30 november 2010

Död...

Ja, min dator är död, D Ö D. Död.

Sitter därför vid våran gamla laptop numer, den är dock inte så snabb och fin så det kommer framöver att vara lite bloggtorka här. Men på ca 14 dagar återkommer jag, förmodligen laddad med många intressanta inlägg.

Till vi ses igen! Ha en underbar vecka!

26 november 2010

Dag 2


Idag får ni ingen bild på mig, fy fan vad jag är slut.
Ont i halsen och trött, ont i kroppen och knoppen.

Blä för förkylningar, men nu kanske jag kan bli riktigt frisk istället?

25 november 2010

Me&I

Hejsan! Tänkte kolla om det finns intresse för att komma på en Me&I- visning och fika här hos mig i början av december, troligtvis en vardagskväll typ 18-19 tiden? Eller om ni har något annat förslag?

Skriv en kommentar här så jag vet, så bokar jag en tid med Jenny då vi fått ihop ett gäng som är intresserat :)

Kupan!

Här kommer delar av den shopping jag gjorde igår, älskar dragdjuren, tror att Ludvig blir glad för dem när han får dem :)

Så slut!

Är otroligt slut efter att ha gjort INGENTING idag, legat i sängen, i soffan, ätit lite, duschat länge. Provade mina nya varuprover från Abahna. Wow! Jag vill definitivt ha mer då dom här flaskorna är slut! Någon som vill skänka mig några hundra förpackningar så jag har för resten av året för dom här produkterna vill jag använda dagligen!


Har nu provat duschcreme, schampoo och body lotion i doften White Grapefruit & May Chang.
Body lotionen är min favorit, drar in snabbt, kladdar inte och känns varken fet eller stramande.

Helt perfekt alltså!

Secondhand

Ligger här i sängen och fryser under både mitt och Petters täcken och tänkte berätta om lite fynd jag gjorde igår då jag sprang in på kupan.

Köpte ett Tomte-set åt Ludvig med heldräkt och luva + ett tärnljus - 25 kronor
Tre barn gafflar - då Ludvig äter bättre med gaffel än sked - 15kronor
En T-shirt med päron på strl 92 - 15 kr
En tröja med tryck i strl 12 mon. - 15 kr
Två julklappar (hemligt)
Två stycken dragdjur i retro stil, troligtvis 60-70 tal. 10 kr/st
Plastskedar med disneymotiv till Ludvigs leksakskök -2kr
4 st hjärtberlocker i silver - 20 kr

Ska lägga upp en bild sen på alla grejer :)

Tredje världskriget.


Det tredje världskriget har brutit ut i min kropp, höstens fisiga förkylningar som aldrig velat gå över utan som bara överlappat varandra har nu vunnit över min kropp - Jag är sjuk.

Idag ska jag ligga i sängen, i soffan och eventuellt bry mig om att ta på mig nått annat än mjukiskläder.


Kanske blir en middag hos svärmor i afton, vi får se. Men innan dess - VILA!

24 november 2010

Fuck jantelagen!

Fy fan vad jag är bra, fy fan vad jag är bra!
VG på hemtentan, 24 poäng av 30.
Slarvfel på 2 av dom saknade poängen där jag inte var nog tydlig med vad jag menade, men VG!

Jävlar i min låda, nu känns det riktigt bra!

Vinter är här...

ja... med allt vad det innebär också tyvärr...
I morse möttes vi av en lapp att det nu går magsjuka på förskolan, dock inte på Luddes avdelning, men det räcker ju att det är i samma hus. FY FAN!
Kan man VAB:a utan att barnet är sjukt? Det vore väldigt bra om det var så för vi pallar inte en magsjuka till i år. Och målet att Ludvig ska nå och helst passera 10 kg innan nästa BVC-koll lär ju gå åt skogen.


BLÄ!



BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ!

23 november 2010

Grått.

Ibland känns saker och ting gråa. Tunga och tråkiga.
Idag är en sån dag, tråkiga saker har hänt, saker som gått att undvika, men som egentligen inte ens ska behöva undvikas.

Det här är så tråkigt.

22 november 2010

Ett barn.

Ett barn leker i en lekpark, springer runt med sina vänner, sätter sig sedan ner för att bygga en sandkaka. Sandkakan blir fin, några stenar får dekorera den.
Barnet ropar på Mamma, "kom och gunga mig". Mamma gungar, högt och länge.
Barnet springer därifrån, letar reda på en sandlåde-grävmaskin i närheten och gräver upp en stor hög med sand. "Titta vad jag har gjort". Högst uppe placeras käraste dockan, sandhögen blir en stor och vid kjol. "titta titta" och föräldrarna tittar.
Den kära leken fortsätter i ett klättertorn upp och ner, fram och tillbaka, testa gravitationen och sedan "duns". "Papppaaaaaa"
Stora tårar faller, barnet kippar efter andan, pappa håller nära pussar och blåser där det gör ont.
---

Vem är barnet? Vem sätter reglerna för vem barnet är? Är barnet sitt kön eller sig själv? Begränsar vi dem eller utmanar dem? Vad lär vi dem i leken, vad lär vi dom i bemötandet, vad lär vi dom hemma i de roller vi vuxna tar på oss där? Vad lär dom sig på förskolan?

Ett barn som lär sig vara sig själv behöver inte normer för att vara trygg. Ett barn som är tryggt växer upp tryggt. Låt inte könsrollerna och normerna bestämma hur ditt barn växer upp, vilka sysslor det ska göra hemma, vilka de inte ska göra, hur det ska känna och visa. Låt barnet växa upp, men låt barnet vara sig själv och ingenting mindre. Möjligheter vs. begränsningar?

Älskade unge, låt ingen tala om för dig att du ska vara mindre än dig själv.

Älskade mamma!

Glömde min telefon hemma idag, det är så tråkigt, vill prata med min mamma.
Världens bästa mamma <3

Önskelistor

Sitter och drömmer om julen, fast jag egentligen borde plocka upp juridikboken och läsa...
Tänkte att jag skulle skriva ner en liten önskelista.

Åt Ludvig har vi önskat
Duplo, på dagis leker han väldigt mycket med duplo och det är ju något han kan leka med i många år.
Fisher Price Little People, Ludvig har redan flygplatsen och han älskar den. Att plocka med gubbarna köra runt med bilar, flygplan och helikoptern är riktiga favoriter. Av oss får han garaget, ett zoo och en traktor med vagn.
Köksleksaker, Ludvig älskar att leka i sitt kök jag hoppas det håller i sig.
Färglada kläder, kan man aldrig få för mycket av.
Overall, då han håller på att växa ur sin. Den får han av mormor och morfar
Böcker, böcker, böcker :)

Till oss har vi önskat
Kastruller, då våra börjar vara trötta.
Handukar och stora badlakarn.

21 november 2010

Jul Jul, strålande jul!

För mig är julen verkligen en familje högtid, en tid för att umgås och ta hand om varandra.
God mat och kärleksgåvor i olika former är en liten bonus.

Idag var det julmarknad här i byn, otroligt mysigt och det luktar så otroligt gott.
Vi handlade mjuk-kaka och en lite surprise julklapp åt Ludvig.
Sen blev det fika hemma hos oss med farmor Christina och sen kom Fredrik, Christina och Inger. Mycket mysigt med saffranslängd och kaffe i trevligt sällskap.

Just nu sitter jag och längtar till julen, till Ludvigs tindrande ögon, tindrande ljus, glögg, god mat och lugna dagar med familjen. Julklappar är så mysigt att inhandla, att följa hjärtat och ge något som man verkligen vet kommer att uppskattas.

Ludvigs julklappar är inhandlade och Elenors också.
Har kommit på vad som Petter ska få, har idéerna till resternade paket klara också.

Kalle Anka, glögg, julgran och familjen. Underbart!

18 november 2010

Utvecklingsamtal på förskolan

Kan inte säga att utvecklingsamtalet på förskolan egentligen gav så mycket. Vi vet det viktiga av det som togs upp och det är egentlingen saker som inte går göra så mycket åt utan dom är vad det är.

Däremot tog jag upp en liten grej som jag faktiskt planerat att skriva om länge, dvs bemötandet av barn på förskola och dolda förväntningar.
På Ludvigs förskola är dom flesta pedagoger duktiga och medvetna om faktumet att vi vuxna skapar förväntningar och därmed så lär sig barn att möta förväntningarna.

Till exempel då ett barn kommer till förskolan på morgonen så kan det bli bemött med "Vilka fina kläder du har" eller "Vad glad du är idag". Vilket av altenativen är bättre, att mitt barn får lära sig att om han har fina kläder så får han komplimanger av fröken, eller att fröken blir glad då jag är glad?

Eller då fröken ska starta en lek, "Kom så går vi och leker med bilarna" eller "Kom så går vi och leker" Vad vinner vi på att styra barnet mot en specifik lek, vad läser vi in i leken? Att låta det vi säger styra barnen gör att barnet lär sig vad vi förväntar oss av dem. dvs om vi har en syn på vad vi tycker och vill att barnet ska leka med så blir det vad vi framför.
När vi säger "kom så leker vi med bilarna" så säger vi ju egentligen "jag vill att du ska leka med bilarna".

Det är en genusfråga och att bara säga ordet genus skapar fördomar, många tycker att det är löjligt, inte är väl samhället så ojämt och det vi säger och gör skapar inte skillnader. Det är ju andra som är problemet, andra som är mer omedvetna. Genus är inte löjligt, det är viktigt, det är viktigt idag och det är viktigt för framtiden. Det är viktigt att våra barn vet vilka viktiga förväntningar det finns på dom, så som att man ska vara snäll med andra och lyssnar på vad vuxna säger. Så som ärlighet och känslor, och att dom är viktiga och älskade för att dom är just dom. Det ÄR därför det är viktigt att dom inte lär sig en förlegad syn på vad det innebär att ha en snopp respektive en snippa! Genus är viktigt, även om många inte låtsas om det.

16 november 2010

Award

Fick en mycket fin award från underbara Catti, min första till och med. Med Awarden följer en utmaning om att berätta 7 saker om sig själv som ni läsare troligtvis inte vet.



ett...
... jag tycker inte speciellt mycket om hundar, dom hårar är smuttsiga, luktar... ja, you name it. Hundar är inte min grej.


två...
... i vårat hem är det Petter som sköter det mesta som rör tvätt, städning och tvätt.

tre...
... jag planerar inte att amma nästa barn.

fyra...
... min mamma är min absolut bästa vän, och även om hon ibland helst inte vill höra så kan jag berätta allt för henne.

fem...
... jag far väldigt illa när föräldrar väljer att fostra sina barn i könsstereotypa roller, jag tycker det är ledsamt att kunskapen om genus och att vi faktiskt kan styra över vad våra barn lär sig leka med och hur dom bemöts. Att så många saknar kunskap om att barn lär sig redan från tidig ålder vad dom förväntas leka med och hur, hur dom förväntas vara och vad dom förväntas ha för kläder.

sex...
... Ibland (rätt ofta) gör jag upp stoooooora planer för saker, som det sen inte blir något av.

sju...
... 90 % av allt jag köper till Ludvig och till vårat hem är begagnat.



Awarden skickar jag vidare till följande underbara bloggare: Josefin, Ida, Jenny, Kicki, Karin, Linda och Jonna.



Länka till den ni fått awarden av, kopiera in bilden, berätta sju saker om er själva och skicka vidare till sju andra bloggare.

Förra veckan...

Hela förra veckan var jag och Ludvig på vift, Ludvig var i Kåge hos mormor och morfar och myste medan jag började veckan i Umeå hos Tomas och hade trevliga dagar med mina klasskamrater. På onsdagen åkte även jag upp till Skellefteå och på fredagen kom Petter ner.

På lördagen hölls dop och lilla Elenor döptes i Kåge Kyrka. Här nedan kommer lite bilder från lördagen.

Linda, Marcus och Elenor

Gudmor Maria, familjen Lundström Andersson. På bild nummer två ser vi min älskade Farmor och Faster Gullan.

Ludvig leker och busar med tremeningarna

Presentöppning och bus.

Duplolek med Viktoria och lite bus med mamma.

15 november 2010

6 veckor...

På 6 veckor växer Ludvigs hår massor, luggen hamnar vid ögonbrynen och allt står rätt ut.

Här kommmer en före och efter bild, 15 mm nacke och sidor, 21 mm på huvudet.

10 november 2010

Shop 'til you drop!


Jag brukar sällan fynda då jag stress-springer på stan och absolut inte saker som jag faktiskt behöver. Dagens fynd blev ett set med trosa-BH. En prickig tröja från H&M, ett set med 2 tröjor åt Ludvig, strumpbyxor och lite hår assocearer. Det enda jag inte hittade som jag faktiskt verkligen behöver är ett par jeans. Måste kanske beställa, för jag hittar tyvärr inte det jag söker på någon av affärerna varken i Umeå eller Luleå.

8 november 2010

I björkarnas stad

Det är alltid lika roligt att åka ner till Umeå, även om jag inte ville bo här så älskar jag den här staden på så många sätt.
Det beror mycket på vännerna och själva staden, jag gillar upplägget och närheten till vattnet, somrarnas mys vid älven och fester med älskade vänner.

Idag har jag sprungit en vända på stan, handlat det sista till Elenors dop-present och sen kom Tomas in till stan och åt lunch med mig. Där blev det en tupplur innan jag tog en promenad och köpte ingredienser till min favorit kycklingsallad. Ikväll har vi varit på innebandy och nu är det snart dags för sängen!

Saknar mina pojkar, men det är skönt med lite egentid, det tycker vi nog alla :) Men det känns konstigt att vi är i tre olika städer allihopa. Petter i Luleå, Ludvig i Kåge och jag här i Umeå.

God natt älskade vänner! Vi hörs snart igen!

7 november 2010

En toppen helg!

Fredagen spenderades i kära vänners sällskap, Chrille kom hit och Micke och Maria! Jag älskar spontana besök dom är så hjärtliga! Tack kära vänner!
På lördagen pluggade jag och männen i mitt liv busade på, vi åt lördagsmiddag på macken och tog det lugnt.
Idag kom Putte ut och hälsade på, Petter och han for på ett kort äventyr och sen åt vi lunch tillsammans innan vi packade in oss i bilen och körde mot Haparanda.

I happis blev det många fynd, 5 par skor åkte bland annat med hem i bilen, två par sneakers och ett par kängor åt Petter, ett par sneakers åt mig och ett par stövletter med stilettklack och lite platå ( så här lagom till snön). På ikea spenderade vi ännu mer pengar, framför allt köpte vi grejer till Ludvigs blivande rum, men även sängkläder, blommor och krukor, platspåsar, galgar och lite annat smått och gott. Dagen avslutades med middag på Frasses med Åsa och sedan en till på hennes jobb på Cape East. Känns som att det kan bli en weekend där framöver, vilket härligt ställe!

Det kommer bilder sen! Hur har eran helg varit?

6 november 2010

På resande fot!

Till veckan är jag och Ludvig på resande fot. Tidigt på måndag morgon åker vi från Luleå mot Umeå, i Skellefteå hoppar Ludvig av och möts upp av mormor för en hel vecka ledigt från dagis.
Jag fortsätter mot Umeå för några trevliga dagar med vänner och studier. På onsdag är jag åter i Skellefteå, och där stannar vi till söndag. På fredagafton kommer Petter ner och på lördag ska lilla Elenor döpas.

Det blir ett fullspäckat schema under veckan, hoppas att vi får väldigt snälla skoluppgifter. För jag är såååå trött att jag skulle verkligen behöva vila och återhämta mig efter den senaste månaden!

Jag önskar att jag kunde säga att jag tyckte att skolan var skitenkel, det är den inte. Men väldigt intressant. Nu ska jag återgå till min tenta!

Love you all!

4 november 2010

En liten morot...

Igår kväll var hjärnan tung, skolan tar så mycket kraft. Önskar att man fick en paus någon gång, det skulle verkligen behövas just nu. Men det är bara att tuffa på om man ska komma fram! :)
Fast det är ju roligt iaf.
Nåja, åter till ämnet, jag gjorde morötter i filt, blev riktigt nöjd med dem, ska pilla ihop några fler också och försöka komma på andra enkla grönsaker och frukter att göra. Kanske en julklapp åt våran lilla kock?

Glada barnkläder!

Låtsas ibland om att jag inte alls är överhopad med skolarbete och slösurfar. I fredags kollade jag på barnkläder åt Ludvig och förfasade mig över att vintern är här med murriga tråkiga kläder åt våra barn. Det fanns dock mycket rosa och ryschpysch men väldigt lite klara färglada okönade kläder.
Här kommer mina favoriter :)


Strumpor 79.50, T-shirt 49.50, Mys-set 149, Hoodie 99,
Tröja 129, Tights 59,50, Cardigan 149, Hoodie 179. Allt från H&M

Tröja - Molo 349, Tröja - Småfolk 279, Bodysuit - Kik-Kid 399,
Tröja - Småfolk 279, Tröja - Småfolk 279, Tröja - Small Paul 399.
Allt från luckylittleme.se

Pyjamas, KappAhl 149, Tröja, Lindex 129, Tröja, KappAhl 149
Tröja, Lindex 129, Pyjamas, KappAhl 149, Tröja, Kappahl 99.

Hoodie 199, Tröja 129, Tights 99, Byxor 199, Tights 99, Jeans 199.
Allt från Lindex!
Hoppas att ni får lite färginspiration så här i höstmörkret!

3 november 2010

Lycka!

Lycka för Ludvig är mammas halsband och dockvagnspromenad. Söthjärtat!

2 november 2010

Älskade Tradera!

Som många av er vet så älskar jag verkligen second-hand! Jag skulle kunna leva andas och äta second hand om det gick! (Fast kanske inte riktigt ändå :P)


Jag köper det mesta begagnat, dock främst till hemmet och Ludvig eftersom det är enklare än att handla åt mig själv. Mina senaste fynd är en gardin och en lampa till Ludvigs rum. Tror att dom kommer passa ganska bra ihop och eftersom soffan kommer att stå famför fönstret så funkar det inte så bra att ha långa gardiner som jag tänkte från början utan det får bli en kappa.
På tal om soffan så satt jag och funderade på den igår. Den kommer nog att få något slags överdrag för annars kommer den inte att få stå i hans rum då får den stanna i källaren! :D

1 november 2010

Ikeadrömmar!

Funderar på att åka upp till IKEA någon helg, är så sugen på att shoppa. Har väl egentligen inte ekonomin till det men samtidigt. Jag kanske kan avstå från något annat, typ den där godispåsen som så lätt följer med då man handlar. Kanske det där impulsköpet på stan eller ja. Något kan jag säkert avstå från :P

Här är de grejer jag är sugen på att köpa till Ludvigs blivande rum (stolarna har vi dock redan köpt) Jag vill att Ludvigs rum ska vara färg-glatt och retro-inspirerat på samma gång. Mån tro om regnbågsfärger kan samsas med mina tradera-fynd i basfärger från 60-70 talet, stringhyllor, teak och världens fulaste bäddsoffa och bli snyggt i slutändan?

Ja, jag vet inte, men jag ska då försöka i alla fall :D

Så många är ni..

Wow! Jag fick en mindre chock då jag loggade in på blogger i morse för att kolla månadsstatistiken.

1744 besökare har bloggen haft under oktober!

Majoriteten av dessa läsare är fasta läsare som kommer via blogportalen och bloglovin.
Men dom övriga kommer via era länkningar på facebook och era bloggar.
ca 10 % kommer via att dom googlat sig till huset på ön med olika sökord.

Nu tänkte jag höra efter vad ni vill läsa här framöver?
Genus? Teckenstöd? Inredning? Barnmode? Second hand? Ja, vad vill ni att jag ska skriva om?
Skriv en kommentar här eller på facebook!

Tack för att ni läser min blogg!