit min andningspaus. På onsdagkväll smet jag iväg till ridplanen och kollade på när Li red. Igår stannade Tyra en stund själv och det var så skönt att bara vara då trollen lekte så fint tillsammans hela tiden. På kvällen gick jag och Anna ut på en fin kvällspromenad.

Låter det konstigt, ja det kanske är det. Men jag tycker att det är ganska skönt att inte vara som andra, inte passa in i normer, det lämnar så mycket mer utrymme för att vara mig själv! Tycker det är fantastiskt att vissa vill vara hemmafruar, vilket jobb, vilket tålamod, vilken karaktär. Jag hade aldrig klarat det!

19 maj 2011

Nytvättat

Nytvättat luktar så gott, speciellt om det fått torka utomhus. Längtar till i morgon då ska jag snusa på årets första utomhustorkade tvätt :)

18 maj 2011

Sjuklingen

Ludvig är fortfarande sjuk, ingen feber, men hosta och snor, ingen ork och ett extremt behov av närhet. Har börjat med en kolakräm här hemma, fick ett infall att försöka baka en muffin jag åt för länge länge länge sen då vi var i sthlm på klassresa i 9:an.

Chokladmuffins med kolakräm innuti, hur jag ska få krämen på plats funderar jag dock på, men det lutar åt att jag helt enkelt provar med att lägga i den i mitten direkt. Altenativ 2 är att spruta in den (hur man då ska lyckas med det) efter att dom är klara. Nåja, det löser sig säkert :)

Mjölkfritt!

Ibland får vi frågan om det inte är jobbigt att Ludvig är mjölkallergiker, svaret är alltid nej. Nej det är inte jobbigt, nej man behöver inte göra två maträtter, nej nej och åter nej.

Det stora problemet hos oss är ost, Ludvig älskar ost. Det är det enda vi upplever som jobbigt, att han vill ha något som vi inte kan ge honom. Visst finns det ostar utan komjölk, men det är dyrt och han skulle aldrig hinna äta upp den då han kanske skulle äta ost en gång i veckan.

Annars är det ganska enkelt, jag köper grädde på affären precis som ni, bara det att vi väljer soyagrädde eller havregrädde. Samma sak med mjölk, youghurt och vaniljvisp. Vi köper smör och margarin i mejeridisken också, men mjölkfritt. Vi köper bröd på brödavdelningen och halvfabrikat i frysdisken. Vi lagar mat precis som vanligt fast utan ost det är det enda vi utesluter.

Vad man måste kunna innan? Ja, läsa. Men det är första gången man handlar mjölkfritt och sen om man ska prova något nytt.

Så vad bör man veta när man ska söka? Laktosfritt är inte samma sak som mjölkfritt.
Färdiga soppor, såser och kryddblandningar innehåller oftast spår av mjölk (oftast laktos). Chips, potatismos och rotmospulver. Pannerade eller kryddade fisk/kött/kycklingprodukter lika så.

Vad ska jag söka efter då jag läser på förpackningen??

Mjölk, yoghurt, gräddfil, grädde, ost etc
Torrmjölk, mjölkpulver
Mjölkprotein, mjölkalbumin
Kasein, kaseinat
Vassle, vasslepulver
Laktos/mjölksocker

Är ni sugna på mjölkfria recept så hojta till, har en drös :)

17 maj 2011

Hannontata!

Blivande bagare? I morse kom ett önske mål om att baka "Hannontata", kan någon gissa vad det är? Det blev ingen "Hannontata" men citronmuffins dock. Riktigt goda!








Citronmuffins

12 muffins, bakformar: vanlig storlek

150 g osaltat margarin
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl mjölk
Saft från 1 citron
1 tsk vaniljsocker
3 dl fint vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet citronskal från 1 citron

Sätt ugnen på 200 grader, smörj eventuella formar. Rör, gärna aningen kraftigare, rumstempererat margarin och socker till en porös massa. Tillsätt äggen under kraftig vispning. Tillsätt mjölk och citronsaft samt vaniljsocker under vispning. Blanda övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 12-16 minuter.

Rent hus!

I söndags torkade mamma våra fönster, tack kära mor! Igår storstädade jag och Petter och det blev så fint, riktigt vårfint! Här kommer lite bilder, förhoppningsvis kan det se ut så här i några dagar nu innan allt återgår till det vanliga kaoset :)