31 januari 2011

Födelsedagen!

Den här helgen har varit helt fantastisk, fylld av nära och kära. En riktig mys-helg!

Rockabilly lördag

27 januari 2011

Trumpetfanfar!


Tror inte att jag behöver förklara bilden :D

Rosa skimmer eller mörka moln.

Föräldraledighet beskrivs ofta som en underbar tid, man talar om bebistiden som den bästa underbaraste tiden och det är inte okej att tycka annars. Man förväntas ska älska att vara hemma med sitt spädbarn, man förväntas älska att offra sig själv för det lilla barnet i alla situationer och perspektiv. Man förväntas tycka att det var den bästa tiden och att man ska sakna den då barnet blivit större.

Jag känner inte så. För mig passade det inte alls att vara föräldraledig, jag trivdes inte, jag kunde inte njuta och framför allt så funkade det inte för mig att vara "mamma" på det sättet som det krävde att vara ensam hemma med ett spädbarn.
Det innebär inte att jag inte älskar mitt barn och skulle göra allt för honom, det gör mig inte till en sämre mamma. Men det gör att jag hamnar i den roll som fäder förväntas ta. Och det märks tydligt att det inte är acceptabelt som mamma att inte vilja vara föräldraledig eller VAB:a i mängder. Men det är fullt normalt att pappan inte vill.

Hur känner du när du hör en mamma säga att hon inte vill vara föräldraledig med sitt barn? Jag har fått kastat förklaringar om förlossningsdepression, anknytningsproblem på mig då jag pratat om det. Det måste ju innebära att alla pappor som väljer att inte vara hemma dom 8 första månaderna också lider av förlossningsdepression och anknytningsproblem? Eller?

Eller är det bara genuskodningen?

26 januari 2011

PANIK. Det blir dyrt.

Har ni sett Me&I kollektionen för våren. Fan det blir dyrt det här.

Once upon a time...


Idag har många tankar väckts kring synen på en själv som tonåring, som barn.
Man kan välja att tänka, hu så hemskt, var jag tillsammans med han, gjorde jag det? Hur fan såg jag ut och gud så pinsamt.
Eller så väljer man att tänka, tänk vilken fantastisk tid, vad roligt vi hade, vi vänner umgicks nästan varenda dag, vi delade glädje och sorg, skvallrade och växte upp ihop. Vi utvecklades åt olika håll, skapade ny intressen, växte ifrån varandra och började bli dom individer vi är idag.
Hade vi inte varit dom vi var för 10 år sedan, så kunde vi ju inte ha blivit dom vi är idag.
För även om vi idag inte känner igen oss i dem vi var då, så är det ju ändå jag som var den personen. Jag var Sofia Lundström 15 år gammal, jag körde Yamaha DT, satt vid elden med mina vänner, snuskskämtade om allt från falukorvar till mashmellows. Min pojkvän hette Daniel, jag lyssnade på hårdrock och spelade doom, blood och diablo. Mina vänner var mitt allt och det är en av de mest fantasiska tiderna i mitt liv.

Även om du inte är den personen du var för 10 år sen idag, varför ska det kännas jobbigt? Varför är historia så känsligt? Tänk istället så här, vilket fantastiskt liv jag haft, titta på vännerna runtom på bilder och minnen. Vem var jag då och hur har jag förändrat mitt liv?

Åh, jag blir så jäkla nostalgisk, dags på återträff snart? *snyft*

Gha!

Tekniktröga människor ska gå en datakurs innan dom väljer att läsa på distans! Jag blir så less!
Samma sak med dom som jobbar heltid, räkna inte med att dina gruppkamrater vill plugga på natten och helgen, lägg ditt schema så du faktiskt kan plugga "normalt" nån dag och diskutera det med dina studiekamrater. Det kanske funkar för dig, men resten då, ett grupparbete är ett grupparbete. Fan jag gillar inte det här med gemensam inlämning.

Nej idag är inte en bra dag studiemässigt, jag blir så JÄVLA less.

25 januari 2011

Kvällen i bilder


Rider på vågen...

... av medgång.

Godkänt på tentan
Ansökt om CSN
Fått all kurslitteratur
Mailat på en bäddsoffa till Ludvigs rum
Fått leveransbesked om mina glasögon.

Perfekt!

Sovrummet!

Igår åkte hela familjen till Beijer efter jobb och skola för att beställa lite till sovrummet i källaren, platonmatta, skarvtejp och lite annat smått och gott. Vi kollade även upp om den silikatfärg vi målat i resten av källaren går bryta i den nyans som jag vill ha och jippi! Det gick den.

Så nu är vi ännu mer på gång och jag är supertaggad! Nu söker jag bara en passande, bekväm och billig bäddsoffa till Ludvigs rum så jag kan göra mig av med det stora men bekväma (ursäkta)aset i källaren :D

Jag och Li ska även se om vi ska byta ihop lite Stringdelar så vi kanske båda får ihop det vi vill ha. Jippi!

Så där ja!

I morse fick vi resultaten från juridik och informatik tentan och det gick superbra! Så nöjd är jag med mina 19 poäng av 30.

Detta innebär inte bara att jag fått en kurs godkänd utan att jag nu kan ansöka om studiemedel för vårterminen. Efter allt tjorv med lagförstärkningen så känns det bra att få skicka ett virtuellt "fuck you". Då dom tidigare beslutat att om man inte har godkänd anledning (typ dösfall osv) så får man inte sakna poäng från tidigare kurser.

Min ansökan nu bevisar i alla fall det jag i många och långa både telefonsamtal, brev, mail och överklaganden berättat för dem och nu får vi se om dom beviljar mig studiemedel även bakåt i tiden för de kurser jag redan avklarat.

Det här ska bli intressant att se.

24 januari 2011

Nu jädrar!

I lördags var vi och handlade golvet till sovrummet i källaren, ska få tummen ur och åka till Beijer och köpa färgen någon dag också, då är iaf det fixat. Sen är det "bara" för Petter att få gjort det han vill göra, dvs, el avlopp och innertak (egentligen inte så viktigt för mig som bara vill få ett eget sovrum).

Känner mig jättepeppad, har typ allt klart till både vårat och Ludvigs sovrum. Så när väl allt är klart så är det bara att möblera, sätta upp gardiner och montera ihop garderoben i källaren. Fantastiskt!

23 januari 2011

Välkommen till världen

Idag var vi och snusade på lillbebis, Peter och Marianne fick den 18de en liten kille.
Massor av hår och plutteliten, och otroligt söt!

Solsidan...

Men alltså HALLÅ! Jag fattar inte hur man kan följa detta program vecka efter vecka efter vecka, jag står knappt ut 30 minuter. Och alla verkar älska det... Finns det ingen mer än jag som tycker att det är skräp?!

Vi rullade mot...

På lördags morgonen rullade Li, Maria och jag mot Öjebyn för lite loppisletande och fyndande, vilka fantastiska loppisar det fanns där! Vi gjorde alla lite olika fynd under dagen, Maria köpte en vacker spegel och örhängen, Li köpte två fina teakskålar och flera fina glasskålar. Jag köpte en plåtburk, en sjukvårdsväska, ett rådjur, tre grytlappar i pastellfärger och en målad briojärnväg. En helt fantastisk dag både när det gällde sällskap och fynd! Tack tjejer!

22 januari 2011

Arton månader.


Idag är det 18 månader sen Ludvig föddes och i fredags var vi på BVC för kontroll.
Sprutan gick jättebra, men inget annat var speciellt intressant att genomföra, eller vara medgörlig under.
Ludvig väger just nu 10,4 kg och är 83 cm lång
Han springer, klättrar, hoppar, dansar, går, kryper, snurrar och busar sig fram genom dagarna.
Ord sprutar det ur honom och han har en enorm nyfikenhet kring talet och ord.
Katt - tisse, maoo
Hund -Ovve, off off
Mamma - Mamma
Pappa - Pappa, Tette
Sko - Koo
Hanske - Hante
Tutte - Tutte
Sova - Ova
Äta - Äta
Mat - Maaa
Dricka - Icka
Häst - Häää
Gris - Gis
Fågel - Titti (pip pip)
Mus - Titti (pip pip)
Varm - Vaaam
Kallt - Kaal
Bil (och alla andra fordon utom traktor) - Brrr
Traktor - Tattooo, brrr
Bada - Bata
Hej - Hej
Hej då - Hejå, Hej då
Sitta - Titta
Titta - Titta
Där - Dää
Här - Hää
Anna - Anna
Tyra - Tyja
Ella - Eellaaa
Läsa - Läta
Bok - Boo
Ja, Nej, Aj, Oj

Nu har jag hjärnsläpp, men det är vad jag kan komma på just nu.

20 januari 2011

Lilla modellen.


Ludvig är med och tävlar i vi föräldrars omslagstävling.
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.
Idag har varit en bra dag, började med att rätta lite uppgifter, veckans andra uppgifter var redan klara. Till lunch burnade jag och Ida in till stan och jag spran till Polarn och Pyret för att handla nya överdragsbyxor för våren/hösten. Gick därifrån med en mössa, en keps, två par sockar och givetvis ett par otroligt läckra överdragsbyxor i färgen orange. Lägger in en bild senare. Tog en kaffe med Frida och snackade lite skit på mat&prat. Sen åkte vi till svärmor och åt middag och tog det lugnt, Ludvig busade och lekte, serverade kaffe och duschade mamma och sig själv med ett vattenglas. Nu njuter vi av antikrundan sittandes i soffan hemma :)

Grinolle

Ibland kan man inte låta bli att skratta. Som alltid så sitter vi i biblioteket och jobbar, man får mer gjort här än hemma och det finns all litteratur och man kan utbyta tankar i vissa frågor och uppgifter.

Då och då stöter man på en grinolle, någon som faktiskt glömt bort (eller missat) att vi går på universitetet och att på universitetsbiblioteket så funkar det inte som på ett "vanligt". Dvs söker man tystnad så får man söka sig till dom tysta avdelningarna eller boka ett grupp/studierum.

Nu har vi fått många nya studenter på skolan då det är ny termin och idag satte det sig en kille mittemot oss med dator, block, penna och miniräknare. Ida och jag pratar om våran nuvarande uppgift och runt om oss surras det också friskt. Killen blir tillslut riktigt sur, SLITER ut datorsladden, kastar ner alla sina saker i väskan och stampar iväg. Såg honom följa dela raden av studieplatser och säkert tänkte han "men va fan, är det inte tyst någonstanns?!!!"

Kunde verkligen inte låta bli att skratta, men jag tycker samtidigt synd om dom människor som behöver tystnad, men inte kan acceptera att då får man söka sig till dom ställen där det ska vara tyst.

Januariljus




Vilken underbar tid vi går till mötes, ljus i alla möjliga färger som reflekteras i det vita mjuka täcket. Kontraster i mängder och fototillfällen lika så. Ska leta fram mitt stativ i källaren någon dag (inte för att jag kommer orka släpa det med mig någonsin, men bara för att).

19 januari 2011

Onsdag.

Idag tog jag och Ludvig ledigt från skolan och sov länge (7:30).
Vi åt frukost, lekte, vek tvätt, ritade, lekte lite till, duschade länge, myste i soffan, och lagade mat.


Efter att Ludvig sovit så gick vi till byahuset och fikade med Anna, Tyra och Ella.
Då vi fikat och myst tog jag Ludvig och Tyra på boben och så gick vi hem till dem.
Där fortsatte mys och bus, Tyra och Ludvig lekte bland annat tåg.


I morgon blir det skola för både mor och son, sen middag hos svärmor och på fredag BVC, stadsbesök och 2 års kalas.

18 januari 2011

Liberoklubben!

Fanatisk! Eller bara galen helt enkelt?? Har inte varit brydd om Liberopoängen tidigare för det har aldrig funnits nått jag velat ha... Tills nu, en suuuuper fin pyjamas lockar.

Givetvis så har jag inte nog med poäng, har snikat koder av Ida, av Johanna och Frida. Men än saknas det poäng. Skit. Nåja, några dagar kvar. Vi ser ju om vi hinner, annars får jag beställa nått annat. :)

17 januari 2011

String!

Som ni alla vet så planerar jag både vårat sovrum och Ludvigs sovrum för fullt. Och ni vet ju alla vad jag älskar... TEAK. (Och string) Och därför gör jag detta inlägg.


Jag söker nämligen en gavel till en stringhylla strl 20cm (dvs pocket storlek) Normalstor är 30.
Söker även hyllor i samma storlek. Men hittar jag inte det så är jag nöjd med en stor gavel till.
Jag har massor av delar till stringhyllor i varierande skick. Bland annat 4 hyllplan i olika skick. En stor svart gavel och en tidningshylla i samma storlek (30 cm).




Bästa Tigher

Låt mig presentera Ludvigs just nu bästa kompis Tigher (det är dock inte ömsesidigt)
Igår var vi på Toys r' Us och Ludvig plockade upp en mjukis-katt tidigt i affären
Tije, Maauuu, Tisse gick han sen genom hela affären och pratade, när jag sen frågade
om vi skulle köpa kisse så gick han och la tillbaka den. Så vi håller oss till en kisse i
hemmet. Något som säkert Oliver är väldigt nöjd med :)

Fantastiska vänner och fantastiskt liv!

Ibland sätter man sig ner och funderar över sitt liv. Något som sticker ut i mitt liv är mina få men fantastiska vänner! Vi kanske inte umgås ofta, pratar ofta eller har mycket gemensamt, men ni är mina fantastiska vänner!

Om det så gäller bajsblöjor, fester, tentor, karlar, träning, barnuppfostran, politik, moral och etik, filmer, musik, snöskottning och allt annat som livet innehåller så är ni dem jag vill öppna mitt hjärta för.

Ni vet vilka ni är, nära eller långt borta. Ni finns alltid i mitt hjärta! <3

13 januari 2011

- Vi Föräldrar

Ett busmonster på vi föräldrars augusti-omslag?

- Vi Föräldrar

12 januari 2011

Brillor!

Igår och idag gick jag omkring och provade mina bågar och mina absoluta favoriter är nr 1 & 2.
Dom rosa är fantastiska vitaminklickar och dom plommonfärgade är otroligt fina i färgen och den ljusa randen är lite extra rolig.

Så nu ska jag bara kolla synen, och skicka in bågarna och receptet. Fantastiskt!

11 januari 2011

Nå vad tror ni?

Vad tror ni? Vilka brillor ska jag välja? Måste skicka tillbaka dem på torsdag senast!

9 januari 2011

Pesto-kyckling & Ris

Världens bästa kyckling enligt den här familjen är just Pesto-kyckling och Ris.

Du behöver detta till 5 portioner

4 kycklingfiléer
ca 400 gram Pesto
2 dl creme fraische/ grädde/ havregrädde/youghurt el dyl.
5 portioner ris

Tina kycklingen, skär i ganska stora bitar typ 6 bitar av varje filé.
Lägg dem i en ungsform, täck med peston.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter/till kycklingen är klar
Häll på grädden och låt koka upp.
Servera med råkostsallad eller annan grövre sallad och ris

Sunday

Hej världen!

Igår var en underbar dag, lilla familjen åkte på lite äventyr, kikade på lite second hand, gjorde som ingen några stora fynd, men en liten hängare med tre krokar i teak blev det.
Sen åkte vi till storheden och tittade på golv till sovrummet, så nu är vi på väg! Känns mycket bra! Vi åkte och handlade på Willys och sen åkte vi vidare hem.

På kvällen sparkade jag iväg till Li för en riktigt mysig tjejfest, med massor av godsaker, kladdkaka, chips, godis ja jösses vad mycket gott! Många skratt och mycket prat blev det och strax efter 2 i natt ramlade jag i säng här hemma med ett leende på läpparna.

Just nu sitter jag och pluggar inför tentan på tisdag, känns som att inget fastnar, men det löser sig säkert. Nått måste jag ju ha lärt mig under kursens gång även om det inte känns så just nu direkt.

Vad har ni gjort i helgen?

7 januari 2011

Trött och hungrig

Dagens kaos blev verkligen inte bra för mig, är super trött och hungrig. Men egentligen är jag nog inte det, bara man kropp som "känner så" för jag har sovit bra och ätit bra. Men men.


Sitter med mina journaler, ska snart skicka in dem - Känns riktigt bra.


Funderar på det här med frisyrer, är väldigt sugen på att förändra min (surprise) Ni som känner mig vet ju att en frisyr aldrig håller längre än 6 månader på mitt huvud för jag blir less.

Min tanke nu är kort och mörkt, vet att jag om några månader ångrar mig fruktansvärt då det tar evigheter att spara ut, men samtidigt så är det kul med kort så länge det varar.


Vad tror ni? Kort och mörkt? Kanske lite mörkare än på bilden. Det här funderar jag på...

Så här ska en daag börja!

Riiiiiiiiiing Riiiiiiiiing Riiiiiiiing Riiiiiiing
(ilsken telefonsignal)
Tanken Vem fan ringer den här tiden?!!! Ingen av oss svarar, till slut ser vi klockan på garderoben. 07:25 PANIK.
Väcka Ludvig, skynda med frukosten, packa ihop grejerna, komma ihåg skolböckerna, matlådor, ut med djuren. Skynda Skynda Skynda.
Klockan 8:10ish svängde vi in på förskolan, skynda in med Ludvig, Skynda att säga Hejdå! Skynda till bilen, Skynda till skolan, Skynda Skynda Skynda, vilket fruktansvärt fult ord.
God morgon världen iaf! Jag skriver igen då jag vaknat.

6 januari 2011

Efterlysning!

Söker en stringavel i svart, 75x20, skicket spelar ingen större roll. Betalar gärna eller byter. Har en stringavel som är 30 djup samt en tidningshylla. Tror även jag har nått hyllplan.

Hittar ni nått, vet ni någon som har, har ni i källaren - tveka inte med att höra av er jag söker med ljus och lykta. Vill helst inte ha en ny då alla dom andra 4 är gamla. :)

Lugn och skön dag

Låg och drog oss länge i sängen sen gick vi till farmen där Putte höll på att lägga golv. Ludvig lekte och härjade, vi tittade på gamla vykort, skolgrejer och BVC-papper från det Petter var liten. Kul att se lite av hans grejer.
Fredrik målade taket i vardagsrummet och resten började flytta lite möbler.

Sen kom Putte på middag och lite senare anlände Micke på kaffe. Nu sitter jag i soffan och lyssnar på grabbarna som stökar och hunden och barnets snarkningar. <3

5 januari 2011

Brillzilla


Just det Brillzilla (inte Bridezilla). Beställde just hem 6 par provbågar för påseende.
Ska bli spännande att se om jag blir nöjd med dem, har nämligen aldrig beställt via nätet tidigare. Om någon av dem passar ska det enligt företaget bara vara att gå till en optiker och få ett recept som man sedan skickar in. Låter enkelt och bra :)

Någon som gjort på detta sätt?

Down in the basement

Här kommer ett litet kollage av bilder som jag sparat
som inspiration till sovrummet i källaren.

Onsdagmorgon

God morgon världen! Här hemma råder lugnet, karln är på jobbet, jag sitter vid datorn och resten av familjen sover. Fantastiskt!

Idag är Ludvig och jag hemma, han var så trött i morse (men dock frisk) så det kändes väldigt onödigt att han skulle åka till dagis för att sen bli hämtad då Petter slutar efter lunch någon gång.
Så vi pyser på hemma, vad ska ni göra idag?

4 januari 2011

Älskade Anna!

Åh, så jag älskar min Anna, kan inte få nog av henne.


Så om någon har mer av henne så får ni gärna dela med er.
För Grön Anna är något jag verkligen älskar.
Hittills har jag 12 tallrikar och 5 assietter
Två serveringsfat i olika storlekar.

3 januari 2011

Julov i Västerbotten

Hemma i Västerbotten badade vi på Edda-hallen, har inte varit där sedan dom byggde om och det var en mycket trevlig upplevelse. En besvikelse var det dock att dom inte hade flythjäpmedel för barn under 15 kg. Inga armflytisar, inga flytvästar, INGET. Så vi fick köpa armflytisar i rätt storlek. Ludvig hade även myskväll i badrummet, för vad är väl en tv om man jämför med en tvättmaskin?

Ludvig lagar mat

Så här ser det ut då Ludvig fixar käket, det blir hemmagjorda pommes, chili och persiljemarinerad stek till varmrätt. Fisk och skaldjursfyllda avokados med vitlöksbröd och aioli. Och till efterätt cheesecake och exotisk fruktsallad.

Jul 2010

Julen spenderades i Kåge hos mina älskade föräldrar med min syster och hennes familj samt min älskade mormor. Dagen började med mysig lunch, sen åkte jag och Petter en vända till solbacken och var barnfria, hämtade mormor och så började själva aftonen.

Vi myste med barnen framför Kalle, delade ut julklappar och åt ett underbart julbord som mamma hade fixat. När alla barn sov så spelade vi vuxna sällskapspel och pratade hela kvällen.

Vilken underbar jul!