31 oktober 2009

Veckan hittills...

Måndag: Anna hämtade mig och Ludvig, sen gick vi en promenad runt sjön och in till stan.
Efter det åkte vi till BVC och Ludvig fick sina sprutor.
Tisdag: Åkte till stan med Petter, Ylva hämtade oss och så bar det av till Rutvik.
Onsdag: Mat och mys med Catti och Alfon, vi gick även vi en vända runt sjön.
Torsdag: Långpromenad i byn, hann babbla både med Linnea och John och Anna och Johannes (och givetvis sötnosen Tyra) Sen åkte jag och Ludvig till stan, mötte upp Petter och åkte för att kolla på en barnstol åt lilleman.
Fredag: Efter en otroligt lång och väldigt vaken natt så låg jag och Ludvig i soffan nästan hela dagen.
Lördag: Idag ska vi tända på gravarna, handla och lämna igen lite filmer som vi hyrt :) Ev ska jag på pubben tvärs över gatan :)
Söndag: Kalas för Emil, lillgrabben är redan 2!!! :D Tänk att tiden går så fort...

28 oktober 2009

Mysigt hos Jonna

I tisdags åkte vi med Ylva från stan mot Rutvik, där mötte vi upp Jonna och promenerade till Bygdegården i regnet. Babysången där var jättemysig och verkligen nått jag skulle vilja gå på fler gånger, det är synd att det är så långt till Rutvik bara.
Sen spatserade vi till Jonna där det vankades mumsigt fika och trevligt sällskap med mammor och barn :)

Centrera



Efter fikat åkte jag och Ylva till Universitetet och åt lunch och sen droppade hon av mig på OK och så gick jag in till stan för att Ludvig skulle få sova lite innan Petter slutade. Vi kikade in på Åhléns och gick därifrån med lite kläder som Ludvig ska få i Julklapp. Nu är jag klar med alla hans klappar.
Frågan är bara vad man ska ge hans käre far, både i farsdags present och i julklapp, det är verkligen en svår nöt att knäcka... :(

26 oktober 2009

Våran stora kille!!

Idag var vi på BVC för tre-månaders kontrollen och lite vaccin.
Ludvig tränar för fullt på att vända sig på magen och gjorde även det på skötbordet på BVC, härligt! Vi ska börja med nr 2 ersättningen på 1-2 veckor och när han blivit stadigare i nacken så kör vi igång med smakisar. :)


Ludvig är nu:
65 cm lång
6340 gram tung
och har 42,5 i huvudmått!

Han drar 62 och 68 i storlek, hejja lilleman!

24 oktober 2009

Helt slut...

PRO varning. Klockan är inte ens tolv och jag och Petter har suttit och nickat i takt tillsammans i säkert en timme. GÄSP!

Idag klev vi upp i tid, packade in oss i bilen och åkte till ARCUS, men jösses vilket kaos, folk trängdes i kön, parkerade som idioter och ja, det blev inte bättre när dom kom in.
Slet upp grejer ur lådor, rev runt bland kläder, knuffade omkull saker och ja. Man borde ju bli förvånad men folk är inte riktigt kloka i huvudet.

Massor av barnvagnar och det vore väl inget problem om det inte var så många och att förarna inte alls verkar tänka på andra. Stannar mitt i gångarna och pratar, kör in i saker, kör in i folk, gnäller att man står i vägen för dem då man står och kollar vid ett bord. Reagerade över samma sak i våras och förra året. Därför åkte Ludvig i selen - helt perfekt!

Fyndade iaf en massa grejer, några bodys, två pyjamasar och ett par byxor åt Ludvig. Köpte även en bok och en gåvagn åt honom (sistnämnda för 20 kr då den var lite skavd i färgen, det gör inget för jag ska ändå måla om den) Vi köpte även en läcker lampa som han ska få ha i sitt framtida rum och en Cowboy-hatt :) Bilder kommer sen!

Efter Arcus så åkte vi och storhandlade, Ludvig drar nu strl 3 i blöjor (stora killen) och äter mängder av ersättning. Jag längtar efter smakisar och gröt. Ikväll slurpade han i sig 200 ml ersättning och en timme senare nästan 100 ml. Känns som att han kan behöva nått stadigare i magen så att han blir riktigt mätt. Förresten så är magen igång ordenligt nu verkar det som...

23 oktober 2009

Man kanske är konstig...

...eller bara sig själv?

Var på smyckesvisning hos systrarna Eriksson ikväll, eller rättare sagt Linnea bjöd in mig till Evelina :)
Första frågan jag får är "Men vart har du Ludvig då?".
Det är inte första gången jag får den frågan av människor då jag inte har Ludvig med.
När jag var ut i lördags frågade en kompis vart jag hade Ludvig också.

Jag kanske är konstig, men jag behöver min tid ibland och vill inte alltid behöva tänka på bajsblöjor, nappar, ersättning och om jag packat extrakläder. Ludvig har ju faktiskt en pappa också. Jag vill inte alltid trösta, natta, mata och gosa. Ibland vill jag bara få vara Sofia, även om jag alltid är mamma så behöver jag nån timme då och då för att inte glömma bort sig själv känns det som. Så är det iaf för mig. Men det innebär ju inte att jag inte tänker på pojkarna och undrar vad dom gör, dom är ju det bästa och viktigaste jag har.

Min tid..

Jag sitter alltid uppe efter Petter och Ludvig lagt sig, jag pillar på datorn, tittar på tv. Det är tyst och alla sover, tom djuren. Det är min tid. Klockan tickar och man är lite småsömning.


If mama ain't happy, ain't nobody happy.

21 oktober 2009

Önskelista

Min kära syster gjorde en önskelista inför julen och jag skulle inte vara sämre, men jag är kass på önskelistor.

Vad jag/vi önskar oss är typ ett bidrag till bilstolen vi kommer att behöva inom kort om Ludvig fortsätter växa så här (1-2 cm i veckan).
Petter vill gärna ha en ny dammsugare, en Rainbow som hans mamma har till salu. (jag vill hellre ha en liten smidig köksdammsugare för Olle-hår och barnvagns-sand, en Ergorapido)
Ludvig önskar sig nog ingenting, men jag kan önska lite kläder och presentkort (helst presentkort då han växer som ogräs) och leksaker kanske?
Skulle gärna vilja ha en sagobok från beebook också, vi gav en sån till Nova och den blev helt underbart fin.
Jag önskar mig presentkort till mig själv också, då kroppen inte alls ser ut som innan Ludvig längre så sitter majoriteten av mina byxor HEMSKT illa på mig och jag går mest i tjats. Nya Bh:ar skulle inte heller sitta fel.

Nr 200

Det här är inlägg Nr 200 såg jag.

Och det får väl bli en summering av vad som hänt sen jag skrev sist... Vad skrev jag sist egentligen?

Nåja, två månaderskontrollen gick bra, Ludvig var 62 cm lång och vägde 5850 gram.
Vi fick Laktulos utskrivet för att få fart på magen, det funkar jättebra!
Vi har börjat använda vissa plagg i strl 68, känns väldigt konstigt då vi nyss hade 56, men han drar iväg på längden lilleman.

Petter och jag var på loppis på Stadsöskolan och fyndade lite till Ludvig, en jacka i 68, en body, en t-shirt, en dregglis, en "mobil" och så var det nått mer också (som jag inte kan komma på just nu)

Festade med Frida i lördags då hon fyllt 22, första "festen" sen jag blev gravid och det var underbart.
Tror att jag ska köpa hem en vinflaska inför helgen, kände riktigt hur jag njöt av att få dricka nått annat än vatten, mjölk, läsk eller saft!

Igår var vi på Baby-massage, det var riktigt roligt och dit ska vi verkligen försöka ta oss varje gång det är! :)

I helgen kommer mamma och pappa upp på besök, det är också Fyndmarknaden på ARCUS då.
Måste ta tag i Gästrummet innan dom kommer, det är just nu fyllt med BRÅTE!

15 oktober 2009

Mitt barn är tillbaka!!!

Jag förlorade mitt underbara barn natten till tisdag, fick i stället ett gräsligt grinigt barn som dessutom inte ville sova varken den natten eller natten till onsdag. Han stannade ända till igår kväll, gormade hela dagen, grinade och tjorvade. Men tack o lov så kom Ludvig tillbaka i natt och var sitt vanliga glada jag, vaknade 5:15 och ville ha mat, somnade om och sov till 8:30. Mycket skönt efter två nästan sömnlösa nätter.

12 oktober 2009

Helgen i Åre!

I fredags åkte vi till Kåge direkt Petter slutat, där blev det lunch om ompackning av grejer och tillslut bar det av mot Åre.
Tror att jag sov mest hela vägen och det gjorde Ludvig också, vårat duktiga lilla barn!
På lördagen blev det lite sitesing i Åre och sen på eftermiddagen Novas dop, kyrkan var underbart vacker och den lilla tösen också :)


Här kommer lite bilder:











7 oktober 2009

Mammor och barn.

Här kommer lite bilder från dagens fika, vi var hela 9 mammor och 9 barn.
Tänk vad tiden går fort när man har trevligt, kände mig helt slut efteråt så jag och Ludde vilade en stund på sängen innan vi stökade undan och började med middagen.