29 december 2010

Snart vardag!

Vardagen närmar sig med stormsteg och det känns tråkigt.
Tenta-plugg, förskola och jobb. På måndag är det dags, hoppas alla klockor stannar i morgon så det aldrig blir måndag :)

28 december 2010

Min älskling är tillbaka

Min dator är tillbaka! Och den funkar!

En kille ringde från lastbilstationen och berättade att han inte hittade till oss, då var vi just på väg mot bensbyn och vilken slump han stod i Bensbyn och var vilse stackarn, så jag fick min datorn i handen och så åkte vi hem och han behövde inte villa sig ut på Brändön och leta efter våran gata utan skylt.

Nu blir det snart som vanligt med blogginlägg och bilder :)

22 december 2010

God jul!

Klicka här för att komma till julkortet!

God Jul och Gott nytt år!
Från oss alla till er alla!

Tyst och stilla...

Njuter av lugnet här hemma. Ludvig och djuren sover.
Jag ser små saker som behöver göras men känner, det kan vi ta sen.
Njuter av det som är "klart".

Lilla listan för idag och i morgon:
Plocka undan här hemma
Packa väskan
Packa julklapparna
Packa hundmat
Hälsa på Catti
Lämna julklapparna

Känns helt klart överkomligt att hinna med, packar allt i dag så i morgon ska vi bara stoppa allt i bilen, hälsa på Catti och sen ska vi lämna alla julklappar. Sen är det jul på riktigt!

20 december 2010

Medvind!

Även om skolan tar kopiöst mycket tid så går det jävligt bra!
VG på förra kursen, har fått igen två uppgifter på juridik-kursen och båda vad godkända, en fick jag tom lite beröm på. Det känns bra när man lägger ner hjärta och själ på studierna, 40 timmar per vecka är ingenting, sitter varje dag och ibland blir det helgplugg ochkså. Men det ger resultat och det gör mig överlycklig! <3

Ska jag falla, ja då ska det finnas tid att falla fritt...

Hej kära vänner och god jul!

Så här inför dessa vackra högtidsdagar vill jag skriva ett inlägg om varför så många mår så dåligt under julen. Vi människor har en tendens till att stressa över saker som i det stora hela faktiskt inte är viktigt. Vi stressar över julklappar, julmat , julpynt och julgran. Men även över ekonomi, tid och känslor. Vi stressar över att vi har mer att göra än vi vill på jobbet och att barnen behöver vara mer på förskolan än vi önskar, eller helt enkelt inte en ekonomi som tillåter en längre ledighet. Över vikt och mat, över träning och inte träning, över tid och rum helt enkelt. Vi stressar över kärlek och över ensamhet, över gammalt groll och framtiden. Vi fastnar i det gamla istället för att glömma och gå vidare. Vi skadar varandra mer än vi behöver. Vi stressar och stressade.

Så där av min titel "Ska jag falla, ja då ska det finnas tid att falla fritt". För så är det, vi stressar och gormar och håller på, vi skadar vårat tankesätt och våran vardag, vi skadar oss själva. För inom oss så finns den där meningen i olika former. Man ger sig själv inte tid till att inte hinna med, vara glad eller ledsen eller bara vara.

Om vi människor tillät oss själva att falla, bara vara och strunta i allt sådant som egentligen inte spelar någon roll i det stora hela så skulle vi nog må betydligt bättre. Om vi lärde oss glömma det som gör ont inom oss och förlät dem som gjort oss illa och fokuserade på det liv vi lever i dag, och den framtid vi önskar.

Så om det bara handlar om en timme, släpp allt. Lägg dig ner, sätt dig, gå på en promenad, slå på favoritskivan, läs älsklingboken, frossa i godis, spring en mil, ring älsklingen/mamma och berätta dina innersta känslor, be om ursäkt till någon du sårat, sov, hälsa på en vän. Släpp stressen och gör precis det där som du vill göra.

God jul älskade vänner!

18 december 2010

Sötaste tofflorna


Bild hittad på google.

Vill bara tipsa om dom söta tofflorna (99kr) jag hittade på hemtex idag, är du desstom klubbmedlem så får du 50 kr rabatt på dem just nu.

16 december 2010

Tyst och tungt

Just nu är det tyst och tungt inom mig. Tycker inte om känslan men den är nödvändig, man måste sörja och man måste göra det ordentligt. För några dagar sen somnade en barndomsväns storasyster in, det var något jag var berädd på, men ändå tog det mig helt på sängen. Även om vi inte setts på många år och jag har tappat kontakt med familjen så gråter jag i tid och otid känns det som. Det går inte förklara, det är så hemskt, jag hatar döden även om den är befriande.

Over and out, det är tyst och tungt idag och det ska det få vara.

15 december 2010

Oh, it's dead for sure...

Lämnade min dator på OC för att dom skulle få försöka tömma hårdisken, killen jag pratade med i telefonen lät så där tvärsäker och käck. Killen på verkstaden lär däremot lika tvivlandes om jag och ack så rätt vi hade. Det gick inget att göra, den är helt förstörd.

Nu ska datorn få åka ner till Växjö och återkommer till mig efter nyår i betydligt bättre skick.

14 december 2010

Barbie vs. Star Wars?

Ibland då jag läser tidningar får jag ont i magen. Idag var en sån dag. På aftonbladet berättar man om en sjuåring som blivit retad för en Yoda-vattenflaska. Problemet var att hon var tjej, no more no less, tjejer ska ha tjej-vattenflaskor. Vattenflaskor med Yoda på, det är för pojkar.

Katie fick bra stöd, men många barn får inte det. Vad kan vi som föräldrar göra för att förebygga att våra barn behandlar andra barn som Katie blev behandlad? Jo något så grundläggande som att alla är unika och alla gillar olika saker inte för att man är flicka eller pojke, utan för att man ät olika personer.

Läs om Katies historia här : http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8264561.ab

10 december 2010

It's FRIDAY

God morgon världen!
Här på bloggen känns det lugnt, dåligt om inlägg och om kommentarer, dåligt om läsare.
Kan det bero på att det är december och att dom flesta (även jag) har tankarna på annat håll? Skolan tar mycket tid, juridiken är intressant, men inget som verkligen ligger mig varmt om hjärtat, ett intressant och nödvändigt ont. Men glad är jag över att jag inte läser mer juridik än vad jag gör. Har just lyssnat på två föreläsningar om offentlighet och sekretess, och det var inte mycket som fastnade.

Men snart är det helg och 14 dagar kvar till julafton, alla klappar är köpta, ledighet är sökt från dagís och jobb, jag kommer tyvärr inte undan att vi har tenta ganska direkt efter jul tyvärr, så jag måste plugga.

Senare idag kommer ett inlägg om mina absoluta favorit grejer hemma, böckerna. Tyvärr inte böcker jag läser, utan dem jag tycker om att titta på.

Tack för igår kära vänner förresten, det blev en mysig glögg och me&I kväll!

8 december 2010

Julen

Inför julen är det många som stressar, som känner press, som har förväntningar och krav på sig och andra. Många känner stress över julklappar och julmat, över att umgås med släkt som man inte gärna vill umgås med. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på dessa personer och tänker på den tur jag har.

Julen har alltid varit en familjehögtid för mig, en vacker ljus och underbar högtid, kanske lite stress här och var, men en hjärtlig stress att vilja hinna göra saker.
Jag känner ingen stress över klappar, jag ger till den jag vill ge och jag ger den det jag vill ge. Det är tanken som räknas och glädjen i givandet och mottagandet.

Klappar, gran, familj eller ensam, det viktigaste är att göra det val som passar dig.
Jag väljer att fira med familjen, köpa julklappar, äta julmat, titta på Kalle, ge klappar, mysa vid granen och njuta.
Tänk på dem som inget kan välja på grund av olika anledningar, du som kan välja, gör det med hjärtat.

Min drömjul är en jul där alla är tillsammans, där man inte delas upp på olika ställen, utan är tillsammans i stök och bök, glögg och skinka. Less is not more när det gäller min drömjul.

7 december 2010

Min nya bästa vän!

För ett tag sedan var jag på min årliga astma-koll, något som jag ser som mycket viktigt att gå på, inte bara för min astma utan för att få en överblick över min egen hälsa.

Så här går mitt årliga besök till;
Lungfunktionstest hos sköterska, samtal om hur jag upplever min astma.
Utvärdering och hälsogenomgång hos läkare.
Här talar vi mycket om vad jag gör för att underlätta för mig själv, medicinering, städning(kanske inte min starkaste sida), husdjur (hrmf) och liknande.

Årets resultat resulterade i att jag byter långtidsverkande medicin för att se om vi kan få bättre resultat på lägre dos då min tidigare medicin innehåller stora mängder kortison.

Sen så fick jag även en PEF-mätare, en topflödesmätare, för att enklare ha koll på astman.

Den fungerar så att den mäter luftflödet och därmed går det avgöra hur dagsläget är.


Går du på årliga läkarkontroller?

Detaljer

Jag förälskar mig i saker, därför vårat hus kan upplevas som plottrigt.
Jag förälskar mig i en lampa, en bok, en porslinsfigur, en talva, en ljusstake, en docka, en bil, en kudde, en filt, ja jag förälskar mig i materiella ting.

Klister är inte kul!

Ludvig gillar inte klister, det är inte roligt. Men julpyssel däremot, det är roligt!
Ludvig pysslade med klisterstjärnor, många Maammmaaa och mycket viftande på lilla handen där någon klistrig stjärna fastnat blev det, men också två jättefina ljusstakar som han nu har i sitt fina lilla kök.

Storhandling!

I går hämtade vi Ludvig på fsk och susade vidare mot var sin destination, Petter till doktor Göran och jag och Ludvig till Willys. Storhandling!
När inköpslistan täcker ett helt A4 så känner i alla fall jag en enorm inre stress, det blir dyrt, det tar tid och allt ska packas i påsar för att 20 minuter senare packas upp.

Men det bästa är när allt är inpackat i kyl, frys och skafferi och man känner sig så nöjd.
Det är därför jag storhandlar, för att ha allting hemma samtidigt och för att känna mig så där nöjd. Allt hela kalaset gick på 1700 kronor är tråkigare, men jag vet att vi sparar otroligt mycket på att handla på Willys till skillnad från att handla på Ica Maxi, Coop och Kvantum.
Våra handlingskostnader för 2 vuxna och ett blöjbarn går på ca 3000 kr i månaden och det känns väldigt lagomt.

Vad tycker ni om storhandling? Storhandlar ni?

6 december 2010

(o)organisation!

Just nu är det rörigt, upp-å-ner, bak-å-fram, ut-å-in.
Känns som att jag inte har koll på nått och därför ser att ut så också.
Ingen koll på lånetider, ingen koll på Ludvigs dagis grejer, ingen koll hemma.
RÖRA!
Tack o lov så måste jag styra upp allt i veckan, plugg, hem och allt sånt!
Måndag - Skriva klart dom första två juridik uppgifterna,
grupparbete, handla, skriva klart kompleteringen!
Tisdag - Skriva klart tredje juridik uppgiften och baka!
Onsdag - Skriva klart sisa juridik uppgiften,
baka, ev glöggkväll i harmonistugan!
Torsdag - Luciafirande på Ludvigs dagis, mamma och
Linda kommer, fixa iordning för myskvällen hos
oss med Me&I visning, lussebullar, glögg och levande ljus.
Fredag - Påbörja nästa kurs!
Lördag - Hm, ja vad ska man göra då?
Söndag - Kära arbetskamraterna kommer på middag!

3 december 2010

Glitter, mässing och teak.

Fick en underbar adventsljusstake av min käre svärfar härom dagen, visserligen inte fungerande, men efter lite kärlek, ny sladd och lite finurliga idéer så står den nu och lyser så vackert i vårt vardagsrumsfönster.


Ljusstaken har Petters farmor ägt och är troligtvis från 60-talet, märket är LUMA och den är i mässing och teak. Ska försöka hitta fina manchetter till den, såna där med träkulor tror jag blir jättefint.

Här kommer lite julpyntsbilder, är inte den som pyntar mycket, men dom riktigt fina och viktiga sakerna får komma upp ur källaren :)

En liten?

Lucia nalkas, men ljus, pepparkakor, glögg och lussebullar, men också med luvor, glitter, strutar, kronor, stjärnor och tärnljus. Funderar lite över genusperspektivet på Lucia, kan låta löjligt, ja tom jag kan känna det, men samtidigt...
Låter vi våra barn välja, eller väljer vi åt dem? Vad lär valet dem?

Ludvig kommer att ha en röd dräkt i år tror jag (om han inte hellre vill ha pepparkaksdressen) , med glitter på huvudet och i midjan, troligtvis någon sjärna i ansiktet och ett tärnljus i handen. Han älskar glitter och är så fin i rött, ljuset var en rolig leksak, men det lär inte hålla så länge :)

Lussekattsbak!

För några kvällar sen bakade vi lussekatter, många blev det. Fina blev dom. Och framförallt otroligt goda! Men till nästa gång ska det vara mer fyllning i dem, och mer saffran!

2 december 2010

Fat med okänd dekor - Rörstrand

Fyndade (tror jag) ett "serverings" fat från Rörstrand på Kupan härom veckan.
Men jag kan inte hitta vad dekoren heter, har nog letat överallt tror jag men kommer ingen vart!



Dekoren är två kvistar, en med blad och en med bär. Mycket enkelt och stilrent.




Min gissning är att det är från mitten - slutet av 1950-talet och jag har för mig att
stämpeln 562 står för det också??




Någon som vet vad serien heter?