31 mars 2011

Fina mönster!


I fredags tittade jag in hos Åsa på Hafva och köpte ett jättefint barnvagnsdrapperi, helt fantastiskt att ha under vår, sommar och höst med sol och blåst.


I fredags kom även tre fantastiska mössor från en an mammas (arbets)kompisar, två till Ludvig och en till mig (han har redan en likadan)



Hostigt värre!


Under kvällrn igår och natten har Ludvig blivit ordentligt förkyld, hostar och snorar, feber och hängig. Så idag har vi hängt med dom lika förkylda grannarna och nu sitter vi hemma i soffan och tittar på Meckar Micke (Bullen och Dan).


Tänkte visa Ludvigs nya snygga skor. Vad tycker ni?


Liten, trött och sjuk.

29 mars 2011

601


Wow, inlägg nummer 601.

Ber om ursäkt för det dåliga bloggandet på sistone, men jag har inte tagit mig tid. Tänkte att inlägg 601 skulle får handla om mitt fotograferande, sen Cattis kamera flyttade hem till oss har det blivit en hel del och senast förra veckan hade jag en liten fotostund med Anna och flickorna.

Här kommer dom bilderna:



28 mars 2011

Inventering.

Här om dagen inventerade jag lite bland Ludvigs saker rensade och tittade även på uteleksakerna och insåg att jag vet vad vi ska önska i 2års present åt barnet vårat :) En ny pool för sommarens bad och en ny (större) rutschkana då han knappt får in fötterna med skor i den gamla. :)

Fantastiskt!

Förra veckan slutade verkligen på topp! På torsdagen var Anna med barn på besök, barnen lekte och härjade, vi pratade och åt lunch och hade en helt fantastisk dag. Sen på kvällen åkte vi till Inpuls och körde lite Afro, grymt roligt! Synd att inga Afropass går på dagtid, jag hade blivit "stammis". På fredagen åkte vi till Catti och Alfon, där vi myste, ungarna lekte och hade jätteroligt. Lek i lekparken, mat på stan, promenad och jättefint sällskap! På lördagen så åkte vi till stan och gick på Loppis, där fyndade jag bland annat en supersnygg väska åt mig själv från Oilily. Vi stannade till på Kronan där jag hittade en gräddkanna och sockerskål från min favorit Mari Simmulson i mörkblått! På kvällen blev det fest med Li, massor av härliga samtal, dans, alkohol och många goda skratt. På söndagen var vi ute och lekte, gick en långpromenad och tog det lugnt. Sen på kvällen åkte vi till stan för att fira faster Christinas födelsedag med tårta och gott sällskap. Ett superslut på en tung vecka med tenta! Tack alla! Känner mig så pigg och glad idag och fylld med positivitet!

23 mars 2011

Slutspurt

Hela familjen sover och här sitter jag och kör slutspurten på nationalekonomitentan. Alla uppgifter utom en är klara och det känns riktigt bra. Har kvar lite analyser av ett bokslut och sen får jag hoppa i säng och sova några timmar innan det blir fullt ös på näsgärdsvägen.

I morgon ska vi hänga med kära grannarna i gula huset och på kvällen ska jag och Anna och köra lite Afro. Känner att det blev lite träning i veckan, men i vanliga fall är ju Ludvig på förskolan alla veckans dagar och då är det ju enklare. Nåja, det blir iaf två pass, nästa vecka satsar vi på minst tre som planen lyder, 2 styrkepass (varav ett kombinerat med kondition) och minst ett gruppass.

-----uppdatering 01:23-----

Nej, nu kommer jag inte längre, alla uppgifter är genomlästa, men jag måste läsa genom det jag skrivit ikväll med pigga ögon (och hjärna) i morgon. Så inlämningen får vänta ytterligare en dag. Men det gör inte så mycket. Vi har ju till fredag 18:00 på oss :)

God natt!

Medicinsk teknologi

Ja det är aptrist att skriva om, men nu ser jag tack o lov ett slut på den här jäkla tentan! Snart snart snart snart snart snart är det över! Snart är det sommar, bara en kurs kvar! Praktik två veckor av den dessutom och enbart ett stort arbete på ca 10 sidor. Jag längtar, även om jag kommer klaga under den kursen också i promise!

Sitter och planerar veckan och njuter av lite party musik bara för att peppa uppstämingen så här mitt i veckan! I morgon ska jag och Ludvig vara lediga och njuta av lite slasklek hemma och städning. På fredag ska vi hänga med finaste Catti och Alfon. Lördag ska jag och Li ut och göra stan osäker och Söndag ska jag nog sova bort :D

Nej åter till uppgifterna, om jag så ska sitta uppe till 3 i natt så ska jag göra dom klara och skicka in dem!

Puss på er!

Nikkaluokta soppa

Igår provade vi första receptet från Linas matkasse, Persiljetoppad Nikkaluokta soppa med bröd. Petter och jag åt massor och det blev två matlådor till idag, men Ludvig petade mest bara i maten så det blev ingen superhitt. Men nu har vi provat det och kanske det är nått som jag och Petter får mumsa på då vi är barnfria :)


500 gram nötfärs
200 gram vitkål
200 gram potatis
300 gram morötter
1 msk smör
1 msk senap
2 msk tomatpuré
1,5 l vatten
2 st buljongtärningar
1/2 st purjolök
1 msk soja
salt
peppar
persilja

Superenkel soppa, börja med att steka köttfärsen, under tiden - finstrimla vitkålen (går bäst med vass osthyvel), skär potatis och morötter i slantar, dela och skär purjolök.

Häll på vatten på köttfärsen och tillsätt soja, buljongtärningar, tomatpuré och senap koka upp till bujong. Tillsätt sedan potatis och morötter och koka i ca 10 minuter.
Efter 10 minuter tillsätt purjo och kål. Koka tills potatis och morötter är färdiga.
Tillsätt då hackad persilja och ev. kryddor.

Servera med creme fraische och gott bröd

22 mars 2011

Only for me!

Ibland vill man unna sig saker, och den här månaden står faktiskt mitt konto på plus, så igår beställde jag en ny mobil. En Sony Ericsson Xperia x8, ingen Iphone, jag vet. Ingen värsting heller. Men en telefon, men fungerande högtalare och det är en android. Mer krav hade jag inte.
Dagens shopping blev ett superfynd! På Satsumo Baby har dom 40% på allt (även rean) och på rean väntade en Jujubu be change, skötväskan jag drömt om sen innan Ludvig men inte unnat mig. Nedsatt från 695kr till 299 kr och så 40% på det 180 kr, tack och bock!

Jag kräks!!!

Alltså inte bokstavligt, men metaforiskt. Framför mig på bibblan sitter ett par, pluttisnuttigt och underbart, nykärt och sött, men alltså, vill jag se förspel så kan jag slå på en porrfilm.
Naffsar i öronen, pluttar, pillar på varandra, hånglar, naffsar i varandras läppar, händer lite här och var.

Nåja, det är mars och marskatterna skriker ju, men va fan på bibblan? Säger i vanliga fall händerna under täcket, men på bibblan kan man väl fan ha händerna PÅ täcket??

21 mars 2011

En heldag i sol och snö







I lördags gav vi oss ut på äventyr med skoter och pulka, dock var inte föret bra alls och det slutade med att vi körde fast flertalet gånger och fick plumsa i flödvatten. Nåja fram tog vi oss och en heldag med korvgrillning, matlagning, solande, mys och trevligheter följde. Ludvig sov gott i pulkan på eftermiddagen. Den här årstiden älskar jag verkligen, man får sån energi och känner sig positiv och glad!

Bland bollar och uppblåsta saker







Igår var vi på Leos lekland, otroligt skönt att vara där då det inte är så mycket barn där, lättare både att hålla koll på Ludvig och att göra saker utan att bli omkull sprungen, samt åka hem utan huvudvärk var fantastiskt. Tur att andra inte tänkte som vi och passade på att åka dit då det var superväder ihop om att det skulle vara mindre folk där.

18 mars 2011

Zumba!

Då har man provat på Zumba för första gången, ganska roligt faktiskt, men min dåliga koordination visade sig bli ett problem, men jag skulle tro att det löser sig efter några gånger. Zumba kör jag gärna igen, vore kul att få med mig någon gång också.

Nu sitter jag på bibblan och ska köra slutklämmen med fullt ös! Kul att känna sig så peppad (dock jättetrött fysiskt) Igår gick vi och la oss 20:30 och somnade direkt. Märks att träning och skola tar kraft och energi men även ger det.

Just nu sitter jag och drömmer om fredagsmiddag, funderar på att göra nått riktigt gott (onyttigt) så som kyckling i sötsur sås med jasminris eller nått sånt mumsigt. På lördag ska jag nog helsteka nått kött och göra rostade rotfrukter med honung och rosmarin. Söndag är inte planerad. Måndag kommer matkassen jag vann från Linas Matkasse och det ska bli så kul!

Så här ser den matlistan ut:
Fisk i dill- och pepparrotsås med kokt potatis och vänskapssallad
Spenat- och ricottacanelloni med två sorters sallader
Persiljetoppad nikkalouktasoppa med bröd
Viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot
Doro Wat - etiopisk kycklinggryta med kokt ägg

Jag är kär!

Jag känner mig som 15år just nu, älskar ju musik och lyssnar på musik JÄMT. Men idag blev jag kär, har hört Movits! tidigare men idag kan jag inte sluta lyssna på dem, kan verkligen inte.

Haha, någon mer än jag som fallit för dem? Sitter med ett riktit fån flin :D

Schemat för dagen

04:45 - Ludvig vaknar och tycker att det är morgon (inga mardrömmar i natt)
05:15 - Väckaren ringer - dags att stiga upp
05:45 - Packa väskorna, ta fram matlådor
06:00 - Petter går med Oliver, Ludvig och jag gör oss klara
06:15 - Petter åker för att göra ladugården, Ludvig och jag klär på oss ytterkläderna
06:25 - Bilen rullar från gården
06:44 - Svänger in på förskolans parkering
06:53 - Svänger in på Petters jobb
07:32 - Buss till skolan
08:00 - Biblioteket öppnar
08:00 - 10:30 - Skriva tenta
10:30 - 11:00 - Lunch
11:03 - Buss till stan
11:30 - Byta om och värma upp
12:00 - Zumba
13:30 - 15:45 Plugg på bibblan

17 mars 2011

Vågar man ha åsikter?

Ibland funderar jag på hur det egentligen är, om man vågar ha åsikter om kärnkraft? Tycker det är väldigt tyst från motsåndarna till kärnkraft just nu, kanske för att det anses vara lågt att kritisera just efter en sån här naturkatastrof som påverkat så otroligt många människor. Men inom mig bubblar meningen " Vad var det jag sa?!"

Jag vet att kärnkraft ses som ekonomiskt och effektivt, men jag tror faktiskt att vi kan hitta bättre, miljövänligare men kanske inte lika effektiva metoder att utvinna energi.
Vattenkraft, vindkraft, vågkraft?

Och ja, det har inte varit någon större kärnkraftsolycka sen 1990-talet, det är ganska säkert. Men är det säkert om något händer med reaktorerna?

Fokusering...

När jag har svårt att fokusera så lyssnar jag på musik, alla sorters musik.
På dagens lista ligger bland annat:

Adele - Make you feel love
Melissa Horn - Vår sista dans
Ellie Goulding - Your song
Patsy Cline - Stop, Look & Listen
Eminem - Love the way you lie
Melissa Horn - Hanna
Jessie J - Price Tag
Oh Laura - A Call to Arms
The Kalin Twins - When
Pink - F**kin' Perfect
Maia Hirasawa - The worrying kind
Travie MacCoy - Billionaire

Blandat jag vet, men morgonens musik

En enda röra!

From time to time så känns livet så rörigt. Idag är jag så trött
efter att ha haft två drömmande, snurrande, pratande pojkar i sängen.

Kan inte skriva mycket om det, men det är jobbigt just nu.

16 mars 2011

Dagens sista

Har just sett Greys och Off the map, båda tyvärr rätt tråkiga idag. Klyschiga. Försökt svara på ett sms, men det verkar vara nått problem med nätet. :( Nu ska jag packa träningsväskan och skolväskan. Låsa, borsta tänderna och slå igång babyvakten och sen sova. Nu gick sms:et äntligen iväg.

Natti natti älskade vänner!

Smile

Tänk vad glad man kan bli över att se lite klotter på morgonen. Den här glada gubben mötte mig i busskuren vid skolan. Tentaplugg följde sedan, skrev klart en uppgift och började på nästa, nu är två uppgifter färdiga och en tredje påbörjad. I morgon ska den skivas klart innan lunch och sen ska nästa börjas på.

Åkte och handlade en blomma till födelsedagsbarnet Susanne och sen åkte vi och hämtade Ludvig för max-middag. Överlyckligt barn, tänk vad en hamburgare kan göra för humöret :) Efter maxmat så åkte vi mot Boden för 50års kalas hos Susanne med två olika tårtor och flera sorters kakor.
Malin och Linnea vad också där och det var jättekul att träffa alla igen, det var så länge sen, snart ett år sedan då Linnea fyllde 3år. Hoppas att det inte blir lika länge till nästa gång!

Tentan

Sitter och jobbar med sista tentan för denna kurs och njuter. Njuter över att den faktiskt är klar och tydlig, fullkomligt greppbar och till och med rätt enkel.

Är helt klar med en uppgift, snart klar med en andra och en tredje tänkte jag ta efter lunch. Har dock inte bestämt mig för vilken. Men det känns bra att ha svarat på 6 poäng innan lunchen dag 2 av 10 :)

Uppgift 1 [ ]
Uppgift 2 [ ]
Uppgift 3 [x]
Uppgift 4 [x]
Uppgift 5 [ ]
Uppgift 6 [ ]

JAG VILL INTE!!

Idag vill jag bara låsa in mig i mitt eget hem med min familj och litervis med handsprit och alkogel. Alla har VKS eller magsjuka känns det som, ALLA.
Har inte tid har inte ork och framförallt Ludvig är hyffsat bra i sin mage just nu.

Nej jag vill ha en sån där stor plastboll som jag kan kliva in i om jag ska vara bland folk. Men här sitter jag, på skolan och ser alla äckelbakterier och baciller flyga omkring i luften :(

15 mars 2011

25 % mindre

I den högra spalten ser ni en bild på mig 25 % mindre, inte enbart viktmässigt men även dubbelt så bra form (minst). För att få tillgång till denna sida måste ni lämna er mail till mig (ALLA som vill kommer kanske inte att få läsa, så ni får inte ta illa upp om fallet är så) Jag kommer att lägga ut bilder veckovis på hur kroppen förändras, kommer inte tala om vikt utan enbart om andra resultat så som kondition och styrka (det som jag anser är relevant).

Lämna en kommentar i detta inlägg med din mailadress eller skicka ett mail till sofarsogood@spray.se

Myskväll!

Igår var en mysig kväll, Ludvig lekte när vi kom hem, nattade dockor, bilar, nallar och diverse andra leksaker. Sen kom Ludvigs farfar och Ulla på middag och vi åt min suveräna köttgryta, mums! Ludvig är så rolig nu, övar och härmar allt. Kan inte ens minnas alla ord han säger nu, det kommer 2-3 nya per dag känns det som och massor man inte förstår, klättrar och bänglar och vill att man ska titta på, tar en i handen och ska visa saker. Go unge!

Vad jag också kan berätta är att jag faktiskt ska bryta något jag lovat mig själv att aldrig göra när jag fick barn och det är att prata bajs. (Nu ska jag prata bajs) Ludvig bajsade FAST bajs igår för första gången på snart 2 månader!!!!!! Det är lycka för oroliga småbarnsföräldrar.

Gud så skönt!

Träningsvärk, hela jävla arslet och baksidan av låren, så jäkla skönt!
Var just därför bara tvungen att boka ett pass till i veckan, lunchpasset på fredag blir det zumba :)

Så veckans träningsschema lyder:
Måndag: Spinning45
Tisdag: -----
Onsdag:----
Torsdag: Functional move
Fredag: Zumba

14 mars 2011

Check!


Kollade nyss in på Campadre och såg att philips hade kampanj och på en sladdlös mixer dessutom. Gissa vad jag får av Petter och Ludvig i tidig morsdagspresent?


Jo en mixer med diverse tillbehör! min mixer sjunger på sista versen och plasten har dessutom spruckit.
Till skillnad från andra så tycker jag om att få saker jag behöver och tycker inte att det gör något att få köksredskap då jag älskar att laga mat!
Tack mina älsklingar!

06:49

06:49 i morse registrerade jag mig på mitt första pass på Inpuls.
En krävande men kanske inte så rolig spinning blev det, musiken var väl ingen höjdare ( och ärligt så jag rätt trött) Körde på rätt ordentligt, men kommer ta det lugnt med positionerna ett tag till då varken balans eller styrka är i ordning. Konditionen verkar dock inte vara helt väck.

20 minuter på löpbandet blev det sen.

På vägen ut mötte jag Lisbeth så vi passade på att boka ett pass på tisdag till veckan, nu jävlar nu kör vi!

Funderar på att (om ni inte är lätt skrämda) köra en fotoserie från början till slut under resans gång. Är det något ni vill vara med om eller ska jag köra dom inläggen privata?

13 mars 2011

Dagens äventyr

Dagen började lugnt och på eftermiddagen så åkte vi och hälsade på Katta och Ronny. Mycket trevligt och mysigt att få umgås lite, var så länge sen vi sågs. Kring 17 åkte vi mot Luleå igen för att fara och handla men det blev lite fördröjt så det på andra sidan av mitträcket tvärs över på vägen så körde en bilist in i mitträcket. Stackars var väldigt chockad och bilen i väldigt dåligt skick men han verkade ha klarat sig bra i övrigt.

Våran bil klarade sig utan (som vi sett) skador trots det regn av bildelar som föll över oss.
Hann tänka mycket medan jag sprang mot bilen, men när killen klev ur så kändes det mycket bättre. Att folk däremot inte kan respektera eller uppmärksammar varningsblinkers eller varningstrianglar är illa. Vi hade tänkt stanna tills polis och bärgare kom men vågade inte då det både höll på att smälla i den redan krockade bilen och vi våran parkerade bil på andra sidan mitträcket. Så tänk på det, även om du inte tror att olyckor kan hända dig i halt väglag så kan det hända andra och att vara rädd om andra på vägarna. Det finns fler efter vägarna än du själv!

Mitträcke är den bästa uppfinningen som finns, utan det hade även våran bil varit mycket illa tilltuktad och vi troligtvis också.

Nu ska jag sova! God natt!

Titta titti mamma!

Ludvig älskar verkligen sitt rum, hitills har han upptäckt fåglarna och vovven, ska bli kul att se då han märker musen, kaninen, katten och igelkotten :) Han tittar efter väggarna och ropar titta titti! (Titta pippi).
I natt har han sovit själv i sitt rum för första gången (natten till igår sov mormor och morfar på bäddsoffan) Det gick jättebra, han vaknade kring 5 och ville ha välling och somnade sedan om till 6:30 och sen myste vi nere i vårat sov rum i en timme. Vad som händer idag vet jag inte riktigt, planen var att åka på en skotertur, men det snöar och är grått och trist så det blir nog inte av.

Ha en fin dag kära vänner!

12 mars 2011

Solig rolig dag

Morgonen började med en tur till Biltema, eller rättare sagt parkeringen för att se på Alterundans start. Mamma och Pappa åkte med våfflan och många andra kändisar träffade. Det var en fin förmiddag.

Vi åt lunch på max och sen åkte vi vidare mot Boden och tittade in på Pingst kyrkans second hand, massor av grejer men VÄLDIGT mycket skräp. Hittade en vagga åt Ludvigs gudmor (eller rättare sagt kusin) och sen åkte vi till Björkskatan och hälsade på Danne och Marina.

Det har varit en fantastik dag och nu väntar en mysig kväll i soffan!

11 mars 2011

Nyttig dag!

Dagen började med ett möte på Inpuls, nu jäklar är det dags!
Sen sprang jag in på Intersport och handlade lite nya träningskläder och började fundera på hur jag ska lägga upp det här. Första och andra veckan är givetvis tunga veckor o skolan så jag har tänkt köra två korta gruppass.

Första veckans träningschema:
Måndag: 07:00 Spinning45
Tisdag: ----
Onsdag:----
Torsdag: (planerad bokning) 15:30 Func Move45
Fredag: ----

Någon som provat på AfroPowerDance? Tyckte det lät riktigt jäkla kul, men det är ju bara kvällspass :(

Någon blev glad idag


Väldigt glad :)